Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber İzmirli Oyun Şirketi 3,5 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
63
İzmir kökenli Türk oyun girişimi Mage Games, son derece heyecan verici bir dönemden geçiyor. Şirket, güçlü bir 3,5 milyon dolarlık yatırım alarak büyüme yolculuğuna hız kazandırdı. Bu yatırım, şirketin oyun geliştirme ekibini güçlendirmek ve rekabetçi PvP oyunlar alanında yeni başarılar elde etmek için kullanılacak.

mage-games-ekibi.png

Türkiye, 2023 yılında oyun ekosistemine yapılan yatırımlarda Avrupa'nın bir numarasıydı ve bu momentum 2024'e de taşındı. İzmir'de 2022'de Murat Baysal tarafından kurulan Mage Games, bu hızlı büyüme sürecinde önemli bir adım attı ve 3,5 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Actera liderliğinde gerçekleşen ve Ludus Ventures'ın da katılım sağladığı bu yatırım turu, yerli oyun firmasının ekibini güçlendirmeyi ve uzun vadeli hedeflerine daha hızlı ulaşmayı amaçlıyor.

Mage Games, sadece mobil oyunlarla sınırlı kalmayıp aynı zamanda oyun stüdyolarının üretim süreçlerini hızlandırarak yüksek kaliteli oyunlar geliştirmelerini sağlayan bir platform sunuyor. Bu yerli girişim, fikir aşamasından lansmana kadar olan süreçte oyun şirketlerine destek vererek uzun vadeli ölçeklenebilir oyunlar geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Mage Games kurucusu Murat Baysal, aldıkları yatırımı değerlendirirken, deneyimli bir ekiple rekabetçi PvP oyunlar geliştirmeyi ve PvP oyun geliştirme süreçlerini hızlandırmayı hedeflediklerini belirtti. Baysal, "Bu yatırım turuyla birlikte ekibimizi daha da güçlendirip uzun vadeli hedeflerimize daha hızlı ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Actera'dan yapılan açıklamada, "Mage Games'in başarısının ülkemiz ihracatına ve istihdama fayda sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye'nin mobil oyun sektöründe daha iyi noktalara gelmesi için başarılı yerli oyun şirketlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz" denilirken, Ludus Ventures ise, "Sene başında başlattığımız yeni fonumuzla Mage Games'e yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

bu alanda ki gelişmeler beni çok mutlu ediyor
Hem de nasıl, sanki bu yatırımı çok sevdiğim bir insan almış gibi mutlu oluyorum. Çok fazla emek verdiler ve emeklerinin karşılığını almaya başladılar, umarım çok daha fazlasını alırlar.

Helal olsun çalışanlara ortada çok büyük bir emek olduğu açıkça belli inşallah çok daha iyi yerlere gelirler.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri