Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru Türk Dizileri Neden 2 Saat Üzerinde?

Sercan

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 63
Çözüm 1
@Sercan
Selam teknoloji forum bağımlıları çok uzun zaman önce aklıma gelen şimdi yeniden aklıma düşen soru ile karşınızdayım. Evet Türk dizileri neden 2 saat üzerinde? Kurtlar vadisi bile o dönemlerde 1 saat ile başlamıştı şimdi bakıyorum herkes sanki sinema filmi çekiyormuş gibi dizi çekiyor. 7 numara, ekmek teknesi gibi dizilere baktığım zaman 35-40 dakikaydı fakat her dakikası dolu dolu geçerdi şimdi 2 saat üzerinde dizi çekiyorlar boş boş bakışmalar devamlı müziğin girmesi falan boğuyor artık beni

Sizin düşünceleriniz nedir bu konu hakkında?

Neden olduğunu sen yazmışsın zaten. Boş boş bakışmalar, gereksiz yere ağlama sahnelerinin uzatılması vs... İyice Hint dizilerine döndü bizimkiler. Ayrıca senin dediğin diziler komedi dizileriydi. Komedi dizileri öyle 2 saatin üzerinde olursa kimse izlemez. Millete kaos lazım, kimin eli kimin cebindeli diziler lazım, mafya ya da gerçeği hiç bir şekilde yansıtmayan tarih dizileri lazım. Bizim milletimiz anca ondan anlıyor. :D

Neden olduğunu sen yazmışsın zaten. Boş boş bakışmalar, gereksiz yere ağlama sahnelerinin uzatılması vs... İyice Hint dizilerine döndü bizimkiler. Ayrıca senin dediğin diziler komedi dizileriydi. Komedi dizileri öyle 2 saatin üzerinde olursa kimse izlemez. Millete kaos lazım, kimin eli kimin cebindeli diziler lazım, mafya ya da gerçeği hiç bir şekilde yansıtmayan tarih dizileri lazım. Bizim milletimiz anca ondan anlıyor. :D
Sonuna kadar katılıyorum.

Kaygısızlar, 7 numara, bizimkiler, ekmek teknesi, leyla ile mecnun, işler güçler ve kardeş payı gibi dizilere bayılırım. Şimdi bakıyorum sigara ve alkol o kadar sansürlü adamların kafalarını kaplıyor sanki japonlar yapıyor sansürü.

Sigara ve alkol yasak ama çocuklara / kadınlara her türlü taciz, te*cavüz, şiddet ve öl*üm sahneleri mevcut. Yabancı dizilere bakıyorum bizimkilerden daha eğlenceli, daha çok mutlu ediyor. Tv'de komedi dizilerini küstürdüler...

Ne kadar dolmuşunuz öyle :D tabii sonuna kadar haklısınız yerden göğe kadar aslında sorum şuydu ne olduda insanlara 2-3 saat dayatılıyor? Neler değişti o dönemden bu döneme?

Ne kadar dolmuşunuz öyle :D tabii sonuna kadar haklısınız yerden göğe kadar aslında sorum şuydu ne olduda insanlara 2-3 saat dayatılıyor? Neler değişti o dönemden bu döneme?

Reklam hocam. Dizinin ham yayınlanma süresi 2 saat değildir. Mesela annem şu anda Masterchef izliyor, 15 dakikadır reklamdaydı, yayın başladı tekrardan reklama aldılar. Böyle böyle hem reklamlardan para kazanıyorlar hem de reytingden.

Reklam hocam. Dizinin ham yayınlanma süresi 2 saat değildir. Mesela annem şu anda Masterchef izliyor, 15 dakikadır reklamdaydı, yayın başladı tekrardan reklama aldılar. Böyle böyle hem reklamlardan para kazanıyorlar hem de reytingden.
Hocam bence alakası yok çünkü aşağıdaki dizi 2 saat üzerinde hiç reklamda yok yayın öyle akıyor. 3 saate yakın dizi gördüm adı aklıma gelsin paylaşcam
dizi.png

Ben saatlerinden çok bilim kurgu gibi konulara önem vermediklerinden şikayetçiyim. Hep bir aile ve toplum çatışması konuları işleniyor. Tabi işlerine gelmesi ayrı bir konu ama Türk dizileri bir turlu ilerisine geçemiyor.

Ben saatlerinden çok bilim kurgu gibi konulara önem vermediklerinden şikayetçiyim. Hep bir aile ve toplum çatışması konuları işleniyor. Tabi işlerine gelmesi ayrı bir konu ama Türk dizileri bir turlu ilerisine geçemiyor.
Bilim kurgu da yok aksiyonda yok can bey doğru söylüyorsunuz. Aksiyonuda yengeye atlama üvey kardeşe zıplama gibi görüyorlar...

Klasik Türk insanının kafası başka bir şeye çalışmaz ki hocam. Anca öyle aptal aptal entrikalar, senin dediğin gibi aile ve toplum çatışması falan filan. Bizim ülkede onlar reyting alıyor, onlar para kazandırıyor. Ulan televizyonun karşısında kılıç/kalkan ile tarih dizisi izleyen bir toplumuz zaten. Aahahahahah

Klasik Türk insanının kafası başka bir şeye çalışmaz ki hocam. Anca öyle aptal aptal entrikalar, senin dediğin gibi aile ve toplum çatışması falan filan. Bizim ülkede onlar reyting alıyor, onlar para kazandırıyor. Ulan televizyonun karşısında kılıç/kalkan ile tarih dizisi izleyen bir toplumuz zaten. Aahahahahah
Geçtiğimiz yıllarda murat soner diye bir arkadaş anlatıyordu youtubeda onun Türk dizilerini eleştirmesine bayılıyorum o adamın burada olup saatlerce yorumlarını aktarmasını okumak isterdim :D

Geçtiğimiz yıllarda murat soner diye bir arkadaş anlatıyordu youtubeda onun Türk dizilerini eleştirmesine bayılıyorum o adamın burada olup saatlerce yorumlarını aktarmasını okumak isterdim :D

Aynen o adamın tespitleri de çok iyi ya.

Ayrıca bak dolanırken ne buldum;

Bir yandan da şunu düşünüyorum; tamamen arz-talep meselesi. Muhtemelen "hemen bitti, tüh be" diyenler vardır, eminim. Ben zamanında yapılan absürt Türk komedi dizilerinden razıyım, şu an dizi sektörü zerre umurumda değil.

Bir yandan da şunu düşünüyorum; tamamen arz-talep meselesi. Muhtemelen "hemen bitti, tüh be" diyenler vardır, eminim. Ben zamanında yapılan absürt Türk komedi dizilerinden razıyım, şu an dizi sektörü zerre umurumda değil.
Onu diyen insan varsa gerçekten üzülürüm hocam inşallah dediğiniz gibi değildir

Onu diyen insan varsa gerçekten üzülürüm hocam inşallah dediğiniz gibi değildir
Emin ol vardır. Hiç üzülme, sadece izleyip destek verme yeter. Tabii beğendiğin dizi olur o konuda bir şey diyemem fakat genel olarak ben Tv'de dizi beğenmiyorum.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri