Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Nokia'ya Veda, HMD'ye Merhaba: Efsane Telefon Markası Tarihe Karışıyor (Mu?)

Attilas

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 63
Çözüm 0
@Attilas
Telefon dünyasının duayeni, yılan oyunuyla gönülleri fetheden Nokia, resmi olarak "telefon üretme" işini bırakıyor! 😱 HMD Global, artık sadece kendi adıyla telefon yapacakmış. Nokia markalı telefonlar, HMD'nin web sitesinde "nostalji köşesi" gibi bir yere taşındı. Hani, "bir zamanlar buralar hep Nokia'ydı" der gibi...

1865'te kağıt fabrikası olarak doğan Nokia, 1992'de cep telefonu sahnesine bomba gibi girmişti. Nokia 1011'i hatırlayanlar? İşte o günden sonra 30 yıl boyunca telefon piyasasının kralı oldu. Ama sonra akıllı telefonlar geldi, işler değişti. Nokia, maalesef o hızlı trene yetişemedi. 2017'de HMD Global'e devredildi ve şimdi de HMD, "tamamdır, Nokia nostaljisi yeter" dedi.

Yani, 30 yıllık bir telefon efsanesi resmen tarihe karışıyor.
Ama unutmayın, yılan oyunu sonsuza kadar kalbimizde yaşayacak! 🐍
Belki de bir gün Nokia'yı yeniden görürüz, kim bilir?
Şimdilik, mekanın cennet olsun Nokia!

• "Nokia'yı en çok hangi modeliyle hatırlıyorsunuz?"
  • "Sizce Nokia bir gün geri döner mi?"

Rip Nokia diye sonlandıralım. Ben de hâlen tuşlu telefonu durur ve kullanırım, 2. hattım bu telefonumda takılıdır :) Nokia 6303i Classic Telefonumu İnceliyoruz
Şimdi maruz kaldığım ve dokunma, kullanma şansı elde ettiğim modelleri de söyleyeyim:

Nokia 6600 tontik olması ve tabiri caizse kalas gibi olması, analog olması bana ve tutarken verdiği hissiyata bayılırdım.
Kullanamadım belki ama hep içimde kaldı. 6670 bu da yine sevdiğim bir modeldi. İngilizce öğretmenimiz hep sınıfta bizi çekerdi bu telefon ile.
Buna da dokunamadım. 6630 yine zor işlere başlarken satın almak istediğim bir telefondu, ona da ulaşamadım.

Nokia N-93, 3250 express music serisi yine çok güzel geliyordu bana ve hala öyle geliyor.
Bu saydığım ve nicesi Nokıa modelleri tarihte en iyi ve en çok satan telefonlar olarak baz alındığını düşünüyorum.

En çok kullanmak istediğim, dokunduğum ama ulaşamadığım bir telefonda tabii ki 3310'dur.

Çok fazla esprisi dönerdi diye hatırlıyorum. Babamın gazeteden aldığı telefonda 5110'dur.

O zamanlar benim için hazine gibiydi bu telefonlar. Nokia 1100 ablamın ilk telefonuydu.
Düğün arafesinde almıştı. En hızlı mesajlar bununla yazılıyordu sanki, keyifliydi.

Yine Nokia 6300 benim için değerlidir, çelik kasa ve sağlam telefondu.
En azından bunu uzun zaman kullandım, o konuda NOKIA için vefalı olduğumu gösterebilirim.
Şimdiki telefon markaları için yapılan fanboyluk o zamanlarda gerçek anlamda kalite için tercih edildiği konusuyla asla yarışamaz diye düşünüyorum.

Herkes bir gün tek bir yanlışla hayattan böyle gidiyor işte :(
Neyi sevsek gidiyor.

En son aldığım tuşlu telefon: 2012 yıl Nokia X2.00 dır. Çalışır vaziyette çekmecemde hazır ve nazır olarak durur. Antensiz çalışabilen FM radyo özelliği ve müzikleri iyi kalitede kulaklığa iletmesi çok hoşuma gittiği için tercih sebebim olmuştu. Daha eskilere gitmeyelim, yaşımız ortaya çıkmasın. :)

Nokia'nın dönemi bitti gibi ama unutulmaz modelleri hep hatırlanacak. Özellikle 3310 ve 1011, gerçekten efsane telefonlardı. Yılan oyunu da hala akıllarda. Geri döner mi, bilmiyorum ama teknoloji her zaman sürprizlerle dolu!

Az mı kullandık 3310'u, 5110'u, 5210'u, 3200'ı. Hey gidi günler hey.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri