Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru 90'lı Yılların En Güzel Dizisi Hangisi?

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
Puan 113
Çözüm 7
@Tevfik
Merhaba çok kıymetli Teknoloji Forum ailesi, bugün aklıma bu soru takıldı ve üzerinde konuşmak istedim. 90'lı yılların en güzeli dizisi hangisi? Ben aklımdan geçen ve benim için nirvana olan bir diziyi paylaşmak istiyorum, belki katılır belki katılmazsınız fakat o döneme göre (bana göre hâlen geçerli) Türkiye'nin en absürt komedi dizisi diyebilirim.

Dizinin senaristliğini Gani Müjde ele alıyor, belki tahmin etmişsinizdir dizinin adını ben yazmadan. O dizi elbette Kaygısızlar :) Fakat köyde geçen eski 1994 yılında çekilen bölümleri değil, kültigin - alper ve kürşat'ın içerisinde bulunduğu bölümler.

kaygisizlar-kultigin-alper-kursat.jpg

90'lı yıllarda çocuktuk fakat o dönemde de izlerken, bu zamanda da izlerken hâlen aynı keyifle izliyorum. Kaygısızlar dizisi absürt komedinin yanı sıra çok duygusal sahnelerede sahip dizidir. Bana göre Türk dizi tarihinde absürt komedinin babası kesinlikle Kaygısızlar dizisidir. Yukarıdaki mesajımda dediğim gibi köydeki bölümleri sitcom tarzında çekilmiş, ben onları pek beğenmiyorum. Gani Müjde zamanla kendisini geliştirerek çok daha fazla kitlelerek ulaştı 3 çocuk ve 36 karısı ile şehir hayatına yerleşen Memnun Kaygısızın hayatını daha eğlenceli izliyoruz.

Dizideki mafya sahneleri tamamen cidiyetten uzak durumdalar, çevrenizde ergen birisi sıfır bir dizilerini izleyerek geliştiyse buradaki komedi durumunu pek anlamayabilir. Aşağıda kültgin ve çetesinin 1 saatlik youtube videosu var, video kalitesi (görünüm olarak) çok düşük ama bana göre youtube içerisinde yer alan en kaliteli videolardan biridir.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Dizide en sevdiğim duygusal müziklerden birisi aşağıdadır, Yılmaz ustanın Gülten'e olan aşkını ifade eden bir sahne var. Dizi oyuncularının ne kadar kaliteli olduğundan bahsetmeme hiç gerek yok, o dönemin şartlarında dizi oyuncuları gerçek sanatçılar idi, tiyatro sanatçıları idi. Şimdi ise fiziği iyi olan, estetikli insanlarla dolu ekranlar. Oyunculuğu geçtim, mimik namına hiçbir şey yok.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Evet şimdi gelelim sizin en sevdiğiniz 90'lar dizisine, favori diziniz neydi?

Bizimkiler dizisi bizim mahallede çekiliyordu. O yüzden biraz izlerdim. Süper Baba'yı da flüt ögrenmek için izlerdim. 🤣🤣

Galiba benim "Türk yapımlarına karşı oluşum" o zamanlardan geliyormuş. Hiç oturup da Türk dizisi izlediğimi bilmem.

Bizimkiler dizisini çok severim ama benim her zaman nirvanam Kaygısızlar dizisidir :D Süper Baba dizisini de severim, o dönemin dizilerini izlediğim zaman daha çok mutlu oluyorum. Sigara ve alkol gibi içecekleri gösteriyorlardı fakat birbirine atlayan, zıplayan, şiddet gösteren insanlar yoktu.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri