Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Türkiye'den Drone Tehditlerine Karşı Yerli ve Yenilikçi Çözüm: TRAKON UKSS

Lord Erenify

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 93
Çözüm 6
@Lord Erenify
dron2.png

Türk savunma sanayisi, son yıllarda giderek büyüyen insansız hava aracı (İHA) tehditlerine karşı önemli bir adım attı. Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri, drone tehditlerini etkisiz hale getirmek için geliştirdiği İnsansız Hava Araçlarına Karşı Tedbir Sistemi (C-UAS) ile güvenlik güçlerine güçlü bir savunma çözümü sunuyor.

TRAKON UKSS: Yüksek Teknolojili Drone Savunma Sistemi

Savunma ve güvenlik alanında uzaktan komutalı silah sistemleri (UKSS), robotik çözümler ve otonom sistemler üzerine yoğunlaşan UNIROBOTICS, geliştirdiği TRAKON UKSS sistemi ile drone tehditlerine karşı etkin bir çözüm sunuyor. CANiK M2 QCB ağır makineli tüfek ile donatılan sistem, özellikle hava ve deniz savunmasında büyük bir fark yaratıyor.

Radar Entegrasyonu ile Üstün Koruma

TRAKON UKSS, gelişmiş radar entegrasyonu sayesinde farklı tipteki drone tehditlerini tespit edebiliyor ve etkisiz hale getirebiliyor. Sistem, otomatik hedef takibi, angajman planlama ve gelişmiş atış kontrol mekanizması gibi ileri seviye teknolojilerle donatıldı. Bu özellikler, dinamik ve karmaşık savaş ortamlarında hızlı ve hassas müdahale edilmesini sağlıyor.

Dünyanın En İleri Ağır Makineli Tüfeği ile Güçlendirildi

UNIROBOTICS Genel Müdürü Ömür Baç, CANiK M2 QCB'nin dünyanın en düşük dağılımına sahip 12.7x99mm ağır makineli tüfeği olduğunu ve TRAKON UKSS ile birleşerek rakipsiz bir drone savunma sistemi oluşturduğunu vurguladı. UNIROBOTICS, Türkiye ve müttefik ülkelerin savunma ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek teknoloji çözümleri üretmeye devam edeceğini belirtti.

Savunma sanayisindeki bu yeni teknoloji, hem kara hem de deniz görevleri için kritik bir çözüm sunarak güvenlik güçlerinin operasyonel gücünü artırmayı hedefliyor.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

CANİK'in bu çalışması ve ürünü gerçekten takdir edilesi. Henüz kuluçka aşamasındayken bu projeye katkı sağlayacak bir çözüm için ilgili departmanlarıyla görüşme sağlamıştık. :) Bir önceki çalıştığım firma savunma sanayi firmasıydı, Aralık ayı başında şehir değişikliği sebebiyle ayrıldım. Orada geçen 4 yılımda şunu gördüm ki Türkiye savunma sanayi alanında ciddi yatırımlar ve atılımlar gerçekleştiriyor, takdir edilesi çabalar var kuşkusuz. Savunma sanayinin önü açılmış durumda, Baykar bu noktada devlet desteğiyle öncü oldu bu yolun açılmasına ve daha önce elektronik sektöründe yer alan birçok firma savunma sanayiine yöneldi. Bu tür gelişmeler kuşkusuz bu ülkenin bir ferdi olarak beni mutlu ediyor. Ama gönül istiyor ki KOBİ statüsünde olan yerli diğer firmalar da desteklensin, hakettiği değeri görsün. Çünkü sektörün içinde yer aldığım süre zarfı boyunca bu konuda bahsettiğiniz gibi birçok dahiyane, Türk ordusunu güçlendirecek proje mevcut ve proje paydaşlarıyla, sektördeki birçok insanla yüzyüze görüşmüşlüğümüz, tanışıklığımız ve arkadaşlığımız mevcut. Bu konu vesilesiyle bunu da dile getirmiş olayım, umarım diğer parlak girişimleri olan savunma sanayi firmaları da hakettiği desteği görür.

Paylaşım için teşekkürler!

CANİK'in bu çalışması ve ürünü gerçekten takdir edilesi. Henüz kuluçka aşamasındayken bu projeye katkı sağlayacak bir çözüm için ilgili departmanlarıyla görüşme sağlamıştık. :) Bir önceki çalıştığım firma savunma sanayi firmasıydı, Aralık ayı başında şehir değişikliği sebebiyle ayrıldım. Orada geçen 4 yılımda şunu gördüm ki Türkiye savunma sanayi alanında ciddi yatırımlar ve atılımlar gerçekleştiriyor, takdir edilesi çabalar var kuşkusuz. Savunma sanayinin önü açılmış durumda, Baykar bu noktada devlet desteğiyle öncü oldu bu yolun açılmasına ve daha önce elektronik sektöründe yer alan birçok firma savunma sanayiine yöneldi. Bu tür gelişmeler kuşkusuz bu ülkenin bir ferdi olarak beni mutlu ediyor. Ama gönül istiyor ki KOBİ statüsünde olan yerli diğer firmalar da desteklensin, hakettiği değeri görsün. Çünkü sektörün içinde yer aldığım süre zarfı boyunca bu konuda bahsettiğiniz gibi birçok dahiyane, Türk ordusunu güçlendirecek proje mevcut ve proje paydaşlarıyla, sektördeki birçok insanla yüzyüze görüşmüşlüğümüz, tanışıklığımız ve arkadaşlığımız mevcut. Bu konu vesilesiyle bunu da dile getirmiş olayım, umarım diğer parlak girişimleri olan savunma sanayi firmaları da hakettiği desteği görür.

Paylaşım için teşekkürler!
Rica ederim.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri