Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru E-Ticaret Siteleriyle İlgili Deneyimlerinizde Herhangi Bir Zorlukla Karşılaştınız Mı?

Yılmaz

TFC Kullanıcısı
TFC Puanı
3
Merhabalar, E-ticaret siteleriyle ilgili deneyimlerinizde herhangi bir zorlukla/sorunla karşılaştınız mı? Nasıl bir geri dönüş aldınız?

Üretici olarak mı soruyorsunuz? Tüketici olarak mı?

Tüketici olarak herhangi bir sorun yaşamadım genel olarak fakat geçmiş yıllarda eTicaret müdürlüğü yaptığım dental sektöründe pazar yerleri ile maalesef sıkıntılar yaşıyorduk.

Konuyu biraz daha detaylandırabilirseniz güzel bir sohbet konulu bilgi alışverişi olabilir.

Üretici olarak mı soruyorsunuz? Tüketici olarak mı?

Tüketici olarak herhangi bir sorun yaşamadım genel olarak fakat geçmiş yıllarda eTicaret müdürlüğü yaptığım dental sektöründe pazar yerleri ile maalesef sıkıntılar yaşıyorduk.

Konuyu biraz daha detaylandırabilirseniz güzel bir sohbet konulu bilgi alışverişi olabilir.
Tüketici olarak soruyorum hocam. Ancak sizin pazaryeri siteleriyle yaşadığınız sorunları özel değilse bilmek isterim. Genel bir araştırma içerisindeyim.

Tüketici olarak çok fazla sorunla karşılaşmadım fakat pazaryerlerindeki en büyük sorunumuz iadeler idi. Pazaryerleri kayıtsız koşulsuz müşteriyi haklı görürler, bunun birçok örneği var.

Yakın bir arkadaşım sarraf, online yapmaya çalıştılar bir dönem ve tüm ürünlerin iadesi oluyordu. İnsanlar düğünde, kınada veya özel günlerde takıları kullanıp ardından iade ediyorlarmış. Bununla ilgili bir kanun çıkacaktı, şu an ne durumda tam olarak net bir bilgiye sahip değilim.

Ve yine yakın arkadaşlarımdan birisi bebek beşiği yapıp online satışa çıkarttı pazar yerlerinde, çok fazla iade ile karşılaştı. İnsanlar beşiğin kurulumunu yapıyor, bebeğin kırkının çıkması için düzenledikleri organizasyon bittikten sonra iade ediyorlarmış.

Aslında tüm sektörün en büyük problemlerinden birisi iadeler. Haklı olmaksızın çok fazla iade kabul ediyor şirketler. Sizin gireceğiniz sektör nedir acaba?

Tüketici olarak çok fazla sorunla karşılaşmadım fakat pazaryerlerindeki en büyük sorunumuz iadeler idi. Pazaryerleri kayıtsız koşulsuz müşteriyi haklı görürler, bunun birçok örneği var.

Yakın bir arkadaşım sarraf, online yapmaya çalıştılar bir dönem ve tüm ürünlerin iadesi oluyordu. İnsanlar düğünde, kınada veya özel günlerde takıları kullanıp ardından iade ediyorlarmış. Bununla ilgili bir kanun çıkacaktı, şu an ne durumda tam olarak net bir bilgiye sahip değilim.

Ve yine yakın arkadaşlarımdan birisi bebek beşiği yapıp online satışa çıkarttı pazar yerlerinde, çok fazla iade ile karşılaştı. İnsanlar beşiğin kurulumunu yapıyor, bebeğin kırkının çıkması için düzenledikleri organizasyon bittikten sonra iade ediyorlarmış.

Aslında tüm sektörün en büyük problemlerinden birisi iadeler. Haklı olmaksızın çok fazla iade kabul ediyor şirketler. Sizin gireceğiniz sektör nedir acaba?
İade konusundaki sorunları hemen hemen tüm kullanıcılardan duydum ama bu olaylar çok şaşırttı. Ben bu sektöre şimdilik girmeyi düşünmüyorum, bu alana ayrı bir ilgim var.

Eğer düşünecek olursanız naçizane fikrimi beyân edeyim; iç çamaşırı veya fantezi iç giyim gibi ürünlerin satışı yapın, hiçbir koşulda (açılmaması hariç) iadesi yok.

Eğer düşünecek olursanız naçizane fikrimi beyân edeyim; iç çamaşırı veya fantezi iç giyim gibi ürünlerin satışı yapın, hiçbir koşulda (açılmaması hariç) iadesi yok.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Aklınıza takılan kategorilerimize uygun soru/lar olur ise lütfen konu açmaktan çekinmeyin.

Ayrıca sn. @Yılmaz şunu da belirtmek isterim size. Eticaret sektöründe en çok zararı size aynı sektörde yer alan rakipleriniz verir. Bunun sebebi ise tamamen işinize taş koymaktır. Bazı insanlar bundan zevk alır, para kazanmak değil; sizin para kazanmamanız önemlidir onlar için.

Ve çevrenizdeki hiçbir insan sizin iyi yerlere gelmenizi istemeyecek. Tanıdıklar, eş-dost, akraba vs. destek olur diye düşünüyorsanız kesinlikle yanılırsınız.

Son düzenleme:
@Tevfik bey aslında gerekli bilgiyi vermiş ve şunu söylemeliyim ki kesinlikle çok büyük sabır gerektiriyor her anlamda

Konuyu Kimler Okuyor

Geri