Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Makale Girdiğiniz sitenin komple ekran görüntüsü almanın en kolay yolu

Sevgili Teknoloji Forum ailesi, sizlere günaydın bana iyi uykular. :D

Bugün paylaşacağım bilgide girmiş olduğunuz internet sitesinin komple ekran görüntüsünü almayı anlatacağım sizlere. Daha önceden konu açtığım TINYWOW konusunda da vardı bu fakat oraya internet sitesine girmeniz lazım, ekran görüntüsü almak istediğiniz sitenin linkini oraya girmeniz lazım, CAPTCHA olayını halletmeniz lazım falan bir sürü iş. Şimdi sizlere bunun daha kolay ve 3-4 tuşa basarak hallolan en kısa yolunu anlatmaya çalışacağım. Site olarak Turkcealtyazi sitesini yapacağım, çünkü sayfa o kadar büyük değil.

Normal şartlar altında ekran görüntüsü aldığınızda şu görüntü karşınıza çıkar;

ekran.png

İşaretlediğim yere bakarsanız Scrollbar'ın daha en yukarıda olduğunu ve aşağıya doğru baya bir yer olduğunu görürsünüz. Şimdi bunu nasıl halledeceğinizi anlatıyorum.

İlk önce sayfaya gelip F12 tuşuna basın. Normal yolu bu fakat bende bu çalışmadı, ya Windows sürümündendir ya da bilgisayarım çok dandik. :D Benim gibi çalışmayanlar için kısa yolu: CTRL + Shift + C. Bu da olmuyorsa sayfaya sağ tıklayıp "Öğeyi denetle" yazısına tıklayabilirsiniz.

Karşımıza böyle bir ekran çıktı;

ekran1.png

Sağdaki kod kısmında CTRL + Shift + P kısayollarını kullanarak yukarıda küçük bir arama kısmının gelmesini sağlayın;

ekran2.png

Buraya eğer bilgisayarınızı İngilizce kullanıyorsanız "Screen" yazın, Türkçe kullanıyorsanız "Ekran" yazın ve işaretlediğim yere tıklayın;

ekran3.png

Buna bastığınız anda 2-3 saniye bekledikten sonra sayfa otomatik olarak bilgisayarınıza inecek ve şöyle gözükecektir;

turkcealtyazi.org_index.php.png

Bu kısa yolu da anlattığımıza göre gönül rahatlığıyla uyuyabilirim. Şimdiden beğenileriniz ve yorumlarınız için teşekkürler!

Ekli dosyalar

• screen.png
    screen.png
    284.1 KB · Görüntüleme: 13
Eline emeğine sağlık kardeşim güzel bir anlatım olmuş. Chrome içerisinde de bu eklentiyi tavsiye ederim, genellikle tam ekranı bu şekilde alıyorum fakat senin anlatımında süper🙏🏻

Chrome içerisindeki eklenti: Full Page Screen Capture - Chrome Web Store

Bu konuda Shrex uygulamasını tek geçerim. Ekran alma, sadece özelliklerinden bir tanesidir. Ekran alma, Kaydırarak ekran alma, ekran görüntüsü video kaydı, düzenleme kesme biçme. Sharex uygulamasını bugüne kadar ıskaladıysanız dövünebilirsiniz. Daha benim bile bilmediğim bir ton özellik bu uygulamadadır. Üstelik açık kaynaklı ve ücretsizdir. Aslında sharex, başlı başına bir makalenin ana konusudur.
45-) 2025.Ocak.10.Cuma.20.51.32.jpg

Valla @Metinolmetin pc iğrenç olduğu için ek bir şey kurmuyorum. Nerede kurulumsuz, ufak kodlarla ya da klavye dokunuşları ile yapılan bir şey varsa çöküyorum. :D

Bu konuda Shrex uygulamasını tek geçerim. Ekran alma, sadece özelliklerinden bir tanesidir. Ekran alma, Kaydırarak ekran alma, ekran görüntüsü video kaydı, düzenleme kesme biçme. Sharex uygulamasını bugüne kadar ıskaladıysanız dövünebilirsiniz. Daha benim bile bilmediğim bir ton özellik bu uygulamadadır. Üstelik açık kaynaklı ve ücretsizdir. Aslında sharex, başlı başına bir makalenin ana konusudur.
Ekli dosyayı görüntüle 1395
Sharex bende kullanıyorum. Upload ve çekim seçenekleri yüzünden. Normalde daha pratik çalışan bir tane Rus yapımı var bir tane de sharex'e benzer ve pahalı çözüm var. Hepsini kullandım, son olarak sharex kazandı.

Tam sayfa ekran görüntüsü almak için en pratik yol tarayıcı geliştirici araçlarını kullanmak. F12 tuşuna basıp ardından CTRL + Shift + P yaparak çıkan arama çubuğuna "Capture full size screenshot" yazmanız yeterli. Sayfa direkt bilgisayarınıza kaydedilir. 😊

Aklıma gelmişken: Sharex'i övdük, biraz da dövelim. Uygulamayı var sayılan ayarlarda kullanırsanız şöyle bir durumla karşılaşabilirsiniz: Herhangi bir resim dosyasına sağ tıkladınız "yükle" seçerseniz sharex, o' resim dosyasını imgur adresine anonim yükleme yapıyor. Şayet özel bir resim dosyanızı yanlışlıkla "yükle" yaptıysanız geçmiş olsun. :) "Yükle" seçeneğine tanımlı olan ayarları sakıncalı buluyorsanız mutlaka değiştirin, özel resim yükleyici seçin, adres tanımlamayın.
46-) 2025.Ocak.11.Cumartesi.20.36.40.png

47-) 2025.Ocak.11.Cumartesi.20.39.34.png

Konuyu Kimler Okuyor

Geri