Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Makale XenForo Kurulumu Nasıl Yapılır? Tüm Detaylar!

Merhaba değerli Teknoloji Forum kullanıcıları/ziyaretçileri, bugün elimden geldiği kadar sâde ve yalın bir şekilde XenForo kurulumu nasıl yapılır onu anlatacağım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; görsellerin üzerindeki logo sitemize ait olan otomatik filigramdır.

XenForo için tavsiye edeceğim altyapı kesinlikle cPanel'dir. Daha hızlı ve anlaşılır olması adına cPanel'i tercih ediyorum, elbette sanal sunuculara kuranlar çok daha farklı performanslar ile karşılaşmaktadır. Bu anlatımım tamamen cPanel üzerine olacaktır. Şimdi gelelim anlatıma; NS'leri güncellediğinizi ve hostinginizin alan adına (domaine) entegreli olduğunu varsayıyorum.

cPanel'i açtığınız vakit aşağıda gördüğünüz gibi Veritabanları alt sekmesinde "MySQL® Veritabanları" yer almaktadır, oraya tıklıyoruz.
xenforo-kurulumu.png

Yeni Veritabanı Oluştur kısmında veritabanı isminiz ve yeni kuracağınız XenForo altyapısına vereceğiniz isim mevcut, örnek olarak aşağıdaki görsel gibi yapabilirsiniz.
xenforo-kurulumu-2.png

Şimdi sıra geldi Mysql kullancısı oluşturmaya, ben genellikle aynı ismi veriyorum ve şifreyi özel karakterle oluşturuyorum. Burada öylesine kurduğum için random bir şifre belirledim, o şekilde devam ediyorum.
xenforo-kurulumu-1.png

Veritabanı ve Mysql oluşturduktan sonra şimdi sıra geldi bunlara izin vermeye, veritabanına kullanıcı ekle kısmından oluşturmuş olduğumuz Mysql ve veritabanını seçiyoruz. Seçtikten sonra ise aşağıda görselde işaretlediğim gibi "Ekle" diyoruz. Burada amaç forum kurulurken sisteme tam yetki verme, kurulum bittikten sonra bu kısmı mutlaka düzenleyin.
xenforo-kurulumu-3.png

Ekle seçeneğinden sonra "Tüm ayrıcalıkları" seçiyoruz ve Değişiklikleri Uygula diyoruz. XenForo kurulumu sırasında bu şekilde izin veriyoruz fakat yeniden söylüyorum kurulum bittikten sonra bu izinleri mutlaka düzenleyin, aksi hâlde ilerleyen zamanlarda bazı kötü insanlar tarafından sorun çıkartılabilir.
xenforo-kurulumu-4.png

Şimdi veritanı oluşturma işlemini tamamlamış bulunmaktayız. Buraya kadar hiçbir sorun yok, şimdi geldi XenForo resmi sitesinden indirmiş olduğumuz dosyaları ana dizine atmaya. Eğer subdomain kullanmayıp direkt olarak kurulum yapacağım diyorsanız dosyaları public_html içerisine gönderin. Benim şu an kurduğum hostingim de alternatif siteler olduğundan dolayı siteismi.com klasörü içerisine atacağım tüm dosyaları.

cPanel ana ekranına tekrar geliyoruz ve Dosya Yöneticisi kısmına tıklıyoruz. Yukarıda söylediğim gibi XenForo kurulumunu nereye yapacaksanız oraya gönderin dosyaları, ben hızlı olması açısından tüm işlemlerimi cPanel üzerinden yapıyorum; FTP dosya aktarım sırasında oldukça yavaş kalıyor ve işlem uzuyor.

Seçmiş olduğunuz ana dizin içerisinde Yükle kısmına tıklıyoruz.
xenforo-kurulumu-6.png

Yükle kısmına tıklayıp "zip veya .rar" şeklindeki dosyamızı, yüklediğimiz ana dizine çıkartıyoruz. Çıkartma işlemi ise: dosyanın üzerine gelip sağ tıklayın, ardından "Extract" tıklayın. Ana dizine hemen Upload klasörü atar, Upload'a tıklayıp içerisindeki tüm öğeleri seçiyorsunuz.
xenforo-kurulumu-7.png

Mouse ile tutup sol tarafta yer alan ana dizine (klasöre) sürükleyip atabilirsiniz tüm dosyaları, tüm dosyaları attıktan sonra "Upload" klasörü içerisinde hiçbir öğe kalmayacak. Dilerseniz silebilirsiniz.

Şimdi cPanel ile hiçbir işimiz kalmıyor, kuracağınız internet sitesine gidiyorsunuz ve aşağıdaki görseller doğrultusunda XenForo Kurulumunu çok kolay bir şekilde gerçekleştiriyorsunuz. Aklınıza takılan herhangi bir yer var ise lütfen yorum olarak belirtin.

xenforo-kurulumu-8.png

xenforo-kurulumu-9.png

xenforo-kurulumu-10.png

Ve bu şekilde XenForo kurulumu tamamlanmış oluyor, ilerleyen sekmelerde ise site adınızı giriyorsunuz; direkt olarak AdminCp bölümüne atıyor.

Konuyu Kimler Okuyor

Geri