Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

iPhone 16 Pro ve Pro Max: İnce Çerçeveler ve Devasa Ekranlarla Geliyor

Kreathex

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
TFC Puanı
43

1717405805033.png

Daha Büyük Ekran, Daha Küçük Çerçeve​

Apple'ın Eylül ayında tanıtmayı planladığı iPhone 16 serisine dair pek çok söylenti dolaşıyor. Mevcut bilgiler, serinin önemli tasarım değişiklikleri içereceğini gösteriyor. Özellikle, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin yeni bir teknoloji sayesinde çok daha ince çerçevelere sahip olabileceği konuşuluyor.

Artan Ekran Boyutu​

iPhone 16 Pro'da 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max'te ise 6.9 inçlik ekranlarla karşılaşacağız. Bu değişiklik, iPhone'larda uzun süredir görülen ilk büyük ekran boyutu artışı olacak. Ancak daha büyük ekranlara rağmen cihazların fiziksel boyutlarında bir değişiklik beklenmiyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri oldukça ince çerçeveleriyle dikkat çekmişti. iPhone 16 modelleri ise bu sınırları daha da zorlayacak gibi görünüyor.

Çerçeve Kalınlığında Devrim​

Weibo'da paylaşılan bilgilere göre, iPhone 16 Pro Max'teki çerçeve kalınlığı 1.15mm'ye kadar düşecek. Karşılaştırmak gerekirse, iPhone 15 Pro Max'teki çerçeve kalınlığı 1.70mm seviyesindeydi. iPhone 16 Pro'nun çerçevesi ise 1.20mm kalınlıkta olacak. Bu, ekran-görevde oranını artırırken çerçeve kalınlığında yüzde 40'lık bir azalma anlamına geliyor. Bu ince çerçevelerin arkasındaki teknoloji henüz açıklanmadı. Ancak Apple'ın daha önce üzerinde çalıştığı "düşük enjeksiyon basıncıyla kalıplama" (LIPO) tekniği yerine, çok daha verimli olan "Border Reduction Structure" (Kenar Azaltma Yapısı) teknolojisine işaret ediliyor. Bu teknoloji, ekranın altındaki bakır kabloların kıvrılmasıyla alt çerçevenin küçülmesini sağlıyor.

Üretim Maliyetleri ve Fiyat Artışı​

Yeni teknolojinin iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in üretim maliyetlerini artırabileceği ve potansiyel olarak fiyat artışına yol açabileceği spekülasyonları mevcut. Ancak geçmişte benzer söylentilere rağmen Apple, genellikle fiyatları sabit tutmayı başardı. Bu nedenle, tüm detaylar için Eylül ayındaki lansmanı beklememiz gerekecek.

Ben bu seride kasa değişikliğine gidilir diye düşünüyordum ama ilk gösterimlerde gördüğüm kadarıyla bir değişim yok gibi.

5 yıl sonra ilk defa farklı bir değişiklik yapılmış Apple'dan bişey beklenmez

Konuyu Kimler Okuyor

Geri