Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

FileZilla ile Hosting Üzerine Dosya Yükleme Hataları

Attilas

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 63
Çözüm 0
@Attilas
Merhaba arkadaşlar,

FileZilla üzerinden hosting üzerindeki bir uygulamanın (freshrss) eklentilerini yüklemeye çalışıyorum; bazı eklentiler olmadan RSS' eklediğim siteler yenilenmiyor, ancak henüz bu konuda fazla tecrübem olmadığı için problemi çözemedim. Daha ilk defa bu işlemleri öğrenmeye çalışıyorum. Sorunumu açıklayayım:

Problemim:

• FileZilla’nın "Uzak site" (sağ taraf) bölümünde yalnızca "incoming" adında bir klasör görüyorum.
  • Uygulamanın eklenti dosyalarını yüklemek için bana belirtilen alt klasöre (örneğin: /Home/domains/google.com.tr/extensions) bir türlü erişemiyorum.
  • Bir şey mi eksik yapıyorum yoksa bu "incoming" klasörü ile ilgili başka bir özel durum mu var, çözemedim.

Araştırmalarım ve Aklıma Gelen Sorular:

1. "incoming" klasörü nedir?
    • Bu klasör genelde, hosting sağlayıcılarının veya FTP sunucularının dosya yükleme için oluşturduğu geçici bir klasör olabilir. Ancak neden sadece burayı görebildiğimi anlamış değilim. "public_html" ya da diğer gerekli dosya yollarına nasıl erişeceğimi çözemedim.
  2. Dosya Yolu Sorunu:
    • Bana verilen dosya yolu bir yanlışlık mı içeriyor? Daha fazla klasör görmem gerekmiyor mu?
    • Eksik bir yetki veya izin sıkıntısı olabilir mi? (Örneğin: Kullanıcı hesabım tam erişim iznine sahip değilse, klasörleri göremeyebilirim.)
  3. FileZilla Ayar Sorunları:
    • FileZilla’nın doğru yapılandırılmadığını düşünüyorum. Belki giriş bilgilerinde bir hata yaptığım için tam erişim sağlayamıyorum.

Şu Ana Kadar Denediklerim:

• Hosting panelinden (örneğin: cPanel veya DirectAdmin üzerinden) Dosya Yöneticisini açıp, elimle kontrol etmeye çalıştım. Ancak buradan da FTP’de göremediğim klasörlerin varlığını çözemedim.
  • FileZilla’ya tekrar giriş yapıp sunucu bağlantısını yenilemeyi denedim. Ancak hâlâ sağ taraf sadece "incoming" klasörünü gösteriyor.
  • FTP kullanıcısı ve bağlantı bilgilerimi hosting sağlayıcımın gönderdiği detaylarla yeniden kontrol ettim. Her şey doğru görünüyor.

Sorularım:

• "incoming" klasörü dışında bir şey görememek, bağlantının kısıtlandığı ya da FTP yetkilerimin eksik olduğu anlamına mı geliyor?
  • "public_html" gibi klasörlere erişim sağlamak için başka bir şey mi yapmam gerekiyor?
  • Benzeri bir sorun yaşayan olduysa, ya da çözüm önerisi olan varsa yardımınızı bekliyorum.

Teşekkürler! 😊

FTP üzerinden yüklediğin vakit hem hata alıp hem de yavaşlığından şikayetçiysen mutlaka cPanel üzerinden yükle klasörlerini, .rar olarak gönder ve direkt klasör olarak çıkart. Devamlı FTP üzerinden hata alıyorsan mutlaka sunucu firması ile görüş. SSL sertifikasını kurdur, ardından aldığın hatayı ilet. Sunucu tabanlı bir sorunda yaşanabilir.

FTP üzerinden yüklediğin vakit hem hata alıp hem de yavaşlığından şikayetçiysen mutlaka cPanel üzerinden yükle klasörlerini, .rar olarak gönder ve direkt klasör olarak çıkart. Devamlı FTP üzerinden hata alıyorsan mutlaka sunucu firması ile görüş. SSL sertifikasını kurdur, ardından aldığın hatayı ilet. Sunucu tabanlı bir sorunda yaşanabilir.
Direktadmin bu, cpaneli yok sanıırm.
O şekilde satın almadım çünkü. Dosya yöneticinden çok zor oluyor, tek tek yükletiyor hatta yükletmiyor bile.
Ne sıkıntı işler bunlar, kafam çatladı.

Direktadmin bu, cpaneli yok sanıırm.
O şekilde satın almadım çünkü. Dosya yöneticinden çok zor oluyor, tek tek yükletiyor hatta yükletmiyor bile.
Ne sıkıntı işler bunlar, kafam çatladı.
Dosya yöneticisinden de aynı şekilde yükleyebilirsin, klasörü .rar yap direkt yükle içerisine çıkart.

Denedim, rar'dan çıkarmak için seçenek yok.
Directadmin de ben de yok ama bu video muhtemelen rehber olur sana :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Directadmin de ben de yok ama bu video muhtemelen rehber olur sana :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Teşekkürler. Tamamdır bunu da öğrendim :)
Şimdi eklentiler tek tek hata verdi, bazılarını kaldırdım. Demek ki uzman işi bu işler :)
Şimdilik daha fazla karıştırmamam lazım. Birçok şey öğreniyorum yavaştan.

Teşekkürler. Tamamdır bunu da öğrendim :)
Şimdi eklentiler tek tek hata verdi, bazılarını kaldırdım. Demek ki uzman işi bu işler :)
Şimdilik daha fazla karıştırmamam lazım. Birçok şey öğreniyorum yavaştan.
Rica ederim. Tam olarak ne kuruyorsun içerisine? WordPress mi? Domaini yazar mısın buraya inceleyeyim.

Eğer legal bir site ise burayada yazabilirsin sorun yok.
Yok legal de kişisel dışarı açık değil. RSS hizmeti kurdu.
@Can yaptı bütün kurulum, taşıma vs işlemlerini.

Asıl bir amacım daha var YunoHost ile bütün ücretli uygulamaların ücretsiz alternatiflerini yapmaktır.

Mesela Bio Link Sayfası Oluşturma gibi seçenekler var. Uygulama çeşitliliklerine bakabilirsin.
Minik gibi görünen ama cebimizden sömüren uygulamaları yıllık ücretle hostingimde saklamak daha mantıklı odluğu için bu şekilde düşündüm.

Merhaba,

FileZilla’da sadece "incoming" klasörünü görebiliyorsan, büyük ihtimalle FTP hesabının yetkileri kısıtlı ya da yanlış klasöre yönlendirilmiş.

1. Yetki Sorunu Olabilir:
    • Hosting sağlayıcının sana verdiği FTP kullanıcı hesabı yalnızca "incoming" klasörüne erişim izniyle sınırlandırılmış olabilir.
    • Çözüm: Hosting paneline (cPanel gibi) giriş yaparak FTP kullanıcı izinlerini kontrol et veya yeni bir FTP kullanıcısı oluştur. Bu kullanıcının ana dizine (örneğin, /public_html) erişim izni olduğundan emin ol.
  2. Yanlış Dosya Yolu veya Giriş Bilgileri:
    • FileZilla’ya giriş yaparken doğru dosya yolu belirtilmemiş olabilir.
    • Çözüm: Hosting sağlayıcının verdiği belgeleri kontrol ederek, tam dosya yolunu öğren ve giriş bilgilerini tekrar doğrula (FTP sunucusu, kullanıcı adı, şifre, port).
  3. FileZilla Ayarları:
    • FileZilla’da gizli dosya ve klasörlerin görüntülenmesi kapalı olabilir.
    • Çözüm: FileZilla’da "Sunucu > Gizli dosyaları göster" seçeneğini aktif et.
  4. Yetki Problemi İhtimali:
    • FTP bağlantısı doğruysa ve hala dizinlere erişim sağlayamıyorsan, bu kullanıcı izinlerinin eksik olduğu anlamına gelebilir.
    • Çözüm: Hosting sağlayıcına ulaşarak FTP hesabının tam erişime sahip olduğundan emin ol.
  5. Hosting Panelini Kullan:
    • Eğer FileZilla ile istediğin klasörlere ulaşamıyorsan, hosting panelindeki "Dosya Yöneticisi"ni kullanarak manuel olarak yükleme yapmayı deneyebilirsin.
Eğer bunları denemene rağmen sorun çözülmezse, hosting sağlayıcının destek ekibine durumu anlatıp yardım istemen gerekebilir. Kolay gelsin! 😊

Konuyu Kimler Okuyor

Geri