Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Kademeli kaldırmalar bitince manifest V3'e geçişte neler olacak?

5.00 yıldız
1 Değerlendirme

Attilas

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 63
Çözüm 0
@Attilas
Merhaba,

Chrome'un Manifest V2 uzantı desteğini sonlandırma ve Manifest V3'e geçiş kararı uzun zamandır konuşulan bir konu.
Manifest V2'nin kalkmasıyla birlikte neler olacak?

Hepimizin vazgeçemediği, hayatımızı kolaylaştıran pek çok Chrome uzantısı var.
Acaba bu sevdiğimiz uzantılardan hangileri bu geçişten etkilenecek dersiniz?
Özellikle kullandığınız, olmazsa olmaz dediğiniz uzantılar hangileri merak ediyorum?

Bir de uzun vadede bu tarz değişikliklerin nereye varacağını merak ediyorum.
Acaba ilerleyen zamanlarda bazı şeyler abonelik sistemlerine mi dönecek?
Bu konudaki öngörüleriniz neler olurdu?

Chrome ilk çıktığı günden bugüne kullanırım ve olmazsa olmaz eklentilerim: AdBlock Plus, GoFullPage, Hex Renk Seçici, Yazı tipi bul, uBlock Origin, WordPress theme derector, Youtube videoları içerisinde videolara verilen disslike sayılarını hâlen merak ederim. O yüzden Youtube Disslike sayılarını geri getir eklentisi.

Bir de olmazsa olmazım uzaktan bağlantı eklentisi. Anydesk ve diğer uzaktan bağlantılara bakarak daha güvenli geliyor bana.

Bize ne.. Google Chrome kullananlar düşünsün. Daha doğrusu Chromium tabanlı web tarayıcısı yani. V2'den V3'e geçmelerinin esas nedeni, her türlü reklam engelleyici eklentilerini yeni oluşturdukları V3'e geçirmemek. Yazılı sınavı kazananı mülakatta elemek gibi. Google, işine gelmediği her türlü oluşumu bu sayede devre dışı bırakmayı planlıyor ama kendi ayağına sıkıyor. Adamlar gizli sekmede ne yaptığınıza bile bakıyorlarmış. Durum ortaya çıkınca ortalık karıştı.

Biz her zaman olduğu gibi Mozilla Firefox kullanmaya inadım inat bir şekilde devam edeceğiz. Mozilla Firefox'ta tüm reklam engelleyiciler tam gaz çalışmaya devam ediyor, sol şerit serbest. Sizi de bekleriz. :)

Bize ne.. Google Chrome kullananlar düşünsün. Daha doğrusu Chromium tabanlı web tarayıcısı yani. V2'den V3'e geçmelerinin esas nedeni, her türlü reklam engelleyici eklentilerini yeni oluşturdukları V3'e geçirmemek. Yazılı sınavı kazananı mülakatta elemek gibi. Google, işine gelmediği her türlü oluşumu bu sayede devre dışı bırakmayı planlıyor ama kendi ayağına sıkıyor. Adamlar gizli sekmede ne yaptığınıza bile bakıyorlarmış. Durum ortaya çıkınca ortalık karıştı.

Biz her zaman olduğu gibi Mozilla Firefox kullanmaya inadım inat bir şekilde devam edeceğiz. Mozilla Firefox'ta tüm reklam engelleyiciler tam gaz çalışmaya devam ediyor, sol şerit serbest. Sizi de bekleriz. :)
Hocam benim kullanım amacına hizmet etmiyor Firefox. Yan sürümlerden seçerim diye düşünüyorum ve Google çok sert politikalar uygularsa bizden kullanan olursa aileden onu da tokatlarım 😅 Kimseye güvenliğimizle ilgilenmiyor herkes güvenliğimizle ilgileniyor gibi yapıyor. Parayı icat edenin bennn

@Metinolmetin ben de içerisinde herhangi bir kod veya eklenti eklediğimde tarayıcılarda deniyorum. Şu an Chrome, opera, edge, brave ve mozilla mevcut :D

@Metinolmetin ben de içerisinde herhangi bir kod veya eklenti eklediğimde tarayıcılarda deniyorum. Şu an Chrome, opera, edge, brave ve mozilla mevcut :D
İşin gereği böyle yapmak zorundasın. Benim öyle bir derdim yok. Sanal ortamda mahremiyet, 1. önceliğim olmuştur, her zaman.

İşin gereği böyle yapmak zorundasın. Benim öyle bir derdim yok. Sanal ortamda mahremiyet, 1. önceliğim olmuştur, her zaman.
O zaman brave kullanacaksın ağabey, seni öyle bir gizlerki sen dahi kendini bulamazsın :D

Konuyu Kimler Okuyor

Geri