Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

İnceleme Outlast 2 İnceleme

Lord Erenify

TFC Moderatör
Onaylı Profil
Puan 93
Çözüm 5
@Lord Erenify
apps.39255.64478484299016632.acc161ee-ac6b-492b-bd5e-6aca1d3ce791.jpg

Outlast serisinin ikinci oyunu olan Outlast 2, Red Barrels’ın korku oyunları dünyasına getirdiği yeni ve cesur bir adım. 2017 yılında çıkan oyun, seriyi akıl hastanesinin sınırlarından çıkararak yepyeni bir korku atmosferine taşıyor. İlk oyundaki yoğun gerilim, bu kez dini fanatizm ve kıyamet temalarıyla harmanlanmış, daha derin ve rahatsız edici bir deneyim sunuyor.

image_52824.jpg

Hikaye ve Temalar

Outlast 2’de gazeteci bir çift olan Blake ve Lynn Langermann’ın hikayesini takip ediyoruz. Çift, gizemli bir cinayeti araştırmak için Arizona’nın çorak ve izole bir bölgesine gidiyor. Ancak helikopterlerinin düşmesiyle, Blake kendisini karanlık bir tarikatın kontrolündeki korkunç bir dünyada buluyor. Lynn’in kaçırılmasıyla Blake, hem karısını kurtarmak hem de tarikatın kıyamet planlarını çözmek için dehşet dolu bir yolculuğa çıkıyor.

Oyunun en dikkat çeken yanı, dini fanatizmi ve insan doğasının karanlık taraflarını cesur bir şekilde ele alması. Anlatılan hikaye, oyuncuyu sürekli olarak rahatsız edici bir şekilde düşündürüyor. Korkunun sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik bir tehdit olduğu hissediliyor.

x1080.jpg

Oynanış ve Mekanikler

Outlast 2, serinin tanıdık oynanış mekaniklerini korurken, üzerine yenilikler eklemeyi başarmış. Yine herhangi bir silahınız yok ve yalnızca kameranızla hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Ancak bu kez kameranın yeni özellikleri var. Mikrofon özelliği sayesinde düşmanların yerini dinleyerek tespit edebiliyor, karanlıkta yönünüzü daha kolay bulabiliyorsunuz.

Oyun, açık alanlarla birlikte dar ve klostrofobik mekânlar arasında başarılı bir denge kuruyor. Oyuncuyu sürekli kaçmaya ve saklanmaya zorlayan tasarımı, gerilimi daima yüksek tutuyor. Ayrıca, düşman çeşitliliği ve ortamların karmaşıklığı, oynanışı zenginleştiriyor.

Outlast2_2017_04_29_17_23_13_076.jpg

Grafikler ve Ses Tasarımı

Outlast 2’nin görselliği, serinin diğer oyunlarına kıyasla büyük bir adım atmış. Arizona’nın çorak topraklarından tarikatın ürkütücü köyüne kadar her mekan, detaylı ve atmosferik bir şekilde tasarlanmış. Korkunç ortamların yanı sıra ışıklandırma ve gölge oyunları da korku hissini zirveye çıkarıyor.

Ses tasarımı ise oyunun en güçlü yanlarından biri. Karanlıkta duyulan çıtırtılar, düşmanların mırıldanmaları ve aniden yükselen müzikler sizi sürekli tetikte tutuyor. Özellikle kulaklıkla oynayanlar için ses, oyunun atmosferini bir üst seviyeye taşıyor.

Bana Göre Artılar ve Eksiler

Artılar:

• Rahatsız edici ve etkileyici bir hikaye
  • Gelişmiş kamera özellikleri ve yenilikçi mekanikler
  • Harika ses ve atmosfer tasarımı
Eksiler:
  • Zaman zaman kafa karıştırıcı bir hikaye akışı
  • Bazı oyuncular için fazla rahatsız edici sahneler içermesi
Genel Değerlendirme

Outlast 2, korku türünde cesur bir deneme. İlk oyunun mekaniklerini geliştirirken, oyuncuya bambaşka bir korku deneyimi sunuyor. Psikolojik ve fiziksel tehditleri ustalıkla birleştiren oyun, korku severler için unutulmaz bir yolculuk vaat ediyor. Ancak rahatsız edici temalar nedeniyle herkes için uygun olmayabileceğini belirtmekte fayda var.

Siz Outlast 2 hakkında ne düşünüyorsunuz? Hikaye ve atmosfer sizi tatmin etti mi? Yorumlarda paylaşmayı unutmayın! 👻

Bu oyunda kendimizi sapkın bir tarikatin içinde buluyoruz diye biliyorum, ilk oyun gibi değil ama yine güzel oyunmuş.

Xbox a gelse alırım

Bu oyunda kendimizi sapkın bir tarikatin içinde buluyoruz diye biliyorum, ilk oyun gibi değil ama yine güzel oyunmuş.

Xbox a gelse alırım
Evet oyunda deccal felanda var.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri