Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Çözüldü Fitness da Devamlı Karnıma Kramp Girmesi

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
63
Merhaba değerli Teknoloji Forum ailesi, haftanın 5 günü fitness yapmaya özen gösteriyorum. Daha önce yol/yarış bisikleti pedallıyordum ve geçtiğimiz haftalarda İstanbul'a satışını gerçekleştirdim. Bisikletimin marka ve modeli: https://carrarobisiklet.com/yol-bisikletleri/fire-c32-uci-28-22-v-hd/ bu idi ve yakın zaman içerisinde umut ediyorum ki bir bisiklet daha alacağım.

Konuyu fazla saptırmadan soruma geleyim. 5 gün fitnessa gidiyorum ve karın egzersizlerinde çok fazla kramp giriyor maalesef. Spor geçmişim aslında var diyebilirim; ilkokul, ortaokul ve lisede basketbol oynadım. Lise bittikten sonra amatör olarak kick boksa gitmiştim arkadaşımla ve ardından oldschool (merdiven altı diye tabir edilen) spor salonuna gittim bir yıl.

Askerden geldikten sonrada spor salonuna düzensiz olarak gidiyor ve düzensiz olarak dışarıda koşuyordum. Uzun yıllar bisiklet pedalladım. Kramp olayının magnezyum eksikliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Edindiğim bilgiler doğrultusunda eksik yaptığım hiçbir şey yoktu. Su tüketimim, belirli miktarda tuz kullanımım, sade maden suyu tüketmem vs. her şey eksiksiz fakat gel gelelim kramp halen giriyor.

Alternatif olarak bana önerebileceğiniz çözüm var mı? Aynı şeyleri ben de yaşadım ve bundan dolayı çözüme ulaştırdım dediğiniz bir çözüm var ise denemek isterim.

Çözüm
Çok geçmiş olsun. Aklıma gelenleri paylaşayım umarım faydalı olurum :)
  • Antrenmana başlamadan önce yeterli ısınma sağlayamıyorsanız eğer bundan dolayıda kramp girebilir.
  • Sadece magnezyuma bağlanmamalı: potasyum ve kalsiyum gibi mineralleri unutmayalım, çok önemliler.
  • Isınma dedim fakat fazla ısınıp efor harcamakta kramplara sebep olabilir.
  • Ve en önemlisi egzersizleri doğru yapmak çok önemli, ülkemizde birçok kişi kaldırdığın ağırlığın tutuşunu ve açısını ayarlayamıyor.
Ayrıca bisiklette bayağı güzel duruyor :)
Çok geçmiş olsun. Aklıma gelenleri paylaşayım umarım faydalı olurum :)
  • Antrenmana başlamadan önce yeterli ısınma sağlayamıyorsanız eğer bundan dolayıda kramp girebilir.
  • Sadece magnezyuma bağlanmamalı: potasyum ve kalsiyum gibi mineralleri unutmayalım, çok önemliler.
  • Isınma dedim fakat fazla ısınıp efor harcamakta kramplara sebep olabilir.
  • Ve en önemlisi egzersizleri doğru yapmak çok önemli, ülkemizde birçok kişi kaldırdığın ağırlığın tutuşunu ve açısını ayarlayamıyor.
Ayrıca bisiklette bayağı güzel duruyor :)

Çözüm
@Sercan çok teşekkür ederim kıymetli insan, bilgilendirmelerden dolayı. Ben en iyisi doktora detaylı muayene olayım. Aklıma dediğin gibi magnezyumun yanı sıra potasyum ve kalsiyum değerlerime de baktırayım.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri