Merhaba arkadaşlar,
FileZilla üzerinden hosting üzerindeki bir uygulamanın (freshrss) eklentilerini yüklemeye çalışıyorum; bazı eklentiler olmadan RSS' eklediğim siteler yenilenmiyor, ancak henüz bu konuda fazla tecrübem olmadığı için problemi çözemedim. Daha ilk defa bu işlemleri öğrenmeye çalışıyorum. Sorunumu açıklayayım:
Teşekkürler!
FileZilla üzerinden hosting üzerindeki bir uygulamanın (freshrss) eklentilerini yüklemeye çalışıyorum; bazı eklentiler olmadan RSS' eklediğim siteler yenilenmiyor, ancak henüz bu konuda fazla tecrübem olmadığı için problemi çözemedim. Daha ilk defa bu işlemleri öğrenmeye çalışıyorum. Sorunumu açıklayayım:
Problemim:
- FileZilla’nın "Uzak site" (sağ taraf) bölümünde yalnızca "incoming" adında bir klasör görüyorum.
- Uygulamanın eklenti dosyalarını yüklemek için bana belirtilen alt klasöre (örneğin: /Home/domains/google.com.tr/extensions) bir türlü erişemiyorum.
- Bir şey mi eksik yapıyorum yoksa bu "incoming" klasörü ile ilgili başka bir özel durum mu var, çözemedim.
Araştırmalarım ve Aklıma Gelen Sorular:
- "incoming" klasörü nedir?
- Bu klasör genelde, hosting sağlayıcılarının veya FTP sunucularının dosya yükleme için oluşturduğu geçici bir klasör olabilir. Ancak neden sadece burayı görebildiğimi anlamış değilim. "public_html" ya da diğer gerekli dosya yollarına nasıl erişeceğimi çözemedim.
- Dosya Yolu Sorunu:
- Bana verilen dosya yolu bir yanlışlık mı içeriyor? Daha fazla klasör görmem gerekmiyor mu?
- Eksik bir yetki veya izin sıkıntısı olabilir mi? (Örneğin: Kullanıcı hesabım tam erişim iznine sahip değilse, klasörleri göremeyebilirim.)
- FileZilla Ayar Sorunları:
- FileZilla’nın doğru yapılandırılmadığını düşünüyorum. Belki giriş bilgilerinde bir hata yaptığım için tam erişim sağlayamıyorum.
Şu Ana Kadar Denediklerim:
- Hosting panelinden (örneğin: cPanel veya DirectAdmin üzerinden) Dosya Yöneticisini açıp, elimle kontrol etmeye çalıştım. Ancak buradan da FTP’de göremediğim klasörlerin varlığını çözemedim.
- FileZilla’ya tekrar giriş yapıp sunucu bağlantısını yenilemeyi denedim. Ancak hâlâ sağ taraf sadece "incoming" klasörünü gösteriyor.
- FTP kullanıcısı ve bağlantı bilgilerimi hosting sağlayıcımın gönderdiği detaylarla yeniden kontrol ettim. Her şey doğru görünüyor.
Sorularım:
- "incoming" klasörü dışında bir şey görememek, bağlantının kısıtlandığı ya da FTP yetkilerimin eksik olduğu anlamına mı geliyor?
- "public_html" gibi klasörlere erişim sağlamak için başka bir şey mi yapmam gerekiyor?
- Benzeri bir sorun yaşayan olduysa, ya da çözüm önerisi olan varsa yardımınızı bekliyorum.
Teşekkürler!