Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Çözüldü Mavi Ekran Hatası (BSOD) Alıyorum

Sercan

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 63
Çözüm 3
@Sercan
Arkadaşlar, son zamanlarda bilgisayarımda durduk yere mavi ekran hatası almaya başladım. Hata kodları sürekli değişiyor, bazen 'MEMORY_MANAGEMENT', bazen 'CRITICAL_PROCESS_DIED' falan çıkıyor. Donanımsal mı yazılımsal mı çözemedim, başına gelen var mı? Nereden başlayarak çözmeye çalışmalıyım?

Çözüm
Memory Management genellikle ramler den kaynaklanan bir hatadır yinede emin olabilmek için aşağıda talimatlarını koyduğum ram testini yap.
1. Windows Tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır uygulamasını açıyoruz.
2. Aç kısmına mdsched.exe yazıp, Enter tuşuna basıyoruz.
3. Windows Bellek Tanımlama adında bir uygulama penceresi açıldı.

Tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlat.
Arkadaşlar, son zamanlarda bilgisayarımda durduk yere mavi ekran hatası almaya başladım. Hata kodları sürekli değişiyor, bazen 'MEMORY_MANAGEMENT', bazen 'CRITICAL_PROCESS_DIED' falan çıkıyor. Donanımsal mı yazılımsal mı çözemedim, başına gelen var mı? Nereden başlayarak çözmeye çalışmalıyım?
Easy Anti-Cheat gibi birşey kullanıyor musun?
İşletim sisteminiz de w10 mu?
Neleri denediniz, yazmanız lazım?

Easy Anti-Cheat gibi birşey kullanıyor musun?
İşletim sisteminiz de w10 mu?
Neleri denediniz, yazmanız lazım?
Evet, Easy Anti-Cheat kullanan birkaç oyun yüklü ama hatalar oyun açık değilken de geliyor. İşletim sistemi Windows 10, güncellemeler de tam. Şu ana kadar RAM'leri tek tek çıkarıp denedim, sürücüleri güncelledim, sistem dosyalarını tarattım ama hala arada mavi ekran alıyorum.

Memory Management genellikle ramler den kaynaklanan bir hatadır yinede emin olabilmek için aşağıda talimatlarını koyduğum ram testini yap.
1. Windows Tuşu + R tuşlarına basarak Çalıştır uygulamasını açıyoruz.
2. Aç kısmına mdsched.exe yazıp, Enter tuşuna basıyoruz.
3. Windows Bellek Tanımlama adında bir uygulama penceresi açıldı.

Tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlat.

Çözüm
@Sercan

Konu çözüldü mü, nasıl?

Bilgisayarını güvenli modda başlatıp sorunun kaynağını belirlemeye çalış Güvenli modda başlatmak için bilgisayarını yeniden başlatırken F8 tuşuna basın ve "Güvenli Mod"u seç bende bu link üzerinden işlem sağladım belki işine yarar

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konuyu Kimler Okuyor

Geri