Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Tavsiye Çağımızın Bu 2 İlletinden Lütfen Uzak Duralım!

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
Puan 113
Çözüm 7
@Tevfik
Merhaba çok değerli TFC ailesi, normal de bu tarz konular açmam ama Youtube'da saçma saçma canlı yayınlar karşıma çıkıyor. Ben hayatımda loto toto dahi oynamış adam değilim fakat bu tarz canlı yayınların çıkması beni aşırı rahatsız ediyor diyebilirim.

Peki bu canlı yayınlar nedir? Elbette tahmin edeceğiniz gibi kum*r illeti (lütfen belirli kelimeleri konuşmalarda sansürleyin). Çok ciddiyim hayatımda ne merak ettim, ne ekranına baktım fakat deli gibi tavsiye videolarda denk geliyor. Ne kadar şikayet edersem edeyim shorts videoların arasında devamlı bunlar çıkıyor karşıma. Ardından durdum, yorumları okuyayım dedim. Şimdi karşıdaki kum*r oynayan şartlatanın hesabında 200-250 bin lira civarı para görünüyor. Bu şarlatana ne kadar yalvarıyorlar, tarifi yok. Abi borcum var, abi çok kötü durumdayım vs.vs. diye.

Yazık! Çok yazık! Bir de şuna dikkat ettim, herkes kazandığı paralardan söz ediyor. Nedense kimse kaybettiklerini dile getirmiyor ve bu illeti oynayan kişiler muhteşem yalan söylüyorlar. Ardından Youtube'da bu illeti oynayan kişileri araştırdım, birçok kişi intih*r etmiş borçlarından dolayı. Eee çektin gittin, sonra ne olacak? Anne-baba yanacak, bu kadar bencilliğe gerek yok.

Herkes zor durumda olabilir ama bu illet daha fazla çıkmaza sokuyor gördüğüm kadarı ile.

2. illet ise elbette tahmin edeceğiniz gibi uy*şturucu illeti. Youtube'da bir kanal var, ismini vermek istemiyorum orada bu bağımlılıktan kurtulmaya çalışanlar anlatıyor. Annesine, babasına, kardeşlerine neler neler yaşıtmışlar hayretler içerisinde izledim/dinledim. Kimseyi kınamak, kimseyi ötekileştirmek istemiyorum ve normal bir yaşamım olduğu için hâlime şükrediyorum.

Çevremde çok şükür bu tarz kişi/ler yok ama olursa nasıl davranmam gerektiğinide bilmiyorum açıkçası. Sanırım uzman birisi tarafından destek alması gerekiyor ve topluma yeniden entegre edilmesi gerekiyordur, diye düşünüyorum.

Kesinlikle haklısınız, bu iki tehlike bireyleri ve ailelerini derinden etkileyen büyük sorunlar. Kmr kısa vadede kazanç gibi görünse de uzun vadede sadece kaybettiriyor. İnsanlar bu tür yayınlara itibar etmek yerine, gerçekçi çözümler aramalı.

Uy*şturucu konusunda da en önemli şey bilinçlendirme ve destek. Bu tür sorunları olan birini dışlamak yerine profesyonel yardım alması için yönlendirmek çok önemli. Her iki konuda da farkındalık yaratmak toplumsal bir sorumluluk.

İsmi cismi lazım değil. Uy*şturucu iletine bulaşan komşunun oğlu. Bu ilette bulaşmadan önce dışarıdan gördüğüm kadarıyla kendi halinde, sakin bir kişiliği vardı. Sonrasında bambaşka biri oldu çıktı. Ne türden bir uy*şturucu maddenin etkisinde kaldı bilemiyorum ama beyinde davranışsal bozukluklara yol açan kalıcı hasarlara neden olduğu kesindir. Pek tekin değil, ailesinden ayrı yaşıyor, ayrı bir evde kalıyor. Madde alır diye cebine para koymuyorlar. Annesinin evde hazırladığı kumanyayı alıp gidiyor. Artık eskisi kadar saldırganlaşmıyor pek sapıtmıyor. Son zamanlarda sakin görünüyor. Bugün kapıda karşılaştık. Konuşması yavaşlamış, yüz mimikleri düşmüş. Zombi gibi bir şey olmuş. Çok fena.. ALLAH kimsenin başına vermesin.

Çok zor kınamamak lazım ama bir yandan da kendi seçimleri diye düşünüyorum. Çocuk yaşta başlayan kişi/ler genellikle özenti olarak başlıyorlar ve o şekilde devam ettiriyorlar. Yetişkin insanların başlamasına anlam veremiyorum. Allah düşmanımın başına dahi vermesin böyle bir şey.

Gençlere çok üzülüyorum :( keşke sadece kendilerini düşünmek zorunda kalmasalar

Uyuşturucudan ölümüne tiksiniyorum. Şuan en yakın örnek Sansar Salvo olabilir. Adam gözümüzün önünde metamfetamin kullanarak eridi gitti, içeride şimdi. Maddenin ona ne yaptığını aylarca gördük. Adam kanseri yendi 2 gram tozu yenemedi.

Uyuşturucudan ölümüne tiksiniyorum. Şuan en yakın örnek Sansar Salvo olabilir. Adam gözümüzün önünde metamfetamin kullanarak eridi gitti, içeride şimdi. Maddenin ona ne yaptığını aylarca gördük. Adam kanseri yendi 2 gram tozu yenemedi.
Ekincan ile aynı yaştayız, ilk parçalarından bugüne kadar dinlerim. Fırtınalar parçasını hâlen ezbere bilirim. Yılbaşı geliyor, son sigara parçasını her yeni yılda dinlerim. Şu an mobilim ama beni bul anne parçasında “ne yesem kusuyorum, bünyem kaldırmıyor” diyordu. Orada kanser olduğundan haberi yoktu.

Yaptığı parçaları hiç kimse yapamaz o yaşlarda ama kendisine çok yazık etti. Kafasının falan hâlini gördümde gerçekten berbat durumda. Ekinin yeri yıllar boyunca tedavi almak olacaktır, yoksa sıkıntısı büyük.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri