Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

İnceleme Logitech G733 Wireless RGB Gaming Headset İnceleme

5.00 yıldız
1 Değerlendirme

McFly

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 43
Çözüm 1
@McFly

logi-g733.jpeg

1. Genel Bakış

Logitech G733, dikkat çekici tasarımı, hafif yapısı ve oyuncuları hedefleyen yenilikçi özellikleriyle fark yaratan bir kablosuz kulaklıktır. Bu incelemede, bu modelin sunduğu deneyimi ayrıntılarıyla ele alıyoruz.

2. Tasarım ve Ergonomi

• Hafiflik: 278 gramlık ultra hafif yapı, uzun oyun seanslarında rahat bir deneyim sağlıyor.
  • Kafa Bandı ve Kulak Pedleri: Esnek kafa bandı ile farklı baş şekillerine uyum sağlarken, kumaş kaplamalı yastıklar terleme problemini minimuma indiriyor.
  • RGB Aydınlatma: G HUB yazılımı sayesinde tamamen kişiselleştirilebilen RGB ışıklar, kullanıcılara kendilerini ifade etme alanı tanıyor.

3. Ses Kalitesi

• Yüksek Performanslı Sürücüler: Logitech’in özel olarak tasarladığı PRO-G sürücüler, zengin ve detaylı bir ses performansı sunar. Oyun içerisinde seslerin net ve dınamik bir şekilde iletildiği hissediliyor.
  • Surround Ses Teknolojisi: DTS Headphone:X 2.0 desteği, oyuncuların kendilerini oyunun içinde hissetmelerine olanak tanır. Çevresel ses, aksiyon sahnelerinde ve diyaloglarda doğru ses konumlandırması sağlıyor.
  • Mikrofon: Discord sertifikalı mikrofon, gürültü engelleme özelliği sayesinde net bir iletişim deneyimi sunar.

4. Kablosuz Performans

• LIGHTSPEED Teknolojisi: Logitech'in özel kablosuz teknolojisi, hızlı ve düşük gecikmeli bir bağlantı sağlar. Görülen gecikme sorunları minimum seviyededir.
  • Kapsama Alanı: 20 metreye kadar iddia edilen çekim alanı, ev kullanımlarında yeterli ölçüdedir. Ancak duvar engellerinde sinyalin az da olsa zayıfladığı gözlemlenebilir.

5. Batarya ve Şarj Performansı

• Uzun Batarya Süresi: RGB kapatıldığında 29 saat, açıldığında ise ortalama 20 saat dayanabilen pil ömrü ile gün boyu kesintisiz kullanım sağlanıyor.
  • USB-C ile Hızlı Şarj: Yeni nesil şarj desteği, yoğun kullanım sırasında pratiklik sunar ve hızlı bir şarj deneyimi sunar.

6. Uyumluluk ve Yazılım Desteği

• Logitech G HUB: Yazılım aracılığıyla ses profilleri ve mikrofon ayarları kişiselleştirilebilir. RGB ışıkların kontrolü de bu yazılım üzerinden kolaylıkla yapılır.
  • Cihaz Uyumluluğu: PC, Mac, PS4 ve PS5 ile uyumlu olarak çalışıyor. Ancak Xbox desteği bulunmuyor.

7. Fiyat Aralığı

Logitech G733, piyasada yaklaşık 5.300-6.500 TL fiyat aralığında bulunabiliyor. Fiyat, mağazalara ve dönemsel kampanyalara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

8. Avantajlar ve Dezavantajlar

Avantajlar:

• ✅ Ergonomik ve hafif yapısı, uzun kullanımlarda konfor sunar.
  • ✅ Logitech'in LIGHTSPEED kablosuz teknolojisi ile hızlı ve kesintisiz bağlantı.
  • ✅ Zengin surround ses desteğiyle oyunlarda daha derin bir deneyim.
  • ✅ USB-C ile gelen hızlı şarj desteği.
Dezavantajlar:

• ❌ Aktif gürültü engelleme (ANC) özelliği eksik.
  • ❌ RGB kullanıldığında batarya ömrü biraz daha kısaltıyor.
  • ❌ Fiyatı, bazı rakiplere göre daha yukarıda olabilir.

9. Sonuç

Logitech G733, tasarımı, özelleştirilebilir RGB aydınlatması ve özellikle kablosuz bağlantıdaki başarısıyla öne çıkıyor. Gerek ses kalitesi, gerekse hafif yapısı ile oyunculara uzun saatler keyifli bir deneyim sunuyor. Ancak daha özel ses çözümleri veya ANC bekleyen kullanıcılar farklı alternatiflere yönelebilir.

Siz Logitech G733 hakkında ne düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi forumda bizimle paylaşın!

Bence bu fiyat aralığında alternatif kulaklıklar da tercih edilebilir. Gamer kulaklıklardan haberim yok son dönemlerde tercih ettiğim kulaklıklar iPhone Airpods 3. nesil kulaklık ve ondan da bayağı şikayetim var. Onun için ayrı bir konu açayım.

Güzel inceleme olmuş ellerine sağlık. Bakalım ben ne zaman HyperX'i inceleyeceğim. 🤣

Eğer bütçe Sennheiser vs. almaya izin vermiyorsa bence gaming kulaklıkta Logitech ciddi anlamda tercih edilebilecek bir marka.

Süper bir marka, arkadaşım kullanıyor, diğer kulaklıklarla arasında ciddi bir fark var.
Sennheiser bambaşka bir seviye hocam ya. Hem kulaklık hem mikrofon tarafında inanılmaz bir marka.

Bir hevesle alıp ertesi günü sattığım kulaklık…

Peki neden sattın? Bizi bu durum karşısında aydınlatır mısın?
Ses veremiyor çok logitech bu model de ses kartlarını değiştirdiği için kulak sağlığını korumak için seslerini kısmış gibi bir şey yapmış,pubg de kendi ayak seslerimi bile alamıyordum çözümü bir miktar para verip o zaman 1-2 k gibiydi sanırım dolby ses kartı almaktı ben de uğraşmamıştım ses konusun da benim için sıkıntı olmuştu geri de iade almamışlardı biraz problem yaşamıştım
İade almamaları da kutusun da bir parça yırtılmıştı ondan ötürü boşu boşuna 5 küsür para vermiştim normal günlük için iyi hafif güzel ama oyun için yanından bile geçmem

Ses veremiyor çok logitech bu model de ses kartlarını değiştirdiği için kulak sağlığını korumak için seslerini kısmış gibi bir şey yapmış,pubg de kendi ayak seslerimi bile alamıyordum çözümü bir miktar para verip o zaman 1-2 k gibiydi sanırım dolby ses kartı almaktı ben de uğraşmamıştım ses konusun da benim için sıkıntı olmuştu geri de iade almamışlardı biraz problem yaşamıştım
İade almamaları da kutusun da bir parça yırtılmıştı ondan ötürü boşu boşuna 5 küsür para vermiştim normal günlük için iyi hafif güzel ama oyun için yanından bile geçmem
Açarken ister istemez kutusu yırtılıyor, bu senin elinde olmayan durum. İade konusunda ciddi anlamda bazı firmalar çok büyük sorunlar yaşatıyor. Şimdi hangi kulaklığı kullanıyorsun? Aslında sen şu donanımlarını bir tanıtsan tek tek ayrı bir mutlu olacağız :D

Açarken ister istemez kutusu yırtılıyor, bu senin elinde olmayan durum. İade konusunda ciddi anlamda bazı firmalar çok büyük sorunlar yaşatıyor. Şimdi hangi kulaklığı kullanıyorsun? Aslında sen şu donanımlarını bir tanıtsan tek tek ayrı bir mutlu olacağız :D
G6 ses kartıyla truthear hexa iem kullanıyorum ben 😅

Logitech G733'ü kullanıyordum, özellikle hafifliği ve ses kalitesi gerçekten tatmin edici. Kablosuz bağlantısı da çok stabil, gecikme sorunu yaşamadım. Tek eksiği ANC olabilir ama oyuncular için pek de şart değil bence. Genel olarak memnunum!

Logitech G733'ü kullanıyordum, özellikle hafifliği ve ses kalitesi gerçekten tatmin edici. Kablosuz bağlantısı da çok stabil, gecikme sorunu yaşamadım. Tek eksiği ANC olabilir ama oyuncular için pek de şart değil bence. Genel olarak memnunum!
ben gram beğenmedim kimseye de önermiyorum açıkcası :d

Konuyu Kimler Okuyor

Geri