Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Makale Windows 7 Ekran Görüntüsü Alma İşlemi Nasıl Olur?

Ayşegül

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
TFC Puanı
18
Windows 7, ekran görüntüsü alma konusunda birçok kullanışlı seçeneğe sahip bir işletim sistemidir. Bu rehberde, Windows 7'de ekran görüntüsü almanın farklı yöntemlerini, her yöntemin artılarını ve eksilerini ve her yöntemi en iyi şekilde nasıl kullanacağınıza dair ayrıntılı talimatları öğreneceksiniz.

windows-7-ekran-goruntusu-alma.png
Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri​

Windows 7'de ekran görüntüsü almanın dört ana yöntemi vardır:
  • Print Screen tuşu: Bu, tüm ekranı panoya kopyalayan en basit yöntemdir. Görüntüyü bir dosya olarak kaydetmek veya bir görüntü düzenleyicide düzenlemek için panodan yapıştırabilirsiniz.
  • Alt + Print Screen tuşları: Bu, etkin pencereyi panoya kopyalar. Bu yöntem, yalnızca belirli bir pencerenin ekran görüntüsünü almak istediğinizde kullanışlıdır.
  • Snipping Tool: Bu, ekranın belirli bir bölümünü veya tüm pencereleri seçmenize olanak tanıyan daha gelişmiş bir araçtır. Görüntüyü bir dosya olarak kaydedebilir veya panoya kopyalayabilirsiniz.
  • Problem Steps Recorder: Bu araç, ekran görüntülerini ve fare tıklamalarını içeren adım adım adımlar içeren bir kılavuz oluşturmak için kullanılabilir. Bu, bir sorunu başkalarına anlatmak veya bir hata raporu oluşturmak için kullanışlıdır.

Her Yöntemin Artıları ve Eksileri​

YöntemArtılarEksiler
Print Screen tuşuHızlı ve kolayTüm ekranı yakalar, yalnızca panoya kopyalar
Alt + Print Screen tuşlarıBelirli bir pencereyi yakalarDaha az sezgisel
Snipping ToolDaha fazla esneklik sunarDaha karmaşık
Problem Steps RecorderAdım adım adımlar içeren bir kılavuz oluştururYalnızca Windows 7 Professional ve Ultimate'da kullanılabilir

Her Yöntemi Kullanma Talimatları​

Print Screen tuşunu kullanma:
  1. Print Screen tuşuna basın.
  2. Görüntüyü bir dosya olarak kaydetmek veya bir görüntü düzenleyicide düzenlemek için panodan yapıştırın.
Alt + Print Screen tuşlarını kullanma:
  1. Alt + Print Screen tuşlarına basın.
  2. Görüntüyü bir dosya olarak kaydetmek veya bir görüntü düzenleyicide düzenlemek için panodan yapıştırın.
Snipping Tool'u kullanma:
  1. Başlat menüsünü açın ve "Snipping Tool" arama çubuğuna yazın.
  2. Snipping Tool uygulamasını açın.
  3. Yakalamak istediğiniz ekran görüntüsünün türünü seçin (Dikdörtgen, Serbest biçim, Pencere veya Tam ekran).
  4. Yakalamak istediğiniz alanı seçin.
  5. Görüntüyü bir dosya olarak kaydetmek veya panoya kopyalamak için Kaydet veya Kopyala düğmesine tıklayın.
Problem Steps Recorder'ı kullanma:
  1. Başlat menüsünü açın ve "Problem Steps Recorder" arama çubuğuna yazın.
  2. Problem Steps Recorder uygulamasını açın.
  3. Kayda başlamak için Başlat Kayıt düğmesine tıklayın.
  4. Sorunu yeniden oluşturmak için adımları izleyin.
  5. Kaydı durdurmak için Durdur düğmesine tıklayın.
  6. Adımları belgeleyen bir raporu kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklayın.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri