Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru 60k sistem önerisi (gaming, genel kullanım)

Awares24

TFC Kullanıcısı
Puan 1
Çözüm 0
@Awares24
Monitör dahil Max 60k sistem önerisi istiyorum ve kaliteli bir sistem önerir misiniz DDR5 falan olsun Gaming ve genel kullanım için olacak.

Masaüstü haricinde laptop önerisi de alabilirim iyi günler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
RTX 5070'i beklemek lazım.

Merhaba.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz, dilerseniz Kendini Tanıt bölümümüzde forum ailemize bir merhaba diyebilirisiniz. :)

Konuya gelecek olursak, bütçenize uygun şekilde çok farklı kombinasyonlarda masaüstü pc toplanabilir. @Metinolmetin hocamın da dediği gibi 5000 serisini beklemek çok daha mantıklı.

5000 serisi ne zaman çıkar, laptoplara ne zaman entegre edilir belli değil daha. Çıkış tarihi belli olsa da laptop olayları belli değil. Eğer masaüstü toplayacaksan bence de beklemek biraz mantıklı. Ama şunu da unutmamak lazım, sizin belirlediğiniz bütçenin neredeyse yarısı ekran kartı ücreti olacak

Ürün açıklamasında RTX 4060 watt değerlerine yer verilmemiş. Soru & cevap kısmında sorulmuş 105 watt'mış iyi. Ama ben oyun için masaüstü tercih ederdim. Mobilite olma zorunluluğu yoksa masaüstü sistem tercih sebebi olmalıdır. Gerek soğutma, gerekse performans konusunda dizüstü PC, masaüstü PC ile sidik yarıştıramaz. Üstelik termal temizlik kolaylığı da cabası.

Ürün açıklamasında RTX 4060 watt değerlerine yer verilmemiş. Soru & cevap kısmında sorulmuş 105 watt'mış iyi. Ama ben oyun için masaüstü tercih ederdim. Mobilite olma zorunluluğu yoksa masaüstü sistem tercih sebebi olmalıdır. Gerek soğutma, gerekse performans konusunda dizüstü PC, masaüstü PC ile sidik yarıştıramaz. Üstelik termal temizlik kolaylığı da cabası.

Ben de aynı düşüncedeyim. Mobilite zorunluluğu yok ise masaüstü pc her zaman 1 adım öndedir. Osman hocamın da dediği gibi bu bütçenin neredeyse yarıya yakını belki yarısı ekran kartına gidecek. Monitör de cabası. Arkadaşımız gaming performansı olarak ne bekliyor ise -örneğin medium ayarlar ya da full performans- ona göre bir sistem önerisinde bulunabiliriz.

O kadar tutara gerek var mı bilmiyorum fakat bu bilgisayar denk geldi lenovo bilgisayarlardan çok memnunum https://www.hepsiburada.com/lenovo-...u-bilgisayar-p-HBCV00006ZUMZF?magaza=Sepetist

Bu arada laptop düşünülürse gerçekten Lenovo'nun LOQ serisiyle birlikte çıkardığı laptopları da inanılmaz başarılı buluyorum.

RTX 5000 serisi piyasaya düştüğünde, fiyatlar yeniden şekil alır. Acele yoksa beklemekte fayda görüyorum.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri