Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

İnceleme Outlast: Whistleblower İnceleme

Lord Erenify

TFC Moderatör
Onaylı Profil
Puan 93
Çözüm 5
@Lord Erenify
EGS_OutlastWhistleblowerDLC_RedBarrels_DLC_S1_2560x1440-7a7758ccd6134998b79b94645557f6f0.jpg

Outlast: Whistleblower, ana oyunun bıraktığı dehşeti daha da derinleştirerek korku severlere farklı bir bakış açısı sunuyor. 2014 yılında çıkan bu indirilebilir içerik (DLC), Red Barrels'ın korku yaratma konusundaki ustalığını bir kez daha kanıtlıyor.

outlast-whistleblower---s02-1512683805490.jpg

Hikaye ve Bağlantılar

Whistleblower, ana oyunun hikayesini hem öncesinden hem de sonrasından ele alıyor. Bu kez hikaye, Mount Massive Asylum’da çalışmakta olan bir mühendis olan Waylon Park’ın gözünden anlatılıyor. Waylon, hastanedeki insanlık dışı deneylere tanık olduktan sonra durumu ifşa etmeye karar veriyor. Ancak, gerçeği açığa çıkarmaya çalışırken kendini korkunç olayların merkezinde buluyor.

DLC’nin en dikkat çeken yönlerinden biri, ana oyunla olan bağlantıları. Miles Upshur’un hikayesine dair detayları öğrenirken, aynı zamanda Mount Massive Asylum’un daha karanlık sırlarına tanıklık ediyorsunuz.

hq720.jpg

Oynanış ve Mekanikler

Whistleblower, ana oyunun oynanış mekaniğini temel alıyor. Yine elinizde bir gece görüşlü kamera var ve yine silahsızsınız. Bu da saklanma ve kaçışın ön planda olduğu bir oynanışı devam ettiriyor. Ancak DLC, düşman çeşitliliğini artırarak ve bazı yeni mekanlarla oynanışı taze tutmayı başarıyor.

Düşmanların zekası ve acımasızlığı Whistleblower’da daha da hissedilir hale gelmiş. Özellikle korkunç tasarıma sahip yeni düşmanlar, adrenalin seviyesini sürekli yüksek tutuyor. Ayrıca, Waylon’un çaresizliğini hissetmek, oyuncuyu oyunun atmosferine daha da bağlayan bir etki yaratıyor.

EGS_OutlastWhistleblowerDLC_RedBarrels_DLC_G1A_00_1920x1080-e85ce7fbacd8f55b3e33e48971586354.jpg

Grafikler ve Ses Tasarımı

Ana oyunun grafik kalitesi, DLC’de de korunmuş. Mount Massive Asylum’un karanlık ve rahatsız edici ortamları, atmosferi güçlü bir şekilde yansıtıyor. Kan ve dehşet sahneleri daha da rahatsız edici bir seviyeye çıkarılmış.

Ses tasarımı ise yine kusursuz. Gıcırdayan kapılar, yankılanan çığlıklar ve düşmanların ürkütücü sesleri sizi koltuğunuza çivilemeye yetiyor. Özellikle sessiz anlarda duyulan küçük detaylar bile tüylerinizi diken diken edebilir.

Bana Göre Artılar ve Eksiler

Artılar:

• Ana hikayeyi tamamlayıcı ve derinleştirici bir anlatım
  • Yeni düşmanlar ve mekanlarla tazelenmiş oynanış
  • Etkileyici atmosfer ve ses tasarımı
Eksiler:
  • Ana oyuna kıyasla daha kısa bir deneyim sunması
  • Bazı bölümlerde sıkışmışlık hissi yaratabilen zorluk seviyesi
Genel Değerlendirme

Outlast: Whistleblower, ana oyunun yarattığı dehşeti başarıyla genişleten, sürükleyici bir DLC. Eğer Outlast’in hikayesini sevdiyseniz, Whistleblower’ı mutlaka oynamalısınız. Hem hikaye detayları hem de korkunun dozu açısından sizi tatmin edecektir.

Siz Whistleblower hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın! 👻

Bir dönem kuzenim oynuyordu bu oyunu oradan hatırlıyorum, genel değerlendirmesi ilgi çekici. Ben oyunları sırayla listeye alacağım sanırım, bilgisayarımda değişiklikler yapma zamanı geldi :)

Bir dönem kuzenim oynuyordu bu oyunu oradan hatırlıyorum, genel değerlendirmesi ilgi çekici. Ben oyunları sırayla listeye alacağım sanırım, bilgisayarımda değişiklikler yapma zamanı geldi :)
Bu oyunu oynarken beyniniz yanabilir. Çünkü oyun outlast 1 den önce başlayıp outlast 1 den sonraki zamanı anlatıyor. Çok garip bir his.

Bu oyunu oynarken beyniniz yanabilir. Çünkü oyun outlast 1 den önce başlayıp outlast 1 den sonraki zamanı anlatıyor. Çok garip bir his.
Aklıma dark dizisi geldi, onunla bağdaştırdım istemsizce. Fakat bu oyunları not alıyorum ben, aklımda 20 oyun listeye almak var.

Aklıma dark dizisi geldi, onunla bağdaştırdım istemsizce. Fakat bu oyunları not alıyorum ben, aklımda 20 oyun listeye almak var.
Dark dizisini çok duydum ama hiç izlemedim. Sizce başlamalımıyım bu diziye?

Dark dizisini çok duydum ama hiç izlemedim. Sizce başlamalımıyım bu diziye?
Bence başlanmalı fakat onun bir internet sitesi vardı, aklıma gelirse paylaşayım. Dizinin daha iyi anlaşılabilmesi için soy ağacı listeleniyor ve çok daha fazla keyif alıyorsun.

Bence başlanmalı fakat onun bir internet sitesi vardı, aklıma gelirse paylaşayım. Dizinin daha iyi anlaşılabilmesi için soy ağacı listeleniyor ve çok daha fazla keyif alıyorsun.
O zaman bu gece başlıyayım ben diziye.

Tavsiye ederim, hatta dizinin incelemesini dahi açarsın; eminim :) Ben şu huyumu seviyorum, bir film veya dizi izlediğim zaman pek hafızamda tutamıyorum. Bu sadece filmlere ve dizilere karşı. Bazen unutuyorum, açıp aynı heyecanla izliyorum. Örneğin: Esaretin Bedeli. Çok severim bu filmi, kaç defa izlediğimi unutmuşumdur. Aklımda ise her zaman tavsiye edeceğim bir film olarak kalmıştır.

Dark dizisi de öyledir benim için, açar izlerim keyif alırım fakat çoğu sahnesini, dizinin ana temasını unuturum :D

Hocam bide sitenin bi kısmında yazı hatası var özel mesaj açarsanız sevinirim.

Tavsiye ederim, hatta dizinin incelemesini dahi açarsın; eminim :) Ben şu huyumu seviyorum, bir film veya dizi izlediğim zaman pek hafızamda tutamıyorum. Bu sadece filmlere ve dizilere karşı. Bazen unutuyorum, açıp aynı heyecanla izliyorum. Örneğin: Esaretin Bedeli. Çok severim bu filmi, kaç defa izlediğimi unutmuşumdur. Aklımda ise her zaman tavsiye edeceğim bir film olarak kalmıştır.

Dark dizisi de öyledir benim için, açar izlerim keyif alırım fakat çoğu sahnesini, dizinin ana temasını unuturum :D
Ben izlediğim şeyleri öyle kolay unutmam. Aradan 5 - 6 yıl geçse bile yinede incelemesini yapabilirim. :)

Ben izlediğim şeyleri öyle kolay unutmam. Aradan 5 - 6 yıl geçse bile yinede incelemesini yapabilirim. :)
İşte bu tarz hafızalara hayranım, yalan yok. Aslında hatırlamamak güzel olan yapımları izlememe tekrar sebep oluyor. Ben interstellar filmini çok severim, ara ara açar keyifle izlerim. O filmin müzikleri de benim için bir başyapıttır.

İşte bu tarz hafızalara hayranım, yalan yok. Aslında hatırlamamak güzel olan yapımları izlememe tekrar sebep oluyor. Ben interstellar filmini çok severim, ara ara açar keyifle izlerim. O filmin müzikleri de benim için bir başyapıttır.
O filmi hiç unutmamama rağmen 6 - 7 kez bitirmişimdir.

O filmi hiç unutmamama rağmen 6 - 7 kez bitirmişimdir.
Neden? Film muhteşem çünkü 🎥 o filmin ben de yeri bambaşkadır. İlk çıktığında sinemaya beraber gidip izlediğim kişi ile anısı var :)

Neden? Film muhteşem çünkü 🎥 o filmin ben de yeri bambaşkadır. İlk çıktığında sinemaya beraber gidip izlediğim kişi ile anısı var :)
Christopher Nolan'ın tüm filmleri çok iyi. Adam tek başına bir kadro resmen.

Christopher Nolan'ın tüm filmleri çok iyi. Adam tek başına bir kadro resmen.
Adam bambaşka bir kafaya sahip, bazen canım köy izlemek istiyor arada Nuri Bilge Ceylan filmlerini açıyorum :)

Aslında severim NBG filmlerini de geçenlerde ekşi de bir entry gördüm bayağı kahkaha attım, NBG yeni filmi diye başlık açmışlar. Artık hangi köyü 3 saat izleyeceğiz diye birisi entry girmiş :D

Adam bambaşka bir kafaya sahip, bazen canım köy izlemek istiyor arada Nuri Bilge Ceylan filmlerini açıyorum :)

Aslında severim NBG filmlerini de geçenlerde ekşi de bir entry gördüm bayağı kahkaha attım, NBG yeni filmi diye başlık açmışlar. Artık hangi köyü 3 saat izleyeceğiz diye birisi entry girmiş :D
Güzelmiş.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri