Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Discord açılacak mı? Abdulkadir Uraloğlu'dan açıklamalar

Graveworm

Yönetici
Onaylı Profil
Puan 113
Çözüm 13
@Graveworm
Değerli Teknoloji Forum ailesi;

Biliyorsunuz ki, geçtiğimiz aylarda Semih Çelik isimli "insan", 2 tane güzeller güzeli kadınımızı katledip kafalarını surdan aşağıya fırlatmıştı. Olayın sonrasında da işin çok daha farklı ve büyük olduğu ortaya çıktı. X'de yapılan toplantılar doğrultusunda ifşa edilen insanların sonu gelmemişti. Pedofili, kimlik hırsızlığı, insanları zor kullanıp soyarak video çekmeler falan. İnanılmaz şeyler yaşadı bu ülke. (Konudan bağımsız unutuldu her şey.)

Bu olaylar neticesinde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarda bulundu.

Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Komisyonda sosyal medya platformları ile ilgili açıklamada da bulunan Bakan Uraloğlu, Avrupa Birliği’nin Facebook, YouTube, Twitter, TikTok ve Instagram gibi büyük sosyal medya platformları kullanıcılarının güvenliğini sağlama amacıyla önlemler aldığını belirtti. Bakan Uraloğlu, bahsi geçen tedbirlilerin yasa dışı içerikleri önlemeyi hedeflediğini bildirdi.

Amerika, Birleşik Krallık, Avustralya gibi ülkelerde sosyal medyaya ilişkin alınan tedbirler hakkında bilgi veren Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sosyal medyada biz gerçekten yasakçı bir zihniyette değiliz; ama herkesin de gerçekten haddini bilmesi lazım. Oraya koyulan her şeye susacak mıyız? Bütün milli manevi değerlerimize hakaret eden hiçbir disiplini olmayan bir mecraya hiç müdahale etmeyelim mi? Ama ben size şunu söyleyeyim sosyal medya platformları sağlayıcılarından kesinlikle çok daha özgür yaklaşımımız var."

KAYNAK

Sayın Bakanım, platformu kapatmak yerine direkt olarak şahıslara ceza verilmesi daha mantıklı değil mi?

X'de Dünya kadar hakaret/küfür ve tehdit dönüyor ama kapanmıyor. Direkt olarak şikayette bulunuyorsun. Daha önce ben de şikayette bulundum fakat IP adresine ulaşılmadığından dolayı takipsizlik aldı dava.

Sayın Bakanım, platformu kapatmak yerine direkt olarak şahıslara ceza verilmesi daha mantıklı değil mi?

X'de Dünya kadar hakaret/küfür ve tehdit dönüyor ama kapanmıyor. Direkt olarak şikayette bulunuyorsun. Daha önce ben de şikayette bulundum fakat IP adresine ulaşılmadığından dolayı takipsizlik aldı dava.

IP olayına nasıl ulaşılmadı ya? Benimkine küt diye ulaştılar. :D

Discord her türlü istismara açık bir mecradır. Yöneticileri de hiç iplemediğine göre, yapacak bir şey yok. YASAKLANACAK. Ama Türkiye şartlarında yasakçı zihniyetinin eli coştu mu gençlerimizi koruyacağız ayağına her şeyi yasaklamak isteyebilirler.

Bana gelen takipsizlik kararında bu belirtildi. Anonim bir hesap olduğundan dolayı ulaşılamıyormuş.

Anonim bir hesap açıp VPN ile girdiğim zaman herkese hakaret, küfür veya tehditlerde bulunursam benimki de mi bulunmayacak dedim. O şikayete ve siber suçların arayışına göre değişirmiş. Bana çok tuhaf geldi.

Bana gelen takipsizlik kararında bu belirtildi. Anonim bir hesap olduğundan dolayı ulaşılamıyormuş.

Anonim bir hesap açıp VPN ile girdiğim zaman herkese hakaret, küfür veya tehditlerde bulunursam benimki de mi bulunmayacak dedim. O şikayete ve siber suçların arayışına göre değişirmiş. Bana çok tuhaf geldi.

O neymiş öyle ya? Ben de açayım o zaman. 1 davam var Nisan'da mahkemeye çıkacağım. Belki VPN'le açınca bulamazlar beni :D

O neymiş öyle ya? Ben de açayım o zaman. 1 davam var Nisan'da mahkemeye çıkacağım. Belki VPN'le açınca bulamazlar beni :D
Benimkiler sadece soru idi, bilmiyorum. Küfür, hakaret ve tehdit gibi eylemler bana ters. Ben sevmiyorum o tarz şeyleri ama ne hikmetse bazı çok atarlı arkadaşlar internet üzerinden devamlı saygısızlık yapma peşinde oluyorlar.

Açılmayacak bence 2026'ya kadar.

VPN kimseyi korumaz ki normalde? Olayın büyüklüğüne göre bütün VPN firmaları tıpış tıpış çok da güzel gizlilik sözleşmesiymis bilmem ne dinlemeksizin bütün bilgileri paylaşır. VPN firmasının vaadettigi; okuduğumuz o hakkında kısmındaki her bilgi geçersiz sayılır.

Ülkeye ya da dokunulmazlığı olan bir üste, önemli, resmi değerlere bulaşmadıkları sürece kimseye birşey olduğu yok!

Tayyip Erdoğan'ın bile (1992'li) çocuğa kaybettiği davayı biliyorum. Çocuk da sadece bisiklet tamirciliği yapıyordu.

Şimdi gazetenin birinde köşe yazarı ve ayrıca da muhabirlik yapıyor. Ülkede garip bir uyumsuzluk söz konusudur.

Facebook'u o' yüzden iptal ettim. Şikâyetçi olduklarımın arasından 3 kişi radara takıldı, uzlaştırmadan aradılar geri çevirdim. Mahkeme görüldü, mahkum oldular. Tehdit/hakaret'ten ilk suçları olduğu için hükmün açıklaması geri bırakıldı erteleme aldılar. 5 yıl boyunca uslu uslu otururlar artık. Facebook'ta haber portallarını takip ediyor. Bazı siyasi haber içeriklerine tepki çeken yazılar yorumlar yapıyordum. Adamlarda tartışma kültürü yok ki, kendi gibi düşünmeyenlere tehdit hakaret içerikli iletileri döşeyi veriyorlar. Ben de o içeriklerin ekran görüntülerini alıp, Cimer üzerinden şikâyet ediyor, 15 - 20 gün sonra polis merkezinden çağrılıyorum. İfademi imzalıyorum. şahıs tespit olması durumunda, ettiğinin yanına kâr kalmayacağını uzun yoldan anlamış oluyorlardı. Bir ara benim adrese tebligatlar sıra oluyordu. :)

Facebook'u o' yüzden iptal ettim. Şikâyetçi olduklarımın arasından 3 kişi radara takıldı, uzlaştırmadan aradılar geri çevirdim. Mahkeme görüldü, mahkum oldular. Tehdit/hakaret'ten ilk suçları olduğu için hükmün açıklaması geri bırakıldı erteleme aldılar. 5 yıl boyunca uslu uslu otururlar artık. Facebook'ta haber portallarını takip ediyor. Bazı siyasi haber içeriklerine tepki çeken yazılar yorumlar yapıyordum. Adamlarda tartışma kültürü yok ki, kendi gibi düşünmeyenlere tehdit hakaret içerikli iletileri döşeyi veriyorlar. Ben de o içeriklerin ekran görüntülerini alıp, Cimer üzerinden şikâyet ediyor, 15 - 20 gün sonra polis merkezinden çağrılıyorum. İfademi imzalıyorum. şahıs tespit olması durumunda, ettiğinin yanına kâr kalmayacağını uzun yoldan anlamış oluyorlardı. Bir ara benim adrese tebligatlar sıra oluyordu. :)

Ulan aynı şey benim başıma geldi. Ben de 5 sene uslu uslu oturacağım herhalde. Ama ben resmen öküzün birisine öküz dedim, herif 50k istedi benden. Açmadım bende uzlaştırmanın telefonlarını ondan sonra. 50k'nın neresinde uzlaşayım? Bakalım inşallah takipsizlik falan olur da kurtulurum şu stresten.

Bu arada Discord kapanı Miscord açılır. Ne yazık ki bu tarz şeylerin önüne geçemiyoruz. Yıllardır yetişkin içerikli siteler kapalı, kimse giremiyor mu? Ulan Discord kapandığında millet Youtube'da video paylaştı "Yasaklı sitelere nasıl girilir?" , "Discord'a girme yolları" falan diye.

Ayrıca Telegram gibi lanet bir ortam daha var. Orada da neler neler dönüyor bir bilseniz...

Bir ara dilerseniz Cimer şikayet rehberi yapabilir misiniz? Hatta belki gönüllü olarak şikayet hattı gibi bir kategori oluşturup Cimere toplu şikayet edilecek şekilde organize olabiliriz forumca.

Ulan aynı şey benim başıma geldi. Ben de 5 sene uslu uslu oturacağım herhalde. Ama ben resmen öküzün birisine öküz dedim, herif 50k istedi benden. Açmadım bende uzlaştırmanın telefonlarını ondan sonra. 50k'nın neresinde uzlaşayım? Bakalım inşallah takipsizlik falan olur da kurtulurum şu stresten.
Birşey çıkmaz 😂 Rahat ol. Tehditlere gelme. Onlar hep sıkıştırma taktikleri.

Birşey çıkmaz 😂 Rahat ol. Tehditlere gelme. Onlar hep sıkıştırma taktikleri.
Aslında hakaretler dahi göreceli, adam öküz diyor ceza alıyor. Aslan deseydi taktir edilirdi. Sonuç olarak ikiside hayvan. Öküzün aslında etinden de yararlanılıyor. Şimdi olacak sağlam bir mangal yapacaksın, etler hafif yanmış olacak. Diyet beni çok sarsıyor. :D

Konuyu Kimler Okuyor

Geri