Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Kocaeli'de Elektrikli Araç Yangınları Eğitimi Düzenlendi

Lord Erenify

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 93
Çözüm 6
@Lord Erenify
kocaeli.png

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, "Elektrikli Araç Yangınları ve Müdahale Yöntemleri" başlıklı bir eğitim etkinliği düzenledi. Eğitime, 12 ilden 125 katılımcı yoğun ilgi gösterdi.

Eğitime Katılım Yoğun Oldu

Kocaeli İtfaiyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte; Bursa, İstanbul, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Edirne, Trabzon, Kırklareli, Bolu, Düzce, Yalova ve Çorum illerinin İtfaiye teşkilatları ile özel sektör itfaiye birimleri ve endüstriyel tesislerin teknik güvenlik uzmanları eğitim aldı. Toplamda 125 kişilik katılım sağlandı.

Seminer ve Uygulama Aşamaları

Etkinlik, seminer ve uygulama olmak üzere iki aşamalı bir program olarak düzenlendi. Seminerde; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ebubekir Ardıç, İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu, Trabzon İtfaiye Dairesi Başkanı Olcay Bal, Sakarya Üniversitesi Yangın Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Hakan Serhad Seyhan gibi önemli isimler katılımcılara elektrikli araç yangınlarının sebepleri, riskleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Yangın Söndürme Teknikleri Uygulamalı Olarak Gösterildi

Eğitimin uygulama bölümünde, yangın battaniyesi kullanımı ve söndürme stratejileri üzerine uygulamalı eğitim verildi. Simülatör araç kullanılarak gerçek batarya yangınına karşı yangın battaniyesi ile müdahale edildi. Ayrıca, su ile soğutma ve söndürme işlemi de katılımcılara birebir gösterildi. Kocaeli itfaiye personeli tarafından yapılan bu adım adım gösterimler, katılımcılara yangınla mücadelede daha etkili yöntemler kazandırmayı hedefledi.

Bu eğitim, elektrikli araç yangınlarına karşı daha güvenli ve etkili müdahalelerde bulunmak için büyük bir adım oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu tür eğitimleri yaygınlaştırarak, yangın güvenliği konusunda farkındalık oluşturmayı sürdürecek.

Kaynak: İHA - SonDakika.com

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Lise dönemlerinde olan arkadaşımın eşi elektrikli aracın yanmasından dolayı vefat etmişti. Yanan araba markasının yaptığı açıklamada ise hiç elle tutulur bir yanı yoktu.

Lise dönemlerinde olan arkadaşımın eşi elektrikli aracın yanmasından dolayı vefat etmişti. Yanan araba markasının yaptığı açıklamada ise hiç elle tutulur bir yanı yoktu.
Mekanı cennet olsun, artık bu eğitim bize gerçekten iyi birşeyler katacak.

Başınız sağolsun hocam. Anlamadığım şey, araçta kilitli mi kaldılar? Neden inemediler?

Mekanı cennet olsun, artık bu eğitim bize gerçekten iyi birşeyler katacak.

Eğitim için illa elektrikli araç yanma kursu falan gibi bir kurs arayışı içine girilmemesi gerekir. Normal yangın eğitimlerine de girip, hangi yangına nasıl müdahele edilir, yangın tüpleri çeşitleri gibi öğrenmeniz yeterli olacaktır.

Başınız sağolsun hocam. Anlamadığım şey, araçta kilitli mi kaldılar? Neden inemediler?
Eksik olma, dostlar sağ olsun kardeşim. Emniyet kemerleri takılı, araç aniden alev almaya başlıyor. Direkt patlama oluyormuş gibi düşünebilirsin.

Duyduğum zaman çok üzülmüştüm, sonra kamera kayıtlarını gösterdiler araba durduğu yerde bildiğin patlıyor.

Eksik olma, dostlar sağ olsun kardeşim. Emniyet kemerleri takılı, araç aniden alev almaya başlıyor. Direkt patlama oluyormuş gibi düşünebilirsin.

Duyduğum zaman çok üzülmüştüm, sonra kamera kayıtlarını gösterdiler araba durduğu yerde bildiğin patlıyor.

Doğrudur. Büyük boyutlu batarya gibi düşünmek mantıklı olur. Telefonların da bataryaları patlıyordu bir ara.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri