Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Asus Tuf Gaming A15 alınırmı

Furkann

TFC Kullanıcısı
Puan 3
Çözüm 0
@Furkann
Alacağım bilgisayar https://app.hb.biz/ta0ilHpCaMZW
Ben hem üniversite de kullanabileceğim hemde oyun oynayabileceğim hemde şarjı uzun giden bir laptop istiyorum
Asus Tuf Gaming A15 uygunmudur
Özellikleri
Amd ryzen 7 7453hs
16 GB Ram
512 GB SSD
Rtx 4060 ekran kartı
Sorularım
Oyun oynarken performansı nasıldır kasma donma fps sorunu yaratırdı
Amd ryzen 7 7453hs nasıl bir işlemcidir oyun performansı olarak
Şarjı günlük kullanımda 5,6 saat gittiği doğrumu
Ram ve ssd artırılabilir mi
Kullanılan rtx4060 in 140 wat olduğu doğrumu
RDR2 gibi oyunlarda kaç fps alır

@Furkann bey öncelikle hoş geldiniz. 8 yıldır Asus kullanıyorum ve markadan genel olarak çok memnunum. Tuf gaming oldukça sağlam özelliklere sahip, fiyat performans diyebilirim.

Fakat bu fiyatlara bulabileceğiniz ekstra donanımlı marka tavsiyesinde bulunacak kişiler olursa onlarında yorumlarını almak isteriz. Ben deneyimlerimi dile getirerek yorum yapıyorum, sizi yanlış yönlendirmek kesinlikle istemem.

@Furkann bey öncelikle hoş geldiniz. 8 yıldır Asus kullanıyorum ve markadan genel olarak çok memnunum. Tuf gaming oldukça sağlam özelliklere sahip, fiyat performans diyebilirim.

Fakat bu fiyatlara bulabileceğiniz ekstra donanımlı marka tavsiyesinde bulunacak kişiler olursa onlarında yorumlarını almak isteriz. Ben deneyimlerimi dile getirerek yorum yapıyorum, sizi yanlış yönlendirmek kesinlikle istemem.
Diğer markalar pek içime sinmediği için asus düşündüm çünkü asus genel olarak sağlam,kaliteli,güçlü bir laptop olduğunu düşünüyorum
Sizin önerebileceğiniz bu fiyat bandında bir laptop varmı

@Furkann bey bakıp mutlaka tavsiye edeceğim, konunuzu gördükten sonra cevap vermedim sanmayın. Müsait olduğum an direkt dönüş sağlayacağım, detaylı bir arama yapıp sonuç çıkartayım size.

Marka bazında konuşmak gerekirse Asus ciddi anlamda sağlam bir markadır. Elimde 2007 ya da 2009 çıkışlı N50VN var. Tabi oyun falan oynamak imkansız fakat diğer her türlü işimi hâlâ yapabiliyorum.

Buradan hangi oyundan, hangi ayarlarda kaç fps alabiliyorsun kontrol edebilirsin. Eğer bilgisayar parçalarını doğru yazdıysam, 1920x1080 çözünürlükte, Ultra ayarlarda 56-84 arasında alabiliyorsun.

Kişisel tercihimdir gaming laptop almak isterseniz MSI bakın derim. Malzeme kalitesi, dizayn, komponentler, termal yapısı, kasa yapısı dolgun dolgun. Eğer aynı fiyat bulursam MSI alırdım ben açıkçası. Asus da kullandım elimde 2010 yılından kalma bir Asus laptop var fakat MSI bana bi tık daha temiz geldi.

Kişisel tercihimdir gaming laptop almak isterseniz MSI bakın derim. Malzeme kalitesi, dizayn, komponentler, termal yapısı, kasa yapısı dolgun dolgun. Eğer aynı fiyat bulursam MSI alırdım ben açıkçası. Asus da kullandım elimde 2010 yılından kalma bir Asus laptop var fakat MSI bana bi tık daha temiz geldi.
https://app.hb.biz/64iNjPUG6KYn bu laptop nasıl asus tuf gaming a15 e göre dahamı iyi yoksa kötümü
Şarjı kaç saat gider
Oyun performansı nasıl
RDR2 de kaç fps verir
Kullanılan i5 nasıl bir işlemci
Ram ve SSD artırılabilir mi
Kullanılan rtx4060 iyimi
Sorularımı tek tek cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

Gaming bilgisayarlarda monster notebook sizce nasıl? Çok fazla reklamı dönüyordu zamanında bu markanın ama sonradan öğrendim ki tamamen toplama bilgisayarmış?

MSİ bana göre 45-50K sonrasında iyi 20-40K arasında düzgün modelleri yok. Düşük ekran kartı watt'ı vs vs.

Gaming bilgisayarlarda monster notebook sizce nasıl? Çok fazla reklamı dönüyordu zamanında bu markanın ama sonradan öğrendim ki tamamen toplama bilgisayarmış?
Birisi şunu demişti bana zamanında seri üretim logo bas geç yapıyorlar ve öyle de gerçekten zorda kalınınca alınacak bi marka bana göre. Bi çok aktif kronik sorunu vardı kasa değişmedikleri sürece o sorunlar gitmez.

Birisi şunu demişti bana zamanında seri üretim logo bas geç yapıyorlar ve öyle de gerçekten zorda kalınınca alınacak bi marka bana göre. Bi çok aktif kronik sorunu vardı kasa değişmedikleri sürece o sorunlar gitmez.
Bir facebook grubunda görmüştüm ve adam şunu söylemişti bir şeyin reklamı ne kadar çok yapılıyorsa o kadar uzak durmak gerekiyor. Bu ne kadar doğru onuda bilemiyorum

https://app.hb.biz/64iNjPUG6KYn bu laptop nasıl asus tuf gaming a15 e göre dahamı iyi yoksa kötümü
Şarjı kaç saat gider
Oyun performansı nasıl
RDR2 de kaç fps verir
Kullanılan rtx4060 iyimi
hepsi burada zorunlu değilse
https://www.trendyol.com/acer/nitro...3-p-861541858?boutiqueId=61&merchantId=106740
Nitro 16 soğutma vs vs konusunda çok çok iyi.
https://www.trendyol.com/asus/tuf-g...z-p-838432126?boutiqueId=61&merchantId=118442
buda A15 hepsiburada da ön sipariş olarak gösteriyor bur da direkt alırsınız ama bana göre 2.5K ekleyip nitro 16 almak daha mantıklı hem ssd hemde ram fazla ki ben 2 gün önce 16x16 çift kanal ram'e 3.5K ödedim

edit: güncelde victus 16 kullanıyorum ram ve ssd yetersiz kalıyor 512 ssd gerçekten az 16 ram de yetmiyor pc boşta bile %50 tüketiyor.

Son düzenleme:
Şarjı kaç saat gider
Oyun performansı nasıl
RDR2 de kaç fps verir
Kullanılan rtx4060 iyimi
işlemci olarak düşük, onun haricinde ekran kartı watt değerini hatırlamıyorum ama bi gaming laptop alıyorsunuz 5-6 saat gitmesini beklemeyin şarjın, eğer o kadar gitmesini istiyorsanız sadece webde gezinme vs yapılırsa o civarda şarjı biter

Şarjı kaç saat gider
Oyun performansı nasıl
RDR2 de kaç fps verir
Kullanılan rtx4060 iyimi
Ryzen 7 7735HS çok güçlü bir işlemci. 8 core 16 thread ile 4.75 e kadar boostluyor ve neticesinde de rtx 4060 ın tabiri caizse dibini ekmekle sıyırıyor. 12450h maalesef rdr2 de ona yetişemez. 12700h olsaydı aynısını söyleyemezdik çünkü 12700h bi tık daha verimli. Tuf, ultra ayarlarda 1080p de ortalama 75 fps lerde iken 12450h li msi maalesef 65 civarlarında ve orta ayarlarda bu fpsleri veriyor. Monitör kısmında MSI daha geniş belki bi tık daha kaliteli olabilir. Batarya olarak TUF 90whrs gibi kalın bir batarya taşırken MSI slim olduğundan 53whrs tercih edilmiş.

Kullanılan rtx 4060 mobil değil. Mobil 3070 ile 3070ti arasına tekabül etmekte.

Asus TUF PCMark 10 testinde 9 saat 55 dakika dayanmış. Bu test günlük kullanım ve ofis işlerini kapsıyor. İşin içine gaming girdiğinde bu süre doğal olarak azalacaktır. Msi 53w bataryasıyla TUF yetişebilecek bir bataryaya sahip değil. Onun web browsing dayanma süresi 6.5 saat, video izleme 5.5 saat.

Ve her laptop için geçerli bir hatırlatmadır bu: Fişe takmadan oyun oynamayın derim :)

Upgrade konusuna gelirsek. Öncelikle kasaların açılması genelde garantiyi zora sokar. İkisinde de 2 ram slotu mevcut ve 4800mhz hıza sahip. Kendiniz istediğinizde 2x16 ram kiti alıp takabilirsiniz ya da ssd leri beğenmediyseniz az geldiyse 2tb 4 tb takabilirsiniz. bu ssd slotları gen4 destekli.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri