Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Dünyanın en değerli 10 ligi açıklandı

Graveworm

Yönetici
Onaylı Profil
Puan 113
Çözüm 13
@Graveworm
Transfermarkt verilerine göre dünyanın en değerli ligleri tek tek sıralandı. Süper Lig 1.15 milyar Euro piyasa değeriyle listede ilk 10 sırada yer alırken. İngiltere Premier Lig rakiplerine açık ara fark attı. Premier Lig’i sıralamada İspanya, İtalya ve Almanya takip etti.

10- Jupiler Pro League (Belçika) 921 milyon Euro
1.png

9- Süper Lig (Türkiye) 1.15 milyar Euro

2.png

8- Eredivisie (Hollanda) 1.32 milyar Euro

3.png

7- Championship (İngiltere) 1.56 milyar Euro

4.png

6- Liga Portugal (Portekiz) 1.62 milyar Euro

5.png

5- Ligue 1 (Fransa) 3.58 milyar Euro

6.png

4- Bundesliga (Almanya) 4.49 milyar Euro

7.jpg

3- Serie A (İtalya) 4.95 milyar Euro

8.png

2- LaLiga (İspanya) 5.48 milyar Euro

9.jpg

1- Premier League ( İngiltere) 11.75 milyar Euro

10.png

KAYNAK

Ekli dosyalar

• 8.png
    8.png
    173.1 KB · Görüntüleme: 9
  • 5.png
    5.png
    34 KB · Görüntüleme: 8
Ülkede değer verilen tek spor kategorisi futbol, alternatif sporlara yönelmek gerekiyor artık. Tour de France dünyaca ünlü bisiklet yarışı organizasyonu, dünyanın en çok izlenen sporuymuş ve ücretli platformda yayınlanmasına rağmen.

Hemen çürüttüm o bilgiyi. :D

Bisikleti durduk yere kimse izlemez hocam. F1 yada motorsikletin izlenmesi bile son yıllarda iyice arttı.

Hemen çürüttüm o bilgiyi. :D

Bisikleti durduk yere kimse izlemez hocam. F1 yada motorsikletin izlenmesi bile son yıllarda iyice arttı.
Tour de France bisiklet turunun izlenmelerine bakalım :D Adamlar dağın ucunda başlıyor, bitişe kadar full destek veriyorlar :)

Olay sadece bir spor kategorisine yönelmek. Neden boks turnuvalarında iyi değiliz? Neden kayak, tenis, bisiklet, vücut geliştirme konularında iyi değiliz? Maalesef destek yok. Yıllardır en büyük para futbolda dönüyor (kulüpler açısından) futbola yönlendiriliyor. Bir de en fazla kaos, tartışma vs. futbolda.

Teniste iyi olmak için milyar dolarlara gerek yok. Disiplin yok bizde. Tenis dediğin ne? Bir raket, bir top. Güzel bir antrenörler günde 6-7 saat çalıştınmı bitti. Masatenisin de aynı mantık. Cok basit ve kolay bir spor ama uzak doğuluların bileğini kimse bükemiyor. Neden? Dünyanın en disiplinli insanları da ondan.

Disiplin konusunda katılıyorum, bizlerde o yok. Zamanında yurtdışına transfer olan futbolcular bile kendilerinden geçiyorlar. Ve en çok para harcanan spor. Maalesef bizim toplum egosuna çok yenik düşüyor, taşrada insanların cebi biraz para görsün kendinden daha az parası olanı bile eziyor.

Her zaman diyorum, her yerde söylüyorum bizim öğrenmemiz gereken ilk şey "ahlak". Ahlaksız olan toplumlarda saygı, sevgi ve hoşgörü gibi unsurları her zaman korkaklık olarak görürler.

Heee. Şöyle bir şey de var. Belki de disiplin kadar önemli olan şey hem de. Ekonomik durum. Yurtdışındaki adamların öyle bir kaygısı olmadığı için tek konsantrasyonu spor olabiliyor. Ama bizim gibi 3. Sınıf ülkelerde malesef böyle bir durum söz konusu değil.

Heee. Şöyle bir şey de var. Belki de disiplin kadar önemli olan şey hem de. Ekonomik durum. Yurtdışındaki adamların öyle bir kaygısı olmadığı için tek konsantrasyonu spor olabiliyor. Ama bizim gibi 3. Sınıf ülkelerde malesef böyle bir durum söz konusu değil.
Aklıma aşağıdaki görsel geldi, Abd kız basketbol takımı ve El Salvador kız basketbol takımı arasındaki farka bakar mısın? 95 sayı fark yemiş El salvador...

abd-kadin-baskebol-takimi-el-salvadora.png

Konuyu Kimler Okuyor

Geri