Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Makale VMware Üzerinde Kali Linux Kurulum Rehberi

kemalettin

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
TFC Puanı
43
Kali Linux, siber güvenlik profesyonelleri tarafından sıklıkla kullanılan, Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır. VMware ise, sanal makineler oluşturmak ve yönetmek için kullanılan popüler bir sanallaştırma yazılımıdır. Bu rehberde, VMware üzerinde Kali Linux'un nasıl kurulacağını adım adım siz TeknolojiForum üyelerine anlatacağım.

1. Ön Hazırlığımız:​

• VMware Workstation Player İndirme: VMware Workstation Player'ın en güncel sürümünü VMware’in resmi web sitesinden indirin ve bilgisayarınıza kurun.
  • Kali Linux ISO İndirme: Kali Linux’un resmi web sitesinden sisteminize uygun ISO dosyasını indirin.

2. Sanal Makine Oluşturma:​

• Yeni Sanal Makine Sihirbazı: VMware Workstation Player’ı açın ve ‘Create a New Virtual Machine’ (Yeni Sanal Makine Oluştur) seçeneğine tıklayın.
    1.png
  • Özel Ayarlar: Daha deneyimli kullanıcılar için ‘Custom (Advanced)’ (Özel, Gelişmiş) seçeneğini tercih edin.
  • Donanım Uyumluluğu: En son VMware sürümü için donanım uyumluluğunu ayarlayın.
  • İşletim Sistemini Sonra Kurucaksanız: ‘I will install the operating system later’ (İşletim sistemini daha sonra kuracağım) seçeneğini işaretleyin.

3. Sanal Makine Ayarları:​

• İşletim Sistemi Seçimi: ‘Linux’ olarak işletim sistemi türünü ve ‘Debian 10.x 64-bit’ olarak sürümünü seçin.
    2png.png
  • Sanal Makine Adı ve Konumu: Sanal makinenize bir ad verin ve fiziksel diskinizde kurulacak konumu belirleyin.

4. Sanal Donanım Ayarları:​

• İşlemci ve Bellek: Sanal makinenizin işlemci ve bellek ayarlarını yapılandırın. Kali Linux için önerilen minimum 2 GB RAM ve 20 GB disk alanıdır.
    3.png
    4.png
  • Ağ Ayarları: Sanal makinenizin ağ ayarlarını yapılandırın. Genellikle ‘NAT’ veya ‘Bridged’ modu tercih edilir.
  • ISO İmajı Yükleme: Daha önce indirdiğiniz Kali Linux ISO dosyasını sanal DVD sürücüsüne yükleyin.

5. Kali Linux Kurulumu:​

• Sanal Makineyi Başlatma: Sanal makinenizi başlatın ve Kali Linux kurulum ekranının yüklenmesini bekleyin.
  • Dil ve Klavye Ayarları: Kurulum sırasında dil ve klavye düzeni gibi tercihlerinizi belirleyin.
  • Disk Bölümlendirme: Disk bölümlendirme seçeneklerinden birini seçin. ‘Guided - Use entire disk’ (Rehberli - Tüm diski kullan) genellikle yeni başlayanlar için uygundur.
    5.png
  • Kullanıcı Hesabı ve Parola: Bir kullanıcı adı ve güçlü bir parola belirleyin.

6. Sistem Güncellemeleri ve Araçlar:​

• Sistem Güncellemeleri: Kali Linux’u kurduktan sonra, sistem güncellemelerini yapın.
  • Gerekli Araçlar: Kali Linux ile birlikte gelen veya ihtiyacınız olan ek araçları yükleyin.
Bu rehber, TeknolojiForum için özel olarak hazırlanmıştır ve Kali Linux’un VMware üzerinde nasıl kurulacağını adım adım anlatmaktadır. Her adımı dikkatlice takip ederek, sanal ortamda güvenli bir şekilde Kali Linux deneyimi yaşayabilirsiniz. Kurulum sırasında veya sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, diğer kullanıcılarla deneyimlerinizi paylaşabilir ve yardım isteyebilirsiniz.

Hocam sizce VMware mi daha verimli, yoksa VirtualBox mu?

Kali Linux, siber güvenlik profesyonelleri tarafından sıklıkla kullanılan, Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır. VMware ise, sanal makineler oluşturmak ve yönetmek için kullanılan popüler bir sanallaştırma yazılımıdır. Bu rehberde, VMware üzerinde Kali Linux'un nasıl kurulacağını adım adım siz TeknolojiForum üyelerine anlatacağım.

1. Ön Hazırlığımız:​

• VMware Workstation Player İndirme: VMware Workstation Player'ın en güncel sürümünü VMware’in resmi web sitesinden indirin ve bilgisayarınıza kurun.
  • Kali Linux ISO İndirme: Kali Linux’un resmi web sitesinden sisteminize uygun ISO dosyasını indirin.

2. Sanal Makine Oluşturma:​

• Yeni Sanal Makine Sihirbazı: VMware Workstation Player’ı açın ve ‘Create a New Virtual Machine’ (Yeni Sanal Makine Oluştur) seçeneğine tıklayın.Ekli dosyayı görüntüle 60
  • Özel Ayarlar: Daha deneyimli kullanıcılar için ‘Custom (Advanced)’ (Özel, Gelişmiş) seçeneğini tercih edin.
  • Donanım Uyumluluğu: En son VMware sürümü için donanım uyumluluğunu ayarlayın.
  • İşletim Sistemini Sonra Kurucaksanız: ‘I will install the operating system later’ (İşletim sistemini daha sonra kuracağım) seçeneğini işaretleyin.

3. Sanal Makine Ayarları:​

• İşletim Sistemi Seçimi: ‘Linux’ olarak işletim sistemi türünü ve ‘Debian 10.x 64-bit’ olarak sürümünü seçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 62
  • Sanal Makine Adı ve Konumu: Sanal makinenize bir ad verin ve fiziksel diskinizde kurulacak konumu belirleyin.

4. Sanal Donanım Ayarları:​

• İşlemci ve Bellek: Sanal makinenizin işlemci ve bellek ayarlarını yapılandırın. Kali Linux için önerilen minimum 2 GB RAM ve 20 GB disk alanıdır.Ekli dosyayı görüntüle 63Ekli dosyayı görüntüle 65
  • Ağ Ayarları: Sanal makinenizin ağ ayarlarını yapılandırın. Genellikle ‘NAT’ veya ‘Bridged’ modu tercih edilir.
  • ISO İmajı Yükleme: Daha önce indirdiğiniz Kali Linux ISO dosyasını sanal DVD sürücüsüne yükleyin.

5. Kali Linux Kurulumu:​

• Sanal Makineyi Başlatma: Sanal makinenizi başlatın ve Kali Linux kurulum ekranının yüklenmesini bekleyin.
  • Dil ve Klavye Ayarları: Kurulum sırasında dil ve klavye düzeni gibi tercihlerinizi belirleyin.
  • Disk Bölümlendirme: Disk bölümlendirme seçeneklerinden birini seçin. ‘Guided - Use entire disk’ (Rehberli - Tüm diski kullan) genellikle yeni başlayanlar için uygundur.Ekli dosyayı görüntüle 67
  • Kullanıcı Hesabı ve Parola: Bir kullanıcı adı ve güçlü bir parola belirleyin.

6. Sistem Güncellemeleri ve Araçlar:​

• Sistem Güncellemeleri: Kali Linux’u kurduktan sonra, sistem güncellemelerini yapın.
  • Gerekli Araçlar: Kali Linux ile birlikte gelen veya ihtiyacınız olan ek araçları yükleyin.
Bu rehber, TeknolojiForum için özel olarak hazırlanmıştır ve Kali Linux’un VMware üzerinde nasıl kurulacağını adım adım anlatmaktadır. Her adımı dikkatlice takip ederek, sanal ortamda güvenli bir şekilde Kali Linux deneyimi yaşayabilirsiniz. Kurulum sırasında veya sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, diğer kullanıcılarla deneyimlerinizi paylaşabilir ve yardım isteyebilirsiniz.
Bir ekleme yapayım. Artık VMware Workstation Pro ve macOS versiyonu Fusion, bireysel kullanım için tamamen ücretsiz oldu.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri