İki hat kullanıyorum (Turkcell ve Vodafone), günlük yaşamımda kullandığım telefonum daha önce açtığım konudan anlayacağınız üzere "13 mini" ve evimde olan sabit telefonum ise Nokia. İkinci hat ve ikinci telefona geçmemin sebebi tamamen bankalardan, alışveriş sitelerinden vs. gelen mesajlar yüzünden oldu. Benim kullanmaya başladığım dönemlerde SMS'leri engelleyemiyorduk maalesef
Konudan fazla sapmayayım, gelelim teknolojinin son harikası, tuşlu telefonların son evrelerinde kendisini 3.2 megapixel kamera ile piyasaya sokan Nokia 6303i cep telefonuna. Telefonun kullanımı o kadar basit ki, tuş kilidini açıyorsun ve kullanmaya başlıyorsun; bu kadar.
Konuyu biraz esprili bir dille yorumlamak istedim ama şunu söylemem gerekli; uzun şarjın önemini bu telefonda görüyorum. Telefonu şarjdan çıkarttıktan sonra hiç oynamadığımdan sanırım 7 ile 10 gün arasında şarjı gidiyor. Şarjı bittiğinde ise dönüp iPhone 13 miniye "hiç utanmıyorsun değil mi kendinden" diye sitem ediyorum. 13 mini 2. günü görsün şarj konusunda kurban keseceğim. Ciddi anlamda pil sağlığı çok kötü, alacak kişiler bunu mutlaka göz önünde bulundursun; iPhone 12 ve 13 mini.