Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Ekranımı ve çalışma alanımı genişletiyorum (3 monitör) tavsiyeniz nedir?

Attilas

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 63
Çözüm 0
@Attilas
Merhaba,

Verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için monitör seçimi konusunda tavsiye almak istiyorum. Mevcut sistemimi ve beklentilerimi aşağıda detaylı bir şekilde belirttim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

1. Ne Amaçla Kullanacağım?

Verimlilik odaklı bir çalışma ortamı kurmak istiyorum. Oyun veya yayın gibi önceliklerim yok. Mevcut 32 inç monitörümü (ViewSonic VX3211-2K-MHD) ortada tutup, sol ve sağ tarafa iki yan monitör ekleyeceğim. Amacım; kitap okumak, dosyalara ve yazılımlara kolay ulaşmak ve Linux ortamında rahat çalışmak.

2. Bütçem ve Tercihlerim:

• Toplam Bütçe: Yan monitörler için [Buraya bütçenizi yazacağız, birlikte karar verelim]. Bütçeyi verimli kullanmak istiyorum. Oyun monitörü özellikleri gerekli değil. Şu anki monitörüm de üst düzey oyun için değil, rastgele almıştım. İnternet altyapım da çok iyi olmadığı için oyun için üst düzey özelliklere gerek duymuyorum. Ortadaki monitör multimedya için kalsın.
  • Marka Tercihi: Özel marka tercihim yok. Performans, görüntü kalitesi ve uzun ömürlülük önemli.
  • Özel İstediğim Özellikler:
    • VESA desteği (monitör kolu için)
    • Göz yormayan ekran (mavi ışık filtresi)
    • IPS panel (geniş görüş açısı, renk doğruluğu)
    • Çerçeve inceliği önemli değil.
3. Mevcut Sistemim:

• Kasa: DarkFlash DLS480
  • Anakart: ASUS PRIME Z690-A DDR5
  • İşlemci: Intel Core i9-12900K
  • Ekran Kartı: MSI RTX 3070
  • RAM: G.Skill 64GB DDR5
  • SSD: Samsung 980 PRO 1TB (x2)
  • Monitör: ViewSonic VX3211-2K-MHD (Mevcut)
  • Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 280
  • Güç Kaynağı: Aerocool P7 850W
4. Performans ve Detaylar:

• Yan Monitör Çözünürlüğü: Mevcut 32" monitörüm 1440p. Yan monitörler 1080p mi yoksa 1440p mi olmalı? Aynı çözünürlükte mi olmaları gerekiyor?
  • Yenileme Hızı ve Tepki Süresi: Oyun oynamayacağım için yüksek yenileme hızı veya düşük tepki süresi gerekmiyor. Verimlilik için monitörlerde hangi özelliklere dikkat etmeliyim? Oyun monitörü özellikleri yerine, verimli çalışma için hangi özelliklere odaklanmalıyım?
5. Ne Zaman Almayı Planlıyorum?

Yan monitörleri en kısa sürede almayı planlıyorum. Fiyatlar ve piyasa koşulları tavsiyeleri etkileyebilir.

6. Ek Notlar ve Sorularım:

• Yan monitör boyutları ne kadar olmalı? 24", 27" veya farklı bir boyut mu uygun? 32" monitörle orantı için ne önerirsiniz?
  • Monitör kolları mantıklı mı? Kablo yönetimi ve masa düzeni için faydası olur mu?
  • Linux uyumluluğu için nelere dikkat etmeliyim?
Şimdiden tüm değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim! Daha verimli ve keyifli bir çalışma ortamı için yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Hocam bu kadar detaylı bir soruyu çok az görüyorum tavsiyeleri bende merakla bekliyorum:rolleyes:

Hocam bu kadar detaylı bir soruyu çok az görüyorum tavsiyeleri bende merakla bekliyorum:rolleyes:
Forum kültürü hep detay ister, keşke bende görebilsem bu tarz detaylı konuları; bakalım, seçenekleri değerlendirmek için önce ne istediğimi dökmek ve istişare etmek istedim.

Ben de monitörümü yeniledim. Daha doğrusu Dell Inspiron 7559 dizüstüne 32 inch oyuncu monitörü aldım. 2-3 gündür test sürüşündeyim. 15.6 inch'ten 32 inch, 144 HZ, 4K'ya geçmek, benim için müthiş bir deneyim oldu. Gerçi Dell Inspiron 7559 dizüstü PC, 120hz'e kadar destek verebiliyor. 144 hz'ye çıkamıyor.

Öte yandan 60hz'den 120 hz'e geçmek çok fark ediyor. Fare imlecinin yatay hareketi ile 120 hz bariz fark ediliyor. Özellikle uzadı uzadıya (haber) yazılarına hızlı göz atarken veya okurken, kesintisiz kaydırma kullanırım. 60hz'de hızlı kesintisiz kaydırmada yazılar bulanıklaşıyor. 120 hz de ise, bulanıklaşma olmadığını gözlemledim. Bu da baş ağrısı, göz yorgunluğu şikâyetlerini azaltabilir.

Gigabyte M32U 31.5 3840x2160 144Hz 1ms HDMI DP Type-C HDR 400 IPS Gaming Monitör, bu ürünü beslemek için iyi bir sistemin olması gerek. Benim kullanım amacım: multimedya ağırlıklı hem monitör olsun, hem de harici uydu alıcı cihazla TV, işimi fazlasıyla görecektir. "Monitör yerine daha büyük TV alabilirdin" diyenler olabilir. TV'lerde yüksek ms değerleri ve tuner olmasını sevmediğim için tercihimi bu şekilde kullandım. Bu ürünü limitlerine kadar zorlayacak donanımım yok, belki ileride sistem toplarız.

IMG_20250215_212819.jpg

Son düzenleme:
Ben de monitörümü yeniledim. Daha doğrusu Dell Inspiron 7559 dizüstüne 32 inch oyuncu monitörü aldım. 2-3 gündür test sürüşündeyim. 15.6 inch'ten 32 inch, 144 HZ, 4K'ya geçmek, benim için müthiş bir deneyim oldu. Gerçi Dell Inspiron 7559 dizüstü PC, 120hz'e kadar destek verebiliyor. 144 hz'ye çıkamıyor.

Öte yandan 60hz'den 120 hz'e geçmek çok fark ediyor. Fare imlecinin yatay hareketi ile 120 hz bariz fark ediliyor. Özellikle uzadı uzadıya (haber) yazılarına hızlı göz atarken veya okurken, kesintisiz kaydırma kullanırım. 60hz'de hızlı kesintisiz kaydırmada yazılar bulanıklaşıyor. 120 hz de ise, bulanıklaşma olmadığını gözlemledim. Bu da baş ağrısı, göz yorgunluğu şikâyetlerini azaltabilir.

Gigabyte M32U 31.5 3840x2160 144Hz 1ms HDMI DP Type-C HDR 400 IPS Gaming Monitör, bu ürünü beslemek için iyi bir sistemin olması gerek. Benim kullanım amacım: multimedya ağırlıklı hem monitör olsun, hem de harici uydu alıcı cihazla TV, işimi fazlasıyla görecektir. "Monitör yerine daha büyük TV" alabilirdin diyenler olabilir. TV'lerde yüksek ms değerleri ve tuner olmasını sevmediğim için tercihimi bu şekilde kullandım. Bu ürünü limitlerine kadar zorlayacak donanımım yok, belki ileride sistem toplarız.

Ekli dosyayı görüntüle 1724
144hz'leri bende isterim.
Fakat şuan bütçem o kadar yok.
Onun yanına sağlı sollu 32inç mi olsa iyi olur mesela?
32inç 3lü kullanan da hiç görmedim, uzay istasyonu gibi görünürdü :)
İkinci el olarak hiç ürün almadım ve acaba bu parasızlıktan yararlanarak elimdeki ses kartı ve grafik tabletimi satıp, keypadimi satıp iki tane 32inç mi almalı? Yoksa gerek yok da 27inç 60-75hz iki adet yan monitör mü almalı? Sonuçta yan ekranların amacı farklı, oyun vs değil, verimlilik , ofis mantığında, yazılım, düzen, kolaylık, sanal masaüstleri anlamında...

144hz'leri bende isterim.
Fakat şuan bütçem o kadar yok.
Onun yanına sağlı sollu 32inç mi olsa iyi olur mesela?
32inç 3lü kullanan da hiç görmedim, uzay istasyonu gibi görünürdü :)
İkinci el olarak hiç ürün almadım ve acaba bu parasızlıktan yararlanarak elimdeki ses kartı ve grafik tabletimi satıp, keypadimi satıp iki tane 32inç mi almalı? Yoksa gerek yok da 27inç 60-75hz iki adet yan monitör mü almalı? Sonuçta yan ekranların amacı farklı, oyun vs değil, verimlilik , ofis mantığında, yazılım, düzen, kolaylık, sanal masaüstleri anlamında...
Farklı çözünürlükte, yenileme hızı ve tepki süresine sahip monitörleri tek sistemde kullanmak bazı uyumsuzluklara neden olabiliyor. O yüzden hepsinin aynı özellikte olması, her zaman iyidir.

Farklı çözünürlükte, yenileme hızı ve tepki süresine sahip monitörleri tek sistemde kullanmak bazı uyumsuzluklara neden olabiliyor. O yüzden hepsinin aynı özellikte olması, her zaman iyidir.
60-75 derken ya 60 ya 75 demek istedim. Geceden beri araştırdım, sahibinden bir tane dişime göre bulamadım. Sanırım sıfır seçeneklere yönelnem lazım. Bu 60-75 ile kalmaz.

60-75 derken ya 60 ya 75 demek istedim. Geceden beri araştırdım, sahibinden bir tane dişime göre bulamadım. Sanırım sıfır seçeneklere yönelnem lazım. Bu 60-75 ile kalmaz.
60 hz'den 120 hz'yi deneyimleyenlerin tepkisini abartılı buluyordum. Gerçekten abartı değilmiş. Bunu öğrendim. Bence 60hz'nin yukarısına geçilme zamanı gelmiş ve geçiyor. Bütçen el veriği bir zaman bunu gerçekleştirmen dileğiyle.

60 hz'den 120 hz'yi deneyimleyenlerin tepkisini abartılı buluyordum. Gerçekten abartı değilmiş. Bunu öğrendim. Bence 60hz'nin yukarısına geçilme zamanı gelmiş ve geçiyor. Bütçen el veriği bir zaman bunu gerçekleştirmen dileğiyle.
Ben hep normal Logitech gibi fareler kullanırdım.
Ama Razer DeathAdder V2 X Hyperspeed kullanınca, daha önce fare kullanmıyormuşum gibi hissettim!
Bütçem şuan el vermiyor, elimdekileri satacaktım ki o kadar tutmuyorlar. Acil keyif alacağım bir işin elinden tutmam lazım.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri