Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Çözüldü İşlemcim Neden Çok Isınıyor?

bilal229

TFC Kullanıcısı
Puan 3
Çözüm 0
@bilal229
Laptopum son 1 haftadır enteresan bir durumla karşı karşıya. GTA 5 FiveM oyununa girerken, oyun açılışında işlemcim çok dengesiz çalışıyor. Sıcaklığı 70-80-95 derecelere çıkıp iniyor. Ancak oyun açıldıktan sonra işlemcim asla 70 dereceyi geçmez. Saatlerce oynayabilirim ve sadece ara sıra, 1-2 dakikalık sürelerde, anlık olarak 97 dereceyi görebilir. Fakat bu çok nadir olur.

Saatlerce soğuk bir şekilde oynayabiliyorum ama nadiren yaşanan bu sıcaklık artışı ve açılışta yaşanan sıcaklık dalgalanması normal mi? HWMonitor kullanıyorum ve değerleri buradan takip ediyorum. Sizce bu durumun sebebi ne olabilir?

İşlemcim Intel i5 12. nesil ve laptop sessiz modda çalışıyor. Acil yardım eder misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Uzun zaman oyun oynanması, ortam şartlarının tozlu olması, bir zaman sonra soğutma radyatör peteklerinin tozla dolmasına ve ısınan cihazın soğutulmasında sıkıntılara neden olabilir. Toz nedeniyle tıkanmış olan radyatör peteklerinde hava akışı olamayacağı için cihaz aşırı ısınma yapabilir ve cihaz kendini aşırı ısıdan koruyabilmek için, soğutmaya yardımcı olabilmek için trottle yapar. Yani sistem hızını düşürerek yavaşlar. Bu durumda termal temizlik zamanı gelmiş olabilir. Termal temizlik: tozların temizlenmesi, termal macun yenilenmesi ve yonga setleri üzerinde bulunan termal pedlerin de yenilenmesi gerekebilir. Yanlarda ve altta bulunan hava kanallarının hava akışının sağlıklı çalışabilmesi için cihazı sert zemin üzerinde...
Arka planda bir şeyler var mı? Açık program falan. Bir de termal macunların yeni mi? Yeni değilse yenileme imkanım var mı?

Uzun zaman oyun oynanması, ortam şartlarının tozlu olması, bir zaman sonra soğutma radyatör peteklerinin tozla dolmasına ve ısınan cihazın soğutulmasında sıkıntılara neden olabilir. Toz nedeniyle tıkanmış olan radyatör peteklerinde hava akışı olamayacağı için cihaz aşırı ısınma yapabilir ve cihaz kendini aşırı ısıdan koruyabilmek için, soğutmaya yardımcı olabilmek için trottle yapar. Yani sistem hızını düşürerek yavaşlar. Bu durumda termal temizlik zamanı gelmiş olabilir. Termal temizlik: tozların temizlenmesi, termal macun yenilenmesi ve yonga setleri üzerinde bulunan termal pedlerin de yenilenmesi gerekebilir. Yanlarda ve altta bulunan hava kanallarının hava akışının sağlıklı çalışabilmesi için cihazı sert zemin üzerinde kullanılmalıdır. Halı üzerinde, yorgan yatak üzerinde kullanılması sakıncalıdır.

Çözüm
@Metinolmetin tüm detayları en ince ayrıntısına kadar yazmış, güzel bir soru sormuş arkadaş tam cevaplayayım diyecektim ki :(

Konuyu Kimler Okuyor

Geri