Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

iOS 18, Daha Önce Hiç Olmadığı Kadar Özelleştirilebilir Olacak

Kreathex

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
TFC Puanı
43
1716811506707.png

Mark Gurman'ın Bloomberg'deki raporuna göre, iOS 18, iPhone ana ekranında daha fazla özelleştirme seçeneği sunacak. Şu anki düzene göre simgeleri yerleştirmek mümkün olmayan kullanıcılar, artık simgeleri istedikleri gibi serbestçe yerleştirebilecekler ve hatta uygulama simgelerini özelleştirebilecekler. Bu güncellemeyle birlikte, kullanıcılar uygulama simgelerinin rengini değiştirebilecekler. Sosyal medya, finans, haber ve oyun gibi farklı türdeki uygulamaların simgelerini istedikleri renge boyayabilecekler. Ayrıca, iOS 18, kullanıcıların uygulamaları daha özgürce düzenlemelerine olanak tanıyacak. Bu güncelleme, Apple'ın yapay zeka odaklı bir güncelleme olarak da dikkat çekecek. Uygulama simgelerinin yanı sıra, yerleşik iPhone uygulamalarının da güncelleneceği ve bir dizi yapay zeka özelliğinin eklenmesi bekleniyor.

Bu, Apple'ın şimdiye kadar yapmış olduğu en kapsamlı iOS güncellemelerinden biri olarak tanımlanıyor.

Apple için aslında bu büyük bir adım, gerekiyordu. Kullanıcıyı o kadar çok kısıtlıyor ki (tasarım olarak) sadece benim istediğim gibi dizayn edebilirsin diyor. Bu durumda yeni Apple kullanıcıları tarafından saçma bulunuyordu.

Apple için aslında bu büyük bir adım, gerekiyordu. Kullanıcıyı o kadar çok kısıtlıyor ki (tasarım olarak) sadece benim istediğim gibi dizayn edebilirsin diyor. Bu durumda yeni Apple kullanıcıları tarafından saçma bulunuyordu.
Evet genel olarak böyle düşünüyoruz fakat bazen acaba bizi cezbeden de bu sınırlarının olması mı acaba? diye düşünmüyor değilim. İnsanoğlu ulaşamadığı daha cazip gelir gibi.

Evet genel olarak böyle düşünüyoruz fakat bazen acaba bizi cezbeden de bu sınırlarının olması mı acaba? diye düşünmüyor değilim. İnsanoğlu ulaşamadığı daha cazip gelir gibi.
Hemfikirim bu konuda haklısınız aslında. Biraz dramatik olacak ama aşk imkansız olduğunda da çok çekici bir hale gelmiyor mu? :)

Her sene aynı dava kişiselleştirmeyi ön plana çıkarıyorlar. Bence genel bir yazılım güncellemesi ve görüntü değişimi sağlanması daha iyi olacak düşüncesindeyim.

Her sene aynı dava kişiselleştirmeyi ön plana çıkarıyorlar. Bence genel bir yazılım güncellemesi ve görüntü değişimi sağlanması daha iyi olacak düşüncesindeyim.
Köklü bir değişimin sadece iPhone için mi yapılması lazım sizce? Yoksa tüm Apple ürünleri için mi geçerli?

• Beğen
Tepkiler: bha
Köklü bir değişimin sadece iPhone için mi yapılması lazım sizce? Yoksa tüm Apple ürünleri için mi geçerli?
Tabii ki tüm Apple ürünlerine gerekiyor. Mac kullanıyorum. 2020'de aldım sanırım. Vaoov dedirtecek bir güncelleme 4 yıldır göremedim.

Tabii ki tüm Apple ürünlerine gerekiyor. Mac kullanıyorum. 2020'de aldım sanırım. Vaoov dedirtecek bir güncelleme 4 yıldır göremedim.
Apple ürünlerini @Kreathex de kullanıyor açıkçası ben windows'cuyum güncellemeleri nasıl geliyor pek bilgim yok fakat makaleleri okudukça Apple ürünleri hakkında daha fazla bilgiye sahip oluyorum

• Beğen
Apple ürünlerini @Kreathex de kullanıyor açıkçası ben windows'cuyum güncellemeleri nasıl geliyor pek bilgim yok fakat makaleleri okudukça Apple ürünleri hakkında daha fazla bilgiye sahip oluyorum
Evet bencede günlük kullanımlarda Windows her şekilde daha iyi. Ben işimde kolaylık sağladığı için mac kullanıyorum. Yoksa evde Monster laptop, oyundan bütün işlerime kolaylık sağlıyor.

@Sercan 'ın da dediği gibi telefon, laptop, saat vs şeyler derken Apple ekosistemini kullanan biriyim. Yorumumu da bunları kullanan biri olarak yapacağım.

Apple'a farklılaştırma adına büyük bir güncelleştirme gerekiyor mu? Belki evet, belki hayır. Getirdikleri o büyük güncellemeyi görmeden yorum yapmak aslında biraz hayal kurmak gibi bir şey.

Biz Apple'dan ne istiyoruz asıl soru bu?

Kişiselleştirmek istiyor muyuz? Evet!
Bu kişiselleştirme bize güvenlik zaafiyeti oluşturur mu? Dışarıdan dosya yükleyeceğimiz için yine Evet!

Tabiki de güncelleşme güvenlik, gizlilik ve tasarım açısından bambaşka bir şey ortaya çıkarsa bu durumu kim istemez ki?

Ben Apple'in performans, kalite ve güvenlik ve kendi ekosisteminde her şeyi kolay şekilde halledebilme durumunu seviyorum.
Kamerası aynı şekilde gayet profesyonel fotoğraf makinaları gibi çekim yapıyor. Her ne kadar X marka 100x zoom yapıyor Apple 10x de kalıyor gibi cümleler duysam da. Benim için önemli olan kaç X zoom yaptığı değil. O yaptığı zoomda ne kadar kalite verebiliyor fotoğrafta? Bana lazım olan bu.

Onun dışında @bha 'nın dediği gibi amacım oyun vs oluyorsa tabi ki de tercihim Windows makinaya geçmek oluyor.

Apple bu kadar kısıtlama ile bize konfor ve güven sağlıyor diyebiliriz.

• Beğen

Konuyu Kimler Okuyor

Geri