Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Son dakika... Bakan Işıkhan asgari ücret için tarih verdi...

Logan

TFC Kullanıcısı
Puan 43
Çözüm 0
@Logan
Son dakika haberi... Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun asgari ücret için perşembe ya da cuma günü toplanacağını ve rakamı bu hafta içinde açıklanacağını söyledi.

Arkadaşlar tahminleri alalım, 24-25.000₺ arası konuşuluyor, kimi yerde 29.500₺ konuşuluyor.

Benim tahminim 25.000₺ olur ama şöyle olur 23.000₺ açıklanır, Reis 2000₺ de benden der 25.000₺ olur gibi.

29.500₺ mucize olur ama olursa çoğu emekçinin kredi borçları daha rahat daha erken kapanır.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

Açıkçası ilk yarı, ikinci yarı kalktı en az 29 olması lazım. Asgari ücretin artması önemli değil, maaşlar arttıktan sonra ev sahipleri kapıya gelecekler; zamı yapalım artık diyecekler. Gıda, teknoloji, giyim vb. tüm şeylere zam gelecek. Bunlara zam gelmeden korunması önemli olan.

Ev kirasını 10 bin lira düşünelim, asgari ücret 29 bin oldu direkt yılbaşında 20 bine çıkartır hatta yıl içinde tekrar yükseltirler.

Bence asgari ücret 24.000-25.000₺ bandında açıklanır. 29.500₺ gibi yüksek bir rakam ekonomik koşullar nedeniyle şu an biraz zor görünüyor. Ancak hükümetin, vatandaşın alım gücünü artırmaya yönelik bir hamle yapması da olası. Belki ufak bir sürprizle Reis’in müdahalesi gelebilir. Bekleyip görmek lazım ama herkes için rahatlatıcı bir rakam olmasını temenni ediyorum. Sizce 25.000₺ yeterli olur mu?

Açıkçası ilk yarı, ikinci yarı kalktı en az 29 olması lazım. Asgari ücretin artması önemli değil, maaşlar arttıktan sonra ev sahipleri kapıya gelecekler; zamı yapalım artık diyecekler. Gıda, teknoloji, giyim vb. tüm şeylere zam gelecek. Bunlara zam gelmeden korunması önemli olan.

Ev kirasını 10 bin lira düşünelim, asgari ücret 29 bin oldu direkt yılbaşında 20 bine çıkartır hatta yıl içinde tekrar yükseltirler.
Ben şunu düşünüyorum, benzin mazot lpg asla zam gelmemeli, gelirse zamlar dahada artar, bu sefer esnaf akar yakıt zammını gerekçe gösterir.

Akaryakıt zammı olmaz ise, esnaf keyfi zam muhakkak yapacaktır o zaman hükümet ümüğünü sıkmalı.

Esnaf akaryakıt zammı olmamasına rağmen hala zam yaparsa yd alışveriş limiti 500$ a çıkmalı imei kayıt ücreti ya kalkmalı yada 2000₺ gibi bir fiyata çekmeli.

Herşey reisin elinde esnafı yd limiti ve imei kayıt ücreti ile tehdit etmeli zam yapmaya kalkarsa esnaf

Bence asgari ücret 24.000-25.000₺ bandında açıklanır. 29.500₺ gibi yüksek bir rakam ekonomik koşullar nedeniyle şu an biraz zor görünüyor. Ancak hükümetin, vatandaşın alım gücünü artırmaya yönelik bir hamle yapması da olası. Belki ufak bir sürprizle Reis’in müdahalesi gelebilir. Bekleyip görmek lazım ama herkes için rahatlatıcı bir rakam olmasını temenni ediyorum. Sizce 25.000₺ yeterli olur mu?
Bence yeterli değil, ama kira sorunu çözmedende miktarın önemi yok, 50.000₺ olsa bu sefer kiralar 50 binden başlar.

Kira ücreti bu ülkede insanlara sinek ısırığı acısı vermeli

Bence yeterli değil, ama kira sorunu çözmedende miktarın önemi yok, 50.000₺ olsa bu sefer kiralar 50 binden başlar.

Kira ücreti bu ülkede insanlara sinek ısırığı acısı vermeli
Kesinlikle haklısınız, asıl mesele gelir artışının kira gibi temel giderlerle dengeli bir şekilde yönetilmesi. Maaşlar artsa bile kontrolsüz kira artışları olduğu sürece bu döngü devam edecek. Bir şekilde kiralar için sıkı bir düzenleme şart.

Kesinlikle haklısınız, asıl mesele gelir artışının kira gibi temel giderlerle dengeli bir şekilde yönetilmesi. Maaşlar artsa bile kontrolsüz kira artışları olduğu sürece bu döngü devam edecek. Bir şekilde kiralar için sıkı bir düzenleme şart.
Bu sene zam olmadığı için ben minimum 25.000₺ olmasını bekliyorum 25 altı olmamalı, ama ara zam olmayacağı için 29.000₺ yapıp, akaryakıta, brend petrol fiyatı artmadığı sürece zam yapmazlar ve düştüğünde indirim yaparlarsa, kiralarada bir çözüm getirip asgarinin 5/2 sini aşmayacak şekilde düzenleme yaptıkları takdirde 29.000₺ nin yeteceğini 2018-2020 civarına döneceğimizi düşünüyorum.

Esnaf içinde yapacakları çok basit, hükümet asla zam yapmayacaksınız, yaparsanız yd alışverişi 500$ 1000$ yaparım, imei kayıt ücretini kaldırırım haddinizi aşmayın demeleri yeterli, bak bakalım bir kuruş zam yapabiliyorlar mı :)

Yeter ki hükmet emekçinin yanında olsun, zaten iktidarı iktidar eden esnaf değil emekli ve emekçi.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri