Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Litvanya ile İsveç arasındaki deniz altı kablosu hasar gördü

Can

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 18
Çözüm 0
@Can
Almanya ile Finlandiya arasındaki bağlantı kopması ardından şimdi İsveç ile Litvanya arasındaki deniz kablosu bağlantısı da hasar görmüş.

Telia Teknoloji sorumlusu şunları söylemiş:
Kablo pazar sabahı saat 10:00 civarında kesildi. Sistemler hemen bağlantının koptuğunu bildirdi. Daha fazla araştırma ve açıklama yapıldı ve hasarlı olduğu ortaya çıktı

Litvanya'ya internet 3 kablo üzerinden veriliyormuş. Bu kablonun hasar görmesi ile ülkedeki internet bant genişliği 1/3 oranında daralmış.

Bu arada Litvanya ve İsveç arasındaki mesafeyi kabaca aşağıda görebilirsiniz:
1000035377.jpg

Haberin detayları:

Haber için teşekkür ederim @Can bu zararların bilinçli bir şekilde yapıldığını muhtemelen sadece ben düşünüyorum :) haberin devamını detaylı bir şekilde okuyayım.

Haber için teşekkür ederim @Can bu zararların bilinçli bir şekilde yapıldığını muhtemelen sadece ben düşünüyorum :) haberin devamını detaylı bir şekilde okuyayım.
Evet haberde de Rusya ile ilgili atıflara bulunulmuş @Tevfik hocam.

Herhangi bir saldırının olmadığını söylemişler ve kablonun oldukça eski olduğunu dile getirmişler. Aynı düşüncelere sahibim sizlerle gram güvenmiyorum. Adamların bir kablosu zarar görüyor tüm dünyada haber oluyor, bizim ülkede gündem her saat değişiyor ve bizler dakikalar içinde unutuyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Can

Konuyu Kimler Okuyor

Geri