Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru İfade Verdikten Sonra Ek İfade Vermek ve Avukat Talebi Hakkında Yardım

nexus

TFC Kullanıcısı
Puan 18
Çözüm 1
@nexus
Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.

2 gün önce, benimle doğrudan ilgisi olmayan bir sosyal medya hesabıyla alakalı ifade verdim. İfademde "Ben çalmadım ve bu işle ilgim yok" dedim. Ancak olayın nasıl geliştiği hakkında bilgi sahibiydim ama bunu söylemedim daha doğrusu ifade verirken sen mi çaldın dediler hayır dedim ve ifadeyi yazıp imzalattılar. İlk defa ifade veriyorum hakkımda ilk defa bir şikayet oldu bu yüzden doğal olarak stres oldum ve açıkcası polislere uymak daha doğru geldi ama biraz düşündüm ve araştırma yaptım. Şimdi avukatla yeniden gidip ek ifade vermek istiyorum.

1. Daha önce ifade verdikten sonra ek ifade verebilir miyim?
  2. Kamu avukatı talep etmek için ne yapmam gerekiyor? Baroya mı başvurmalıyım, yoksa karakola mı?
  3. Kamu avukatı ücretsiz mi oluyor?
  4. Daha önce verdiğim ifadede eksik bilgi verdiğim için bir sorun olur mu ama bana sadece sen mi çaldın diye sordular ifade de ben çalmadım dedim bir bilgi sahibi olup olmadığımı sormadılar bende söylemedim sadece suçlamayı reddettim?
Yardımcı olabilecek bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim. Beni aradıklarında avukatla gelmeme gerek var mı diye sorduğumda gerek yok demişlerdi ifadeye gittiğimde de avukat talep edebilirsin veya ifade kağıdının başındaki haklarımdan hiç bahsetmediler daha sonra fotoğrafını çektirmişlerdi okurken farkettim.

Ayrı olarak hesap çalma olayı olduğu için ifademi alırken benden telefonun imei gibi bilgilerini istediler ama rızan var mı diye sormak yerine telefonu aç *#06# yaz diyip imei numarasını ver dediler. Ayrı olarak da işte rızam dahilinde erişim verdiğimi de eklemişler ifadeye işte ev internet geçmişidir telefon takibidir vs. sanırım okumam lazımdı imza atmadan ama ilk defa böyle ifade vermeye gitmem ve ben buna imza atamam rızam yok demek biraz zor oluyor o yüzden yapamadım bişey ne yaptılarsa tamam dedim.
Yani kafam çok karıştı sistem böyle mi işliyor avukat tutabilecek param yok açıkcası öğrenciyim ama kamu avukatı nasıl tutabilirim bilmiyorum başvurmak gerekiyormuş çıkar mı çıkmaz mı bilgi sahibi değilim.

Tanıdığınız bir avukat var ise veya bu konularda bilgi sahibi biri varsa yardımcı olabilirim avukatsız giderek ek ifade vermem daha mı mantıklı yoksa avukat için uğraşmalı mıyım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Buna benzer bir şey yaşadım ve takipsizlik aldım. Herhangi bir avukat ile gitmedim karakola ifadeye giderken fakat avukattan destek almıştım, sağ olsun polis memur çok yardımcı oldu.

Benim olayda da İstanbul’da bir holding de çalışan kişi/ler tüm verileri kopyalayıp halka açık bir şekilde dağıtıma sunmuşlar. Olayda benim de adım geçiyor ama ben hiç kimseyi tanımıyorum. Ne ismi geçenleri ne şirketi, benim avukatım yengem idi sağ olsun direkt yardımcı oldu.

Eğer herhangi bir bağlantın yoksa zaten anlaşılıyor içini ferah tut, hiç kasma. Bağlantı olmadığı anlaşıldığında ise direkt tarafına takipsizlik veriliyor. Mahkemeye dahi çıkmıyorsun. Kendini strese sokma hiçbir şekilde, üzülme ve kasma kendini. Eğer kendinden eminsen hiçbir problem yaşamazsın.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Buna benzer bir şey yaşadım ve takipsizlik aldım. Herhangi bir avukat ile gitmedim karakola ifadeye giderken fakat avukattan destek almıştım, sağ olsun polis memur çok yardımcı oldu.

Benim olayda da İstanbul’da bir holding de çalışan kişi/ler tüm verileri kopyalayıp halka açık bir şekilde dağıtıma sunmuşlar. Olayda benim de adım geçiyor ama ben hiç kimseyi tanımıyorum. Ne ismi geçenleri ne şirketi, benim avukatım yengem idi sağ olsun direkt yardımcı oldu.

Eğer herhangi bir bağlantın yoksa zaten anlaşılıyor içini ferah tut, hiç kasma. Bağlantı olmadığı anlaşıldığında ise direkt tarafına takipsizlik veriliyor. Mahkemeye dahi çıkmıyorsun. Kendini strese sokma hiçbir şekilde, üzülme ve kasma kendini. Eğer kendinden eminsen hiçbir problem yaşamazsın.
Hesabı çalınan kişi eski arkadaşım yaklaşık 5 yıldır tanırım aramız bozuldu ve benim çaldığımı düşünüp şikayet etmiş fakat ben yapmadım ama polis memuru işte hesabına girdiğin anlaşılırsa falan yaktım çıranı falan dedi :D Şöyle bir durum var yani örneğin 2 ay önce çalındıysa 7-8 ay önce benim telefonum yada benim internetimden hesabına girmiştir arkadaştık ve bizde kalıyordu falan ama eğer hesabın çalındığı tarihi veya o zamanı baz alıyorlarsa ne benim telefonumdan giriş yapıldı ne de internetimden yani bu olayla bir alakam yok ama bilgim var. Bilgimde şu yönde x kişinin hesabı çalındı bu x kişisi beni şikayet etti ama olayda birde y kişisi var ve normalde bu x kişisinin hesabı y kişisinin hesabı yani mail vs. y kişisi üzerine bu y kişisiyle x kişisinin arası bozulunca y kişisi hesabını geri alıyor ve hesabı kapatıyor. X kişiside benim yaptığımı sanıp şikayet ediyor beni durum bundan ibaret aslında düşündüm araştırdım bu olay hesap çalma olayı bile değil;

Y kişisi, kendi adına kayıtlı olan hesabı geri alıp kapatmışsa, bu hesap çalma suçuna girmiyor sanırım. Çünkü hesap, x kişisine ait değildir; yalnızca kullanma hakkı verilmiş gibi görünüyor. Türkiye'de sosyal medya hesaplarının hukuki sahipliği genelde hesap açılırken kullanılan bilgilerle (mail, telefon numarası gibi) belirleniyor sanırım. Bu olayda mail adresi Y kişisine ait olduğundan, hesap Y kişisinindir. Hesabı geri alıp kapatması yasal haklarını kullanması olarak değerlendirilebilir.

Bu yüzden bildiklerimi anlatarak ek ifade versem mi diye düşündüm? Çünkü hesap çalma olayına girmiyor bildiğim kadarı ile bu olay.
Sizce ne yapmalıyım yani bıraksam araştırmalarla bunları bulabilirler mi bilmiyorum açıkcası çok bir takip sağladıklarını düşünmüyorum. Bu olayların çok üzerinde durduklarını veya ben bu bilgileri vermedikçe bu sonuca ulaşacaklarını düşünmüyorum?

Sizce ne yapmalıyım bu bilgiler doğrultusunda, maalesef ifademi alan polis memuru da çok yardımcı olamadı bana ifadeni ver git seninle mi uğraşacağım gibi bir tavrı var idi :D

@Tevfik Birde sonuçları nasıl takip edebilirim yada bu süreci bu konuda bir bilginiz var mı? Çok peşini bırakmak istemiyorum 5 yıllık bir arkadaşım tarafından böyle bir şikayet almak şaşırttı beni ve ayıp bir durum. 1-2 Sene önce kendisi yine aynı olayı yaşadığında bu sefer benden yardım istemişti mailime giremiyorum instagramım çalındı diye ben yardım etmiştim ve mailini geri alabilmiştik bunun üzerine şimdi beni böyle suçlaması ayıp sadece başka bişey diyemiyorum. Tek istediğim bu olayla suçsuz olduğumun anlaşılması ve yaptığı ayıbı öğrenmesi arkadaşlarım sonuçlanınca karşı tarafa manevi tazminat açabilirsin dediler ama bunu da istemiyorum sadece o ayıp yeter ona diye düşünüyorum bu yüzden verebileceğim her bilgi önemli diye düşündüm.

Ek ifade vermek için karakola gidip talepte bulunabilirsin. Ayrıca, baroya başvurarak ücretsiz bir avukat talep edebilirsin; bu süreç genelde öğrenciler için hızlı ilerliyor. Verdiğin önceki ifadede eksik bilgi olması sorun yaratmaz, çünkü bunu ek ifadeyle düzeltebilirsin. Telefonunun bilgileri alınırken rızan alınmamışsa bunu da belirtmelisin. Avukatla gitmen daha iyi olur, ama kamu avukatı temin edilene kadar yalnız da ek ifade verebilirsin.

Ek ifade vermek için karakola gidip talepte bulunabilirsin. Ayrıca, baroya başvurarak ücretsiz bir avukat talep edebilirsin; bu süreç genelde öğrenciler için hızlı ilerliyor. Verdiğin önceki ifadede eksik bilgi olması sorun yaratmaz, çünkü bunu ek ifadeyle düzeltebilirsin. Telefonunun bilgileri alınırken rızan alınmamışsa bunu da belirtmelisin. Avukatla gitmen daha iyi olur, ama kamu avukatı temin edilene kadar yalnız da ek ifade verebilirsin.
Telefon bilgileri alınırken rızam alınmadı ama bunu belirtmekten de çok yana değilim aslında hiç emin olamıyorum Türkiye'de adalet sisteminden ne olur ne olmaz. Dediğiniz gibi öğrenciler için süreç hızlı ilerliyorsa gayet iyi pazartesi günü baroya gideyim o zaman ben. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Telefon bilgileri alınırken rızam alınmadı ama bunu belirtmekten de çok yana değilim aslında hiç emin olamıyorum Türkiye'de adalet sisteminden ne olur ne olmaz. Dediğiniz gibi öğrenciler için süreç hızlı ilerliyorsa gayet iyi pazartesi günü baroya gideyim o zaman ben. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.
Evet, baroya gitmek mantıklı bir adım olur. Kamu avukatı talep ederseniz, süreci sizin adınıza daha sağlıklı yönetebilir. Telefon bilgilerinizle ilgili endişeniz varsa, avukatınıza danışarak bu durumu da açıklayabilirsiniz. Sürecin profesyonel bir şekilde ilerlemesi için avukat desteği almanız en doğru yol. Geçmiş olsun!

@nexus çok geçmiş olsun ben de bu adam nerelerde diyordum gördüğüm manzara çok üzücü :( keşke bu tarz bir durumla karşılaşmasaydın tekrar çok geçmiş olsun

Konuyu Kimler Okuyor

Geri