Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber KADES'de rekor indirme sayısı

Graveworm

Yönetici
Onaylı Profil
Puan 93
Çözüm 6
@Graveworm
Arkadaşlar biliyorsunuz ki kadına şiddet meselesi ülkemizde eksik olmuyor. Neredeyse her gün haberlerde bir şiddet ya da cinayet olayına şahit oluyor. Cidden gereğinden fazla can sıkıcı bir duruma geldik. Şükürler olsun ki KADES gibi bir uygulamamız var.

1.jpeg

Peki bu KADES nedir?

KADES, 2018'de, Türkiye'de İçişleri Bakanlığı tarafından kadınların şiddet, taciz, tehdit gibi acil durumlarda hızlıca yardım alabilmesi için geliştirilen bir mobil uygulamadır. Bu uygulama, kadınların emniyet güçlerine tek bir dokunuşla ihbarda bulunmasını sağlar ve acil durumlara müdahale süresini kısaltmayı amaçlar.

Nasıl kullanılır?

Uygulama, Android ve iOS cihazlara ücretsiz olarak indirilebilir. Kullanıcı, T.C. Kimlik Numarası ile kayıt olur ve kimlik doğrulama için bir SMS alır. Acil bir durum yaşandığında, uygulamadaki butona basıldığında kullanıcı konumu ile birlikte ihbar yapılır. İhbar anında en yakın polis ekipleri olay yerine sevk edilir.

İstatistiklerle KADES

Eşitlik için Kadın Platformu'nun internet sitesinde yer alan 23 Kasım Cumartesi günü tarihli yayınına göre, KADES uygulamasının 2023 yılında 7,365 milyon kez indirildiği, uygulamanın kullanılmaya başlandığı 2018'den bu yana 1,382 milyon ihbar yapıldığı, 193.000 kişi hakkında koruma kararı alındığı, KADES'ten yapılan ihbar sonucu 1500 kişide elektronik kelepçe yöntemine başvurulduğu belirtiliyor.

Elektronik kelepçe, bir tür takip ve denetim cihazıdır. Şiddet uygulayan kişi ve mağdurun birbirine yaklaşmasını önlemek için bu sistem devreye alınır. Şiddet faili elektronik kelepçe takar, mağdur ise GPS tabanlı bir cihaz veya mobil uygulama üzerinden takip edilir. Amaç, şiddet mağdurlarını koruma altına alırken faillerin denetimini sağlamaktır.

KAYNAK

Dünya’da hiçbir durumda şiddet, cinayet gibi durumlar yaşanmasa, bu tarz uygulamalara gerek duyulmasa. Kadın, çocuk ve hayvanlardan bazılarının uzak durması gerekiyor.

Kendinden örnek vereyim; sakin bir ailede büyüdüm. Sokak kültürü vardı yaşadığım yerde fakat kimse kadına, çocuğa veya hayvana zarar vermezdi. Hatta aklından geçiren dahi olsun karşı çıkardı. Görmedim, ne ailemde ne çevremde bu tarz şeyler görmedim. Bizim gibi büyüyün nesil ise şiddet olaylarını gördüğü zaman haddinden fazla tepki verebiliyor.

Umut ediyorum ki bir an önce bu tarz durumlar tamamen bitsin. Bir mucize gerçekleşsin ve bitsin.

Dünya’da hiçbir durumda şiddet, cinayet gibi durumlar yaşanmasa, bu tarz uygulamalara gerek duyulmasa. Kadın, çocuk ve hayvanlardan bazılarının uzak durması gerekiyor.

Kendinden örnek vereyim; sakin bir ailede büyüdüm. Sokak kültürü vardı yaşadığım yerde fakat kimse kadına, çocuğa veya hayvana zarar vermezdi. Hatta aklından geçiren dahi olsun karşı çıkardı. Görmedim, ne ailemde ne çevremde bu tarz şeyler görmedim. Bizim gibi büyüyün nesil ise şiddet olaylarını gördüğü zaman haddinden fazla tepki verebiliyor.

Umut ediyorum ki bir an önce bu tarz durumlar tamamen bitsin. Bir mucize gerçekleşsin ve bitsin.

Bizim nesil o konuda şanslı. Çoğu kişi sakin ailede büyümüştür. Komşuluk ilişkileri vs...

Bizim nesil o konuda şanslı. Çoğu kişi sakin ailede büyümüştür. Komşuluk ilişkileri vs...
Yaşadığım mahallenin en psikopatlarını düşünüyorum 90’larda, hepsinin derdi kendileri gibi psikopat yetişkin erkeklerle olurdu. Ben, sessiz sakin insana zorbalık yaptıklarınıda bilmem. Tabii bu birçok yöreye göre değişim gösterebilir fakat bir racon kavramı vardı.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri