Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Haber Windows 11 24H2 Ön İzleme Kanalında Yayınlandı! İşte Yenilikler!

Kreathex

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
TFC Puanı
43
Microsoft, Windows 11'in bir sonraki büyük güncellemesi olan 24H2'yi ön izleme kanalında yayınladı. Bu güncelleme, çeşitli yenilikler ve geliştirmeler içeriyor. Güncellemeyi denemek isteyen kullanıcılar, Windows Insider Programı’na kayıt olup Release Preview seçeneğini seçerek bu sürüme ulaşabilirler. Windows 11 24H2'nin resmi olarak 2024 sonlarında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.
1716803964497.png

24H2 Güncellemesi ile Gelen Yenilikler​

1. Copilot Asistanının Geliştirilmesi: Copilot asistanı, Windows özelliklerini açma ve daha fazlası konusunda yeteneklerini artırıyor.

2. Dosya Sıkıştırma: Artık kullanıcılar, üçüncü taraf yazılımlara gerek kalmadan dosyaları 7z ve TAR formatlarında sıkıştırabilecek. 7z formatı, geleneksel ZIP formatına göre daha güçlü şifreleme ve daha yüksek sıkıştırma oranlarına sahip.

3. Hızlı Ayarlar ve AI Destekli Ses Netliği: Hızlı Ayarlar menüsü kaydırılabilir bir görünüm kazandı. AI destekli Ses Netliği özelliği artık sadece sinir işleme birimi (NPU) çipleri ile sınırlı değil.

4. HDR Arka Plan Desteği: JXR formatındaki HDR görüntüleri duvar kağıdı olarak kullanılabilir. Windows 11, birden fazla monitör kullanıldığında duvar kağıdını her ekrana ayrı ayrı uyarlayacak.

5. Enerji Tasarrufu Modları: Yeni Enerji Tasarrufu modu, hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarların enerji tüketimini azaltmayı hedefliyor.

6. Windows İçin Sudo: Geliştiricileri hedefleyen bu özellik, kullanıcıların normal hesaplardan üst düzey komutlar çalıştırmasına olanak tanıyor. Bu özellik, Sistem > Geliştiriciler için > Sudo'yu Etkinleştir altında etkinleştirilebilir.

7. Rust Desteği: Windows çekirdeğinde Rust programlama dili desteği bulunuyor, bu da daha güvenli ve verimli sistem yazılımlarının geliştirilmesine olanak tanıyor.

Bu güncelleme, Microsoft'un tanıttığı yeni AI destekli özellikleri de içeriyor. Ancak, bu özellikleri kullanabilmek için yeni bir Copilot Plus PC gerekebilir.

1716803986590.png

Sonuç​

Windows 11 24H2 güncellemesi, kullanıcı deneyimini iyileştirecek ve sistem performansını artıracak birçok yeni özellik ve geliştirme sunuyor. Bu yenilikleri denemek isteyenler, Windows Insider Programı’na kayıt olarak ön izleme sürümüne erişebilirler.

Copilot asistanı çok fazla iş görüyor bazen ben de faydalanıyorum, Windows bence clipchamp daha çok özen göstermeli. Ücretsiz seçeneğinde yeterince işlem yapılmadığını düşünüyorum bu programın detaylı güncellenmesi gerekiyor.

Copilot asistanı çok fazla iş görüyor bazen ben de faydalanıyorum, Windows bence clipchamp daha çok özen göstermeli. Ücretsiz seçeneğinde yeterince işlem yapılmadığını düşünüyorum bu programın detaylı güncellenmesi gerekiyor.
Zaman zaman benim de kullandığım oluyor fakat dediğiniz gibi hala tam olaraktan kapasitede çalışabildiğini düşünmüyorum. Belki de bu benim ücretsiz olarak kullanmamadan kaynaklanmaktadır. Fakat Microsoftun bunu bu şekilde bırakacağını sanmıyorum ve yakın zamanda ücretsiz ve tam sürümlerinde geliştirme yapacağını düşünüyorum.

Zaman zaman benim de kullandığım oluyor fakat dediğiniz gibi hala tam olaraktan kapasitede çalışabildiğini düşünmüyorum. Belki de bu benim ücretsiz olarak kullanmamadan kaynaklanmaktadır. Fakat Microsoftun bunu bu şekilde bırakacağını sanmıyorum ve yakın zamanda ücretsiz ve tam sürümlerinde geliştirme yapacağını düşünüyorum.
Copilot ücretli mi?

Konuyu Kimler Okuyor

Geri