Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Kasa Önerisi

bearsonal

TFC Kullanıcısı
TFC Puanı
3
Resimdeki kasadan var elimde, modeli Xigmatek Venom X ve hava akışı çok kötü. Yıllardır mecburen camı açık oynuyorum. Oyun oynarken GPU 85, CPU 80-85 derecelerden inmiyor. (Kasayı sık sık temizliyorum)

Sizlerden sistemimi buz gibi tutacak, yeni kasa önerisi istiyorum lütfen. Aradığım şeyler şunlar:

+Yeni kasa hem şu anki sistemimdeki parçalara uymalı, hem 1-2 yıl sonra upgrade ettiğimde yeni parçalar aldığımda onlara da uyacak bir kasa olması lazım.

+Sıvı soğutma seçeneği olmalı.

+Rengi, görünüşü fark etmez.

+Bütçe 3-5k arası, parasına değerde daha da çıkabilirim. Yeter ki hiçbir zaman tekrar ısınma problemi yaşamayayım.

Şu anki parçalarım: Ryzen 5 3600, MSI Ventus RTX 2080, Msi B450 Gaming Plus, CORSAIR VENGEANCE 2X16 32GB RAM, PSU kasanın kendi 650W 80+ PSUsu. 480GB Sandisk SSD (Eski SSDlerden M2 değil), Seagate 2TB HDD.

Bu konularda bilgisizim bilgili abilerimin ve kardeşlerimin yardımını rica ediyorum lütfen. Teşekkür ederim.
s1.gif

Ekli dosyalar

• 20240711_172044.jpg
    20240711_172044.jpg
    481.4 KB · Görüntüleme: 18
Sizin kasa aslında kötü sayılmaz. Çoğu hazır sistemlerde seçilen veya seçmeye mecbur bırakılan kasalardan daha nitelikli ve dha büyük. Full Tower segmentine yakın diyebiliriz.

Ebat olarak: 435x200x435 (LxWxH)

Kasa da ön panel ızgaralı olmayıp cam bir panel koymuşlar. Bu yüzden öndeki üç fanın içeri hava üfleyişi sınırlanıyor.
Bu öndeki cam panel çıkarılabiliyor sanırım. Çıkardıktan sonra fanların önünde toz filtersi olmalı.
Siz sıcak havalarda bu ön paneli çıkarıp deneyebilirsiniz.
Kasa sıvı soğutma radyatör desteği sınırlı, sadece ön panel 240mm ve arkada 120 mm desteği var. Burada ilerisi için biraz handikap var.

Anakartınız ATX,

İşlemci TDP değeri de yüksek sayılmaz.

TDP,
"Thermal Design Power" yani "Termal Tasarım Gücü"nün kısaltmasıdır. İşlemcilerin ne kadar ısı ürettiğini belirten bu özellik, bir işlemcinin maksimum ısı üretimini soğutma çözümünün sürekli olarak taşıyabileceği watt cinsinden değeri ifade eder.

''Oyun oynarken GPU 85, CPU 80-85 derecelerden inmiyor.''
Burada birincil faktör işlemci sğutucunuzun stok fan la soğutulması. Bu birincil etken.
Havaların aşırı sıcak seyretmesi ve kasanın ön cam panel nedeyiyle yeterli hava akışı sağlayamaması.
Kışın soğuk havalarda sıcaklık durumu nasıl dı?

Yani tek başına kasa değiştirmek bu sıcak havalarda etkili ve kesin bir çözüm olmayabilir.
İşlemci soğutucunuz AMD stok soğutucu.
Biraz kaliteli bir soğutucu, bu TDP değerine göre seçseniz. 1000-1200 TL arasında seyrediyor.
(120mm fanlı kule tipi soğutucular.) Bunlar biraz kaliteli olmak zorunda çünkü sessiz fan deviri ve fan ömrü açısından. Parasını ilerleyen zamanla çıkaracaktır.

Bir iki yıl sonraki sistem yükseltmede bu soğutucuyla devam edebilmedniz. Soğutucunun soket desteğine ve seçeceğiniz işlemciye bağlı olacaktır.

Kasa konusunda yani biraz çetrefilli bir durum:
Fiyatlar iyice uçmadan ileriye dönük, çok uzun süre idare edecek, havalandırması iyi bir kasa yı şimdiden alayım, diye düşünülebilir.
Eldeki kasayı da satma imkanı doğar da bir miktar nakit ele geçerse çok daha avantajlı olur.
Bu bir seçenek

Diğer düşüncem, kule tipi bir hava soğutucu alınıp, kasanın ön cam paneli açılıp sıcaklık değerlerine bakmak. Temmuz ortası geldi. Bir buçuk iki ay sona daha düşük sıcaklıklarla değerlendirebilirsiniz.

İmkanlar ve tercihler doğrultusunda karar size ait olacak.
Yalınız
işlemci sıcaklığını düşürmek için ilk faktör, işlemci soğutucusu, ikincil faktör, havalandırması iyi yeterince büyük, modüler bir kasa
Ekran kartı için ise yine havalandırması iyi bir kasa olacaktır.

Bir süredir gözüme çarpan, incelemelrini izlediğim nitelikli bir kasa. 4370 TL civarında
Cougar MX600 rgb

İncelemeler:

PHANTEKS ECLIPSE G360A Black​

Phanteks kasalar da iyidir fakat her model Türkiye ye gelmiyor. Bu ortalama bir model fakat fiyatı çok artmış. Malesef siyah modeli bulunamıyor.

Acele etmeyin nasıl olsa buradayız. Daha başka havalandırması iyi, modüler, nitelikli kasa modelleri gözüme çarparsa eklmeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Sizin kasa aslında kötü sayılmaz. Çoğu hazır sistemlerde seçilen veya seçmeye mecbur bırakılan kasalardan daha nitelikli ve dha büyük. Full Tower segmentine yakın diyebiliriz.

Kasa da ön panel ızgaralı olmayıp cam bir panel koymuşlar. Bu yüzden öndeki üç fanın içeri hava üfleyişi sınırlanıyor.
Bu öndeki cam panel çıkarılabiliyor sanırım. Çıkardıktan sonra fanların önünde toz filtersi olmalı.
Siz sıcak havalarda bu ön paneli çıkarıp deneyebilirsiniz.
Kasa sıvı soğutma radyatör desteği sınırlı, sadece ön panel 240mm ve arkada 120 mm desteği var. Burada ilerisi için biraz handikap var.

Anakartınız ATX,

İşlemci TDP değeri de yüksek sayılmaz.

TDP,
"Thermal Design Power" yani "Termal Tasarım Gücü"nün kısaltmasıdır. İşlemcilerin ne kadar ısı ürettiğini belirten bu özellik, bir işlemcinin maksimum ısı üretimini soğutma çözümünün sürekli olarak taşıyabileceği watt cinsinden değeri ifade eder.

''Oyun oynarken GPU 85, CPU 80-85 derecelerden inmiyor.''
Burada birincil faktör işlemci sğutucunuzun stok fan la soğutulması. Bu birincil etken.
Havaların aşırı sıcak seyretmesi ve kasanın ön cam panel nedeyiyle yeterli hava akışı sağlayamaması.
Kışın soğuk havalarda sıcaklık durumu nasıl dı?

Yani tek başına kasa değiştirmek bu sıcak havalarda etkili ve kesin bir çözüm olmayabilir.
İşlemci soğutucunuz AMD stok soğutucu.
Biraz kaliteli bir soğutucu, bu TDP değerine göre seçseniz. 1000-1200 TL arasında seyrediyor.
(120mm fanlı kule tipi soğutucular.) Bunlar biraz kaliteli olmak zorunda çünkü sessiz fan deviri ve fan ömrü açısından. Parasını ilerleyen zamanla çıkaracaktır.

Bir iki yıl sonraki sistem yükseltmede bu soğutucuyla devam edebilmedniz. Soğutucunun soket desteğine ve seçeceğiniz işlemciye bağlı olacaktır.

Kasa konusunda yani biraz çetrefilli bir durum:
Fiyatlar iyice uçmadan ileriye dönük, çok uzun süre idare edecek, havalandırması iyi bir kasa yı şimdiden alayım, diye düşünülebilir.
Eldeki kasayı da satma imkanı doğar da bir miktar nakit ele geçerse çok daha avantajlı olur.
Bu bir seçenek

Diğer düşüncem, kule tipi bir hava soğutucu alınıp, kasanın ön cam paneli açılıp sıcaklık değerlerine bakmak. Temmuz ortası geldi. Bir buçuk iki ay sona daha düşük sıcaklıklarla değerlendirebilirsiniz.

İmkanlar ve tercihler doğrultusunda karar size ait olacak.
Yalınız
işlemci sıcaklığını düşürmek için ilk faktör, işlemci soğutucusu, ikincil faktör, havalandırması iyi yeterince büyük, modüler bir kasa
Ekran kartı için ise yine havalandırması iyi bir kasa olacaktır.

Bir süredir gözüme çarpan, incelemelrini izlediğim nitelikli bir kasa. 4370 TL civarında
Cougar MX600 rgb

İncelemeler:

PHANTEKS ECLIPSE G360A Black​

Phanteks kasalar da iyidir fakat her model Türkiye ye gelmiyor. Bu ortalama bir model fakat fiyatı çok artmış. Malesef siyah modeli bulunamıyor.

Acele etmeyin nasıl olsa buradayız. Daha başka havalandırması iyi, modüler, nitelikli kasa modelleri gözüme çarparsa eklmeye çalışacağım.
Hocam sizin gibi bilgili biriden, bu kadar detaylı ve benim gibi biri için açıklayıcı bir cevap almak beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim.

Kışın da dereceler bir hayli yakın oluyor maalesef. Dediğiniz gibi ön paneli çıkartıp kullanmaya başladım fakat 1-2 derece oynama yaptı. Yandaki Cam Paneli çıkartarak kullandığımda (yıllardır öyle kullanıyorum) çok daha fazla derece düşüşü oluyordu. Fakat sık sık temizlemekten sıkıldığım için yeni kasa alana kadar ön panel çıkarılmış bir şekilde kullanacağım. Soğutucu yerine gösterdiğiniz kasadan alacağım sanırım, çünkü yeni sisteme geçtiğimde işlemci için sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Tekrardan çok teşekkürler.

Bu İşlemci ısınması tamamen kasa ile ilgili değil malesef. Sizdeki işlemci soğutucu AMD ile gelen stok soğutucu. Biraz bu yüzden. kasa değiştirdim sorunum tamamen çözüldü olacak diye düşünmeyin. İşlemci soğutucu kule tipi soğutmada çok daha etkili olacaktır.

Tabi yakın zamanda sistemi yükselteceğim, seçeceğim işlemciye henüz karar vermedim. Şimdilik bununla idare edeyim. Yeni sistemle yeni bir işlemci soğutucu alayım diyorsanız. Bu şekilde devam edebilirsiniz.

Daha düşük fiyatlı kasalar var fakat nitelikleri, biraz daha düşük oluyor malesef iyi nitelikler 3500 TL lerden sonra başlıyor.

Siz yine de bir inceler karşılaştırırsınız.

Antec kasa modelleri:

Burada Lian li modeller:

Asus modeller.

Phanteks marka kasalar.

@neptune bu kadar donanımlı olmanıza çok sevindim benim de aklımda birkaç soru var onları sorcam zaman sizi konu içerisinde etiketlemek isterim

Konuyu Kimler Okuyor

Geri