Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Valiliklere sahipsiz hayvan uyarısı

Graveworm

Yönetici
Onaylı Profil
Puan 113
Çözüm 13
@Graveworm
Evet sevgili Teknoloji Forum ailesi, bugünden itibaren sokaklarda sahipsiz olarak dolaşan her hayvan için valilikler 71.965₺ ceza ödeyecek. Yani demek oluyor ko, sahipsiz köpek ve kediler sokaklardan toplanacak. Bence mantıklı bir hareket. Çocukluğunda sokak köpeği tarafından ısırılmış ve kovalanmış biri olarak ben de sokaklarda başıboş hayvan görmek istemiyorum.

Sizin düşünceniz nedir?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kedilerin toplanması ne alaka? Hangi çocuğu veya bir yetişkini parçalamışlar? Dünya'nın neredeyse en zararsız canlısı kediler, bahçemde besliyorum kedileri yıllardır hiçbir zararını ne gördüm ne duydum.

Bir keresinde komşunun mutfağındaki balıkları yemiş bizim dört yavru kedi o kadar :D

Hadi başıboş köpekler neyse de, kediler kırmızı çizgimdir. Kedilerin olduğu mahalde, fare olmaz. Vakti zamanında bizim mutfak sırasından (biz girişteyiz) atık su borusundan yukarı doğru mutfaklara dadanan farelerin varlığından şikâyetçi komşularımız olmuştur. Ben de buna hayret eder, "bizde niye yok" diye tepki gösterir, komşuların yalan söylediğini düşünürdüm. Sonra bir gün kafama dank etti, bizde her zaman kedi var. :)

Kedilerin toplanması ne alaka? Hangi çocuğu veya bir yetişkini parçalamışlar? Dünya'nın neredeyse en zararsız canlısı kediler, bahçemde besliyorum kedileri yıllardır hiçbir zararını ne gördüm ne duydum.

Bir keresinde komşunun mutfağındaki balıkları yemiş bizim dört yavru kedi o kadar :D
Yıl: 1988 Kocabaş adında erkek smokin (BJK'li) bir kedimiz vardı. Karşı komşu bodrum katta oturur, camlar hep açık kalırdı. Sen git mutfak penceresinden içeri gir, buzdolabının kapısını aç, içerideki balıkları ye. Kocabaş'ın en büyük hüneri, buzdolabı kapısı açmaktı. Ev sahibi, mutfakta garip sesler duyduğunu, seslerin kaynağını buzdolabından geldiğini fark edince buzdolabının bozulduğunu sanmış. Kapağı açmış bizim kocabaş içeride serin ve nezih ortamda balık yemekle meşgulmüş. :)

Haberin detayı burada. Kedi yokmuş. 🫡🤣

Yıl: 1988 Kocabaş adında erkek smokin (BJK'li) bir kedimiz vardı. Karşı komşu bodrum katta oturur, camlar hep açık kalırdı. Sen git mutfak penceresinden içeri gir, buzdolabının kapısını aç, içerideki balıkları ye. Kocabaş'ın en büyük hüneri, buzdolabı kapısı açmaktı. Ev sahibi, mutfakta garip sesler duyduğunu, seslerin kaynağını buzdolabından geldiğini fark edince buzdolabının bozulduğunu sanmış. Kapağı açmış bizim kocabaş içeride serin ve nezih ortamda balık yemekle meşgulmüş. :)
O yıllarda tabii @Graveworm yeni doğmuştu tabii, smokin kedilere ayrı bir bayılıyorum en zeki kedi türü olarak geçiyor :)

Kacabaş'ı sokaktan eve almıştık, Behlül ise evde doğdu. Hamile annesi Behlül'ü 17/03/2016'da doğurdu. Behlül de bir smokin kedidir. Doğduğu sene Beşiktaş, üst üste 2 defa Şampiyon oldu. O' sene Beşiktaş'ımıza uğurlu gelmişti. Bizde yalan yok. Resmimde de görülebileceği gibi fotoğraf Exif bilgisinde tarih yazıyor. İspatlı, belgeli :)
13-) 2025.Şubat.10.Pazartesi.17.11.49.png

14-) 2025.Şubat.10.Pazartesi.17.12.57.png

IMG_20240702_215706.jpg

Evet sevgili Teknoloji Forum ailesi, bugünden itibaren sokaklarda sahipsiz olarak dolaşan her hayvan için valilikler 71.965₺ ceza ödeyecek. Yani demek oluyor ko, sahipsiz köpek ve kediler sokaklardan toplanacak. Bence mantıklı bir hareket. Çocukluğunda sokak köpeği tarafından ısırılmış ve kovalanmış biri olarak ben de sokaklarda başıboş hayvan görmek istemiyorum.

Sizin düşünceniz nedir?

O kadar düşünmek istemedim ki, yapay zekaya havale ettim, bunu söyledi:

Haber:
"Sahipsiz Hayvanlara 71.965₺ Ceza! Valilikler Sokakları Temizliyor!"

Arkadaşlar, valiliklerimizin bütçe açığı kapanmak üzere! Sokaklarda ne kadar çok sahipsiz dostumuz varsa, o kadar çok gelir kapısı demek. Yakında "Sahipsiz Hayvan Yakalama ve Teslimat Prim Sistemi" bile gelebilir. Belki de belediye başkanları sokak sokak gezerek "Kimsesiz bir kedi bulan var mı? Hemen teslim edin, devletimiz destekliyor!" diye anons yaparlar.

Sanırım en iyisi, sokaktaki canları belediyeye ihbar ederken, bir yandan da "Acaba bu ihbardan kaç tane asfaltlama projesi çıkar?" diye düşünmek olacak.
Unutmayın, her sahipsiz hayvan, potansiyel bir kaldırım yenileme, bir park yapımı, hatta belki de bir festival demektir! 😄

Bence de en azından köpeklerin toplanması gerekiyor. Zaten kanun çıkmıştı, neden daha toplanmıyor anlamış değilim.

Saldıran köpeğe hiç rastlamadım. Genelde varlıkları beni rahatsız etmiyor. Köpeğe ilişmezsen, o da bir şey yapmaz. Yalnız şöyle rahatız oluyorum; gece çok havladıkları için uykunun tatlı bir evresinde uykum kaçabiliyor.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri