Merhaba,
Verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için monitör seçimi konusunda tavsiye almak istiyorum. Mevcut sistemimi ve beklentilerimi aşağıda detaylı bir şekilde belirttim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!
1. Ne Amaçla Kullanacağım?
Verimlilik odaklı bir çalışma ortamı kurmak istiyorum. Oyun veya yayın gibi önceliklerim yok. Mevcut 32 inç monitörümü (ViewSonic VX3211-2K-MHD) ortada tutup, sol ve sağ tarafa iki yan monitör ekleyeceğim. Amacım; kitap okumak, dosyalara ve yazılımlara kolay ulaşmak ve Linux ortamında rahat çalışmak.
2. Bütçem ve Tercihlerim:
Yan monitörleri en kısa sürede almayı planlıyorum. Fiyatlar ve piyasa koşulları tavsiyeleri etkileyebilir.
6. Ek Notlar ve Sorularım:
Teşekkürler.
Verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için monitör seçimi konusunda tavsiye almak istiyorum. Mevcut sistemimi ve beklentilerimi aşağıda detaylı bir şekilde belirttim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!
1. Ne Amaçla Kullanacağım?
Verimlilik odaklı bir çalışma ortamı kurmak istiyorum. Oyun veya yayın gibi önceliklerim yok. Mevcut 32 inç monitörümü (ViewSonic VX3211-2K-MHD) ortada tutup, sol ve sağ tarafa iki yan monitör ekleyeceğim. Amacım; kitap okumak, dosyalara ve yazılımlara kolay ulaşmak ve Linux ortamında rahat çalışmak.
2. Bütçem ve Tercihlerim:
- Toplam Bütçe: Yan monitörler için [Buraya bütçenizi yazacağız, birlikte karar verelim]. Bütçeyi verimli kullanmak istiyorum. Oyun monitörü özellikleri gerekli değil. Şu anki monitörüm de üst düzey oyun için değil, rastgele almıştım. İnternet altyapım da çok iyi olmadığı için oyun için üst düzey özelliklere gerek duymuyorum. Ortadaki monitör multimedya için kalsın.
- Marka Tercihi: Özel marka tercihim yok. Performans, görüntü kalitesi ve uzun ömürlülük önemli.
- Özel İstediğim Özellikler:
- VESA desteği (monitör kolu için)
- Göz yormayan ekran (mavi ışık filtresi)
- IPS panel (geniş görüş açısı, renk doğruluğu)
- Çerçeve inceliği önemli değil.
- Kasa: DarkFlash DLS480
- Anakart: ASUS PRIME Z690-A DDR5
- İşlemci: Intel Core i9-12900K
- Ekran Kartı: MSI RTX 3070
- RAM: G.Skill 64GB DDR5
- SSD: Samsung 980 PRO 1TB (x2)
- Monitör: ViewSonic VX3211-2K-MHD (Mevcut)
- Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 280
- Güç Kaynağı: Aerocool P7 850W
- Yan Monitör Çözünürlüğü: Mevcut 32" monitörüm 1440p. Yan monitörler 1080p mi yoksa 1440p mi olmalı? Aynı çözünürlükte mi olmaları gerekiyor?
- Yenileme Hızı ve Tepki Süresi: Oyun oynamayacağım için yüksek yenileme hızı veya düşük tepki süresi gerekmiyor. Verimlilik için monitörlerde hangi özelliklere dikkat etmeliyim? Oyun monitörü özellikleri yerine, verimli çalışma için hangi özelliklere odaklanmalıyım?
Yan monitörleri en kısa sürede almayı planlıyorum. Fiyatlar ve piyasa koşulları tavsiyeleri etkileyebilir.
6. Ek Notlar ve Sorularım:
- Yan monitör boyutları ne kadar olmalı? 24", 27" veya farklı bir boyut mu uygun? 32" monitörle orantı için ne önerirsiniz?
- Monitör kolları mantıklı mı? Kablo yönetimi ve masa düzeni için faydası olur mu?
- Linux uyumluluğu için nelere dikkat etmeliyim?
Teşekkürler.