Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, "Elektrikli Araç Yangınları ve Müdahale Yöntemleri" başlıklı bir eğitim etkinliği düzenledi. Eğitime, 12 ilden 125 katılımcı yoğun ilgi gösterdi.
Eğitime Katılım Yoğun Oldu
Kocaeli İtfaiyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte; Bursa, İstanbul, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Edirne, Trabzon, Kırklareli, Bolu, Düzce, Yalova ve Çorum illerinin İtfaiye teşkilatları ile özel sektör itfaiye birimleri ve endüstriyel tesislerin teknik güvenlik uzmanları eğitim aldı. Toplamda 125 kişilik katılım sağlandı.
Seminer ve Uygulama Aşamaları
Etkinlik, seminer ve uygulama olmak üzere iki aşamalı bir program olarak düzenlendi. Seminerde; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ebubekir Ardıç, İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu, Trabzon İtfaiye Dairesi Başkanı Olcay Bal, Sakarya Üniversitesi Yangın Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Hakan Serhad Seyhan gibi önemli isimler katılımcılara elektrikli araç yangınlarının sebepleri, riskleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
Yangın Söndürme Teknikleri Uygulamalı Olarak Gösterildi
Eğitimin uygulama bölümünde, yangın battaniyesi kullanımı ve söndürme stratejileri üzerine uygulamalı eğitim verildi. Simülatör araç kullanılarak gerçek batarya yangınına karşı yangın battaniyesi ile müdahale edildi. Ayrıca, su ile soğutma ve söndürme işlemi de katılımcılara birebir gösterildi. Kocaeli itfaiye personeli tarafından yapılan bu adım adım gösterimler, katılımcılara yangınla mücadelede daha etkili yöntemler kazandırmayı hedefledi.
Bu eğitim, elektrikli araç yangınlarına karşı daha güvenli ve etkili müdahalelerde bulunmak için büyük bir adım oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu tür eğitimleri yaygınlaştırarak, yangın güvenliği konusunda farkındalık oluşturmayı sürdürecek.
Kaynak: İHA - SonDakika.com
Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?