Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

İnceleme Nokia 6303i Classic Telefonumu İnceliyoruz

Tevfik

Yönetici
Onaylı Profil
TFC Puanı
63
nokia-6303i-classic.jpg
Merhaba Teknoloji Forum ailesi, yıllar önce (tarihi cidden hatırlamıyorum) satın aldığım Nokia 6303i classic telefonumu inceleyelim :)

İki hat kullanıyorum (Turkcell ve Vodafone), günlük yaşamımda kullandığım telefonum daha önce açtığım konudan anlayacağınız üzere "13 mini" ve evimde olan sabit telefonum ise Nokia. İkinci hat ve ikinci telefona geçmemin sebebi tamamen bankalardan, alışveriş sitelerinden vs. gelen mesajlar yüzünden oldu. Benim kullanmaya başladığım dönemlerde SMS'leri engelleyemiyorduk maalesef :)

Konudan fazla sapmayayım, gelelim teknolojinin son harikası, tuşlu telefonların son evrelerinde kendisini 3.2 megapixel kamera ile piyasaya sokan Nokia 6303i cep telefonuna. Telefonun kullanımı o kadar basit ki, tuş kilidini açıyorsun ve kullanmaya başlıyorsun; bu kadar. :D

Konuyu biraz esprili bir dille yorumlamak istedim ama şunu söylemem gerekli; uzun şarjın önemini bu telefonda görüyorum. Telefonu şarjdan çıkarttıktan sonra hiç oynamadığımdan sanırım 7 ile 10 gün arasında şarjı gidiyor. Şarjı bittiğinde ise dönüp iPhone 13 miniye "hiç utanmıyorsun değil mi kendinden" diye sitem ediyorum. 13 mini 2. günü görsün şarj konusunda kurban keseceğim. Ciddi anlamda pil sağlığı çok kötü, alacak kişiler bunu mutlaka göz önünde bulundursun; iPhone 12 ve 13 mini.

Nerede bu konudaki gibi olan Nokia'lar... Bi'de güncel olarak HMD Global'in çıkardığı Nokia'lara bakın.

Nerede bu konudaki gibi olan Nokia'lar... Bi'de güncel olarak HMD Global'in çıkardığı Nokia'lara bakın.
Nokia zamanında çok sağlam sükse sağladı piyasada, dayım ilk 5110 telefonunu aldığında ağzımız açık izliyorduk, ne muhteşem bir icat diye. Ceketinde sol cebine koysa gerçi omuzu düşüyordu, biraz ağırlığı vardı tabii :) ama gerçekten telefonun bir gösterişi vardı.

Ardından Nokia 3310 aldı, dedik ki artık bu teknolojinin geldiği son nokta daha üstü olamaz. Şimdi düşünüyorumda nelere şaşırıyormuşuz o dönemler :)

Nokia zamanında çok sağlam sükse sağladı piyasada, dayım ilk 5110 telefonunu aldığında ağzımız açık izliyorduk, ne muhteşem bir icat diye. Ceketinde sol cebine koysa gerçi omuzu düşüyordu, biraz ağırlığı vardı tabii :) ama gerçekten telefonun bir gösterişi vardı.

Ardından Nokia 3310 aldı, dedik ki artık bu teknolojinin geldiği son nokta daha üstü olamaz. Şimdi düşünüyorumda nelere şaşırıyormuşuz o dönemler :)
Nokia güzel telefondu Ben çok seviyordum gerçekten 😃 5510 benimde vardı.

Nokia güzel telefondu Ben çok seviyordum gerçekten 😃 5510 benimde vardı.
O dönemin şartlarına göre bayağı zengin telefonu 5510 :)

6230 almak için lise zamanlarımda 3 ay yaz tatilinde çalışmıştım, sonra 6230i çıkmıştı. Ben çok seviyordum o dönemlerde 6230 serisini :)

Keşke tuşlu telefonlara tüplü monitörlere dönsek o dönemleri bazen özlüyorum :) nostaljiye bağlama huyum biraz fazla çocukluğumu özlüyorum doğal olarak

Konuyu Kimler Okuyor

Geri