Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Evimizdeki internet altyapım hakkında yardım istiyorum

Attilas

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 63
Çözüm 0
@Attilas
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda çokça üstünde durup sizlere yansıttığım ''evimdeki'' internet altyapısı beni oldukça rahatsız ediyor. Bu sorun, birkaç yıldır canımı sıkıyor ve Türk Telekom'un bu konuda hiç ilgilenmediğini görünce, artık kendi çözümlerimi yaratmam gerektiğine karar verdim. İlk etapta bir kredi çekeceğim, ama bu kredi fiber altyapı için değil, kendi üretmek istediğim çözümler için olacak.

2025 yılı itibarıyla fiber altyapıyı kapıya kadar getirmenin maliyetinin en az 300-400 bin TL olacağını düşünüyorum. Bu benim için sağlıklı bir seçenek değil. Çekmek istediğim kredi de 300.000 TL’ye kadar olacak. Bunu, Findeks notumu yükseltmek veya bankamda birçok para girişini tutmak şartıyla yapmayı planlıyorum. Nasıl olsa, bankalar beni arayacak ve bu parayı gösterebildiğim takdirde kredi çekme şansım artabilir diye düşünüyorum. Garanti bir seçenek olmasa da bunu denemek istiyorum.

Sonrasında, iki tane Mikrotik ile en az 30 km mesafeye uygun antenler kullanarak interneti açacağım yerden evime çekmeyi planlıyorum. Allah izin verirse, bu bağlantıları ve hız durumlarını kontrol edecek cihazlar ve WISP ile içeriye dağıtmak için çözümler düşünüyorum. Tabii ki sağlayıcı olarak ''TÜRKNET'' denemek istiyorum.

Ancak, evimizin önündeki direklere izin vermediklerini öğrendim, bu yüzden bunu izinli bir şekilde yapmam gerekiyor. Alternatif olarak, amcamın evinden bizim evin çatısına özel bir iskele, sistem kurabilirim. Ülkede çok fazla bu gibi sorunlar yaşayan, forumda da olabilir diye süreçleri benimle paylaşmanızı çok önemsiyorum. Konuyu çözene kadar hortlatabilirim, umarım sorun olmaz, yeni konular açıp ilerlemeyi bölmek istemem. Birçok insan içinde yararlı olacağına inanarak...

Bu süreçte bana yardımcı olmanızı, önerilerinizi ve yaratıcı fikirlerinizi acımasızca benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Yıllar benim için verimli geçmese de, sizler için 2025’in iyi geçmesini diliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Hocam aklıma bir şey takıldı, süperbox tarzı internet çok mu pahalı olur sizler için? Ve süperbox ortalama ne kadar internet hızı sağlıyor size?

Hocam aklıma bir şey takıldı, süperbox tarzı internet çok mu pahalı olur sizler için? Ve süperbox ortalama ne kadar internet hızı sağlıyor size?
Amcaoğlum sınırsız kullanıyordu bu paketten. Fakat sınırsız derken hızlar düşük ve kota da ücreti de çok arttırıyor. Pahalı ve uygun bir seçenek olmuyor. Antenlere bir kere ücret öderim diye düşünerek yapılandırma dediğimiz konuları da yavaş yavaş öğreniyor insan. Onun haricinde en azından ilk etap için bunu denemek istiyorum. Bu seçenek ile ilgili sorun yaşarsam da bir karavana yatırım yapar en uygun konum için arayışa girer oralarda kendimi konuşlandırabilirim. Hatta köyümüzde daha iyi altyapı varsa orada bile dağıtabilirim. Sonuç olarak Türkcell'in politikaları ve yaptığı hileli işlemler, kesintiler konusunu da eklemekle birlikte asla bir daha tercih de etmek istemedim.

En az 15 Upload lazım.
Download 100mbit olsa bile olur.
Bu örnek gibi bile alsam çok pahalı bir tercih olur. Bana uygun değil.

Anladım hocam, peki Turkcell alternatifi nasıl olur? Örneğin Vodafone RedBox nasıl peki?

Anladım hocam, peki Turkcell alternatifi nasıl olur? Örneğin Vodafone RedBox nasıl peki?
Keşke paket sorun olsaydı. Altyapı olmadan buradaki seçenekler de etkili olamıyor. Bir de yine farklı bir amcaoğlumun sorun yaşadığı bir firmadır, buradan internet alıp Türknet'e döndü ve ben şu an sizinle ofisten onun internetiyle iletişim kuruyorum. Türktelekom sağolsun; üst düzey bir şekilde süründürmeye devam ediyor. Sürekli tahmini düzelme süresi diyip öteleyip duruyor. Altyapı bizim orada 50 ve 8 olsa yine yeterdi yani, yok abi...

Keşke paket sorun olsaydı. Altyapı olmadan buradaki seçenekler de etkili olamıyor. Bir de yine farklı bir amcaoğlumun sorun yaşadığı bir firmadır, buradan internet alıp Türknet'e döndü ve ben şu an sizinle ofisten onun internetiyle iletişim kuruyorum. Türktelekom sağolsun; üst düzey bir şekilde süründürmeye devam ediyor. Sürekli tahmini düzelme süresi diyip öteleyip duruyor. Altyapı bizim orada 50 ve 8 olsa yine yeterdi yani, yok abi...
Vallahi hocam her şey altyapıdan geçiyor. Benim yaşadığım bölgede de sadece vdsl var, onuda zorla yan tarafa yapılan yeni binadan çektirdim. Eğer buradan taşınırsam dikkat etmem gereken unsurlar; çocuklu ailelerin altına ve üstüne oturmamak, fiber altyapısı olan bir ev. Tabii her şey kısmet :)

Vallahi hocam her şey altyapıdan geçiyor. Benim yaşadığım bölgede de sadece vdsl var, onuda zorla yan tarafa yapılan yeni binadan çektirdim. Eğer buradan taşınırsam dikkat etmem gereken unsurlar; çocuklu ailelerin altına ve üstüne oturmamak, fiber altyapısı olan bir ev. Tabii her şey kısmet :)
Mobil tarafında bile Vodafone'da 4.5G ile 4-5 M-bit alıyorum. Bana bu hızları Süperbox mantığıyla asla veremezler.
Haklarında okuduğum ve yazılan yorumlara baktığımda hiç şans vermek gelmedi içimden.

Mobil tarafında bile Vodafone'da 4.5G ile 4-5 M-bit alıyorum. Bana bu hızları Süperbox mantığıyla asla veremezler.
Haklarında okuduğum ve yazılan yorumlara baktığımda hiç şans vermek gelmedi içimden.
Ciddi anlamda çok düşük veriler, hocam işte tüm altyapıyı Türk Telekom sağlıyor. Hangi interneti seçersek seçelim altyapı hizmetini TT veriyor.

Ciddi anlamda çok düşük veriler, hocam işte tüm altyapıyı Türk Telekom sağlıyor. Hangi interneti seçersek seçelim altyapı hizmetini TT veriyor.
Bir ara müdürlüğe gidip direkt neyse altyapı parasını ben vereceğim diyeceğim.
Bana maliyeti söylesinler. 1gbit'e 60mbit verseler yeter :) Tabii ki kredi çekmezsem yine hayal ama en azından inşaat şirketimizi gösterirsem belki ciddiye alırlar.
Not: Hiç umudum yok :)

Bir ara müdürlüğe gidip direkt neyse altyapı parasını ben vereceğim diyeceğim.
Bana maliyeti söylesinler. 1gbit'e 60mbit verseler yeter :) Tabii ki kredi çekmezsem yine hayal ama en azından inşaat şirketimizi gösterirsem belki ciddiye alırlar.
Not: Hiç umudum yok :)
Cimer'e yazmayı dene hocam? Muhtemelen faydası olur, kurumlar ciddiye alıyor bu durumları. İnan senin yaşadıklarını şu an hissedebiliyorum.

Selamlar hocam. Aklınızda R/L ile çözmek var sanırım. Antenler hakkında teknik detaylar nedir aklınızdaki?

Cimer'e yazmayı dene hocam? Muhtemelen faydası olur, kurumlar ciddiye alıyor bu durumları. İnan senin yaşadıklarını şu an hissedebiliyorum.
Cimer ile sonuç alınabiliyor mu herhangi önemli bir konudan, cidden?
Hocam herşeyimi teknolojiye endeksledim, başka yapılan hiçbir işten keyif almıyorum, herşeyden vazgeçip, sadece istediğim şeyleri yapıp hayatta kalmak istiyorum. Parasızlığıma sebep olan şey asgari ücrete tamah etmemekle senkronize çalışabilir mi ya? Ben hayatımı sevdiğim şeylere zaman ve güç ayırarak yapmak istiyorum. Kimseye kölelik yaparak, hayalsiz yaşamak istemiyorum.

Cimer ile sonuç alınabiliyor mu herhangi önemli bir konudan, cidden?
Hocam herşeyimi teknolojiye endeksledim, başka yapılan hiçbir işten keyif almıyorum, herşeyden vazgeçip, sadece istediğim şeyleri yapıp hayatta kalmak istiyorum. Parasızlığıma sebep olan şey asgari ücrete tamah etmemekle senkronize çalışabilir mi ya? Ben hayatımı sevdiğim şeylere zaman ve güç ayırarak yapmak istiyorum. Kimseye kölelik yaparak, hayalsiz yaşamak istemiyorum.
Harika özetlemişin hocam, gerçekten tam olarak budur. Cimer üzerinden şikayet edip olayı belediyeye aktarırlarsa eğer zabıtalar maalesef çözüme ulaştıramıyor. Aksi hâlde diğer kurumlar arayıp çözüme ulaştırana kadar uğraşıyorlar.

Selamlar hocam. Aklınızda R/L ile çözmek var sanırım. Antenler hakkında teknik detaylar nedir aklınızdaki?
Bunların hepsini yazacağım da kendi bilgisayarımda değilim. Ubiquiti RocketDish 5 Ghz - 30 dBi - Dish Anten LW Serisi gibi birşey istiyorum. Tabii ki şartlar olgunlaşmadan mesafe ve gereklilikler konusunda net bir plan yapmadım. Sonrasını hesap ederek hareket edeceğim. Sanki 1gbit internet altyapısı var gibi. Uzun yıllar çok dayak yedik bari diğer yılları kurtaralım hesabı. Yoksa etrafımda bir tane bu şekilde kurumsal çözüm yapanı da görmedim. Bireyselim ben bir de, durum o kadar vahim yani.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri