Sizlere, Bash scriptlerinizi şifrelemek için kullanabileceğiniz kendi geliştirdiğim Linux script'i tanıtacağım. Resimde de gördüğünüz bu script, kullanıcıların kendi yaptıkları Bash script dosyalarını kolayca şifrelemelerine olanak tanır.
Ayrıca geliştirmeye devam edeceğim bir güncelleme olduğunda sürüm kontrol mekanizması ile otomatik olarak indirip güncellenir.
Script Ana Resim:
Kullanımı çok basittir kısa bir rehber sunuyorum:
1. Adım:
Kopyala yapıştır yaparak veya
Bunları sıra sıra girerek script'i çalıştırabilirsiniz.
2. Adım:
Şifrelenecek dosyanın numarasını tuşlayıp enter diyerek şifreleme işlemini başlatabilirsiniz.
3. Adım:
Şifreleme başarıyla tamamlanmıştır. "Dosya şifrelendi:" kısmının yanında yazan dosyanızın yeni ve şifrelenmiş adıdır.
Başka dosya eklemek isterseniz 1 istemezseniz 2 enter yapabilirsiniz.
Bu kadar basit bir kullanıma sahip. Dediğim gibi ilerleyen zamanlarda yeni güncellemeler alacak script. Herkese iyi forumlar dilerim.
Ayrıca geliştirmeye devam edeceğim bir güncelleme olduğunda sürüm kontrol mekanizması ile otomatik olarak indirip güncellenir.
Özellikler:
- Dosya ve Klasör Seçimi: Kullanıcıya, mevcut dizindeki dosya ve klasörlerden şifrelemek istediği öğeyi seçme imkanı sunar.
- Otomatik Güncelleme: Script, örneğin bir script şifreleyeceksiniz. dosya.sh seçimini yaptınız. .sh ibaresini kaldırıp direkt dosya diye şifreleme yapar.
- Kullanıcı Dostu Arayüz: Kullanım kolaylığı için modern bir arayüz yapılmıştır. İleri tarihlerde şifreleme yöntemleri arttırılacaktır.
- İşletim Sistemi: Script Sadece Ubuntu ve Centos İşletim Sistemlerinde Çalışmaktadır.
Script Ana Resim:
Kullanımı çok basittir kısa bir rehber sunuyorum:
1. Adım:
Bash:
wget nexusscript.com.tr/nexussifre && chmod 777 nexussifre && ./nexussifre
Kopyala yapıştır yaparak veya
Bash:
wget nexusscript.com.tr
chmod 777 nexussifre
./nexussifre
Bunları sıra sıra girerek script'i çalıştırabilirsiniz.
2. Adım:
Şifrelenecek dosyanın numarasını tuşlayıp enter diyerek şifreleme işlemini başlatabilirsiniz.
3. Adım:
Şifreleme başarıyla tamamlanmıştır. "Dosya şifrelendi:" kısmının yanında yazan dosyanızın yeni ve şifrelenmiş adıdır.
Başka dosya eklemek isterseniz 1 istemezseniz 2 enter yapabilirsiniz.
Bu kadar basit bir kullanıma sahip. Dediğim gibi ilerleyen zamanlarda yeni güncellemeler alacak script. Herkese iyi forumlar dilerim.