Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Makale Valorant Secure Boot Hatası | VAN9001

kemalettin

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
TFC Puanı
43
Merhaba TeknolojiForum üyeleri,

Son zamanlarda birçok oyuncu, Valorant’ı başlatmaya çalışırken VAN9001 Secure Boot Hatası ile karşılaştı. Bu hata genellikle Secure Boot ayarının etkin olmamasından kaynaklanıyor. Bu konuda sizlere adım adım bir rehber sunmak istiyorum.

Error.jpg

Secure Boot Nedir? Secure Boot, bilgisayarınızın güvenliğini artıran ve yalnızca güvenilir işletim sistemlerinin yüklenmesine izin veren bir özelliktir. Bu özellik, UEFI firmware tarafından desteklenir ve genellikle BIOS ayarlarınızdan etkinleştirilir.

Valorant Neden Secure Boot İstiyor? Riot Games, oyun içi hileleri önlemek için Secure Boot ve TPM 2.0 gibi güvenlik özelliklerini zorunlu kılmıştır. Bu sayede, oyunun güvenli bir şekilde çalışmasını ve adil bir oyun ortamını sağlamayı amaçlamaktadır.

VAN9001 Hatasının Çözümü

1. Sistem Bilgilerinizi Kontrol Edin: İlk olarak, ‘Sistem Bilgileri’ penceresinden Secure Boot durumunuzu kontrol edin. Eğer kapalıysa, bir sonraki adıma geçin.
  2. Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın ve BIOS’a Girin: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girmek için genellikle ‘Delete’ veya ‘F2’ tuşlarına basın.
  3. Secure Boot’u Etkinleştirin: BIOS ayarlarında ‘Boot’ sekmesine gidin ve Secure Boot seçeneğini ‘Enabled’ olarak değiştirin.
  4. Değişiklikleri Kaydedin ve Çıkın: Yaptığınız değişiklikleri kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  5. Valorant’ı Başlatın: Bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra, Valorant’ı başlatmayı deneyin. Hata devam ederse, Riot Games’in resmi destek sayfasından yardım alabilirsiniz.
Bu adımlar genellikle VAN9001 hatasını çözmek için yeterlidir. Ancak, herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, lütfen bu konu altında paylaşın ki hep birlikte çözüm bulalım.

Unutmayın, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına müdahale etmek riskli olabilir. Eğer bu konuda emin değilseniz, bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

Herkese iyi oyunlar dilerim!

Emeğine sağlık @kemalettin kardeşim, içerisine bu hatanın bir görselini ekleyebilirsen portala göndereyim konuyu :)

Konuyu Kimler Okuyor

Geri