Web Analytics
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

XenForo'da SEO Eklentisine Gerek Var Mı? XenForo Seo Konusunda Ne Kadar İyi?

Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu yazımda XenForo'da Seo konusuna değineceğim, bildiklerim, öğrendiklerim ve deneyimlerimle bu yola çıkmış arkadaşlara bilgi vermek zamanlarından tasarruf ettirmeyi amaçlıyorum. Seo nedir? XenForo nedir? tarzı herkesin temel olarak bildiği kavramlarla uğraşmayacağız bu yazıda. İnceleyeceğimiz başlıklar şu şekilde;

1) XenForo Seo Ne Kadar İyi?​

2) XenForo'da Harici Seo Eklentisine Gerek Var mı?​

3) Seo Konusunda Neler Yapabiliriz?​

1) XenForo Seo Ne Kadar İyi?​

Öncellikle seo dediğimiz kavramı oluşturan birden fazla bileşen var, kullandığınız scriptin yapısı bu bileşenlerden yalnızca birisi. Bu sıraya kısaca cevap vermek gerekirse XenForo oldukça iyi. 2021 yılından beri Wordpress ve XenForo ikileminde her seferinde en başarılı script her zaman XenForo olarak öne çıktı diyebiliriz. Durumu biraz daha somutlaştıralım ve kendimize bir test ortamı yaratalım.

Test örneği 1
Hedef Kitle: Tier 1 ülkeler - USA, DE, GB
Sektör: Restoran Hizmetleri
Kuruluş: 2022 Ocak
İçerik: Yapay zeka destekli özel bot.
Script: Wordpress, all in seo eklentisi kullanılmakta.

Test örneği 2
Script: Wordpress, yoast seo eklentisi kullanılmakta.

Test örneği 3
Script: Wordpress, rank math seo eklentisi kullanılmakta.

Test örneği 4
Script: XenForo, hiçbir eklenti kullanılmamakta.

Tamamen aynı şartlara sahip bu sitelerden olarak en başarılı site Test Örneği 4 yani XenForo sitemiz öne çıkıyor. Bu yalnızca örnek bunun gibi 10'dan fazla sektörde yaptığım testlerde hemen hemen hepsinde XenForo öne çıkıyor. Buna tam bir anlam getirmemekle birlikte Google'ın XenForo sitelerini sıralamarda üste çıkarma ve indexleme konusunda daha cömert olduğunu düşünüyorum. 3 yıllık bir wordpress sitemin sektöründe XenForo site açtığımda index sürerelerinin aynı olduğunu hatta XenForo'nun daha hızlı index aldığını gördüm. Bu aslında XenForo'nun seo konusunda hiç hafife alınacak bir script olmadığını gösteriyor.

Merak edenlerede söyleyim internetteki araştırmalarınıza çok ters olacak fakat wordpress sitelerden ilk sırayı Örnek 1 yani All in seo eklentisi kullanan site, en başarısız olanında Örnek 2 yani yoast seo eklentisi kullanan site olduğunu gözlemledim. Tabi bu yalnızca benim testim.

S.N.SCRİPTKULLANILAN EKLENTİSEKTÖR
1XenForo 2.2.xEklenti yokRestoran Hizmetleri
2WordpressAll In SeoRestoran Hizmetleri
3WordpressRank Math SeoRestoran Hizmetleri
4WordpressYoast SeoRestoran Hizmetleri

**Test tamamen kendi deneyimlerim olup farklılık gösterebilir.

2) XenForo'da Harici Seo Eklentisine Gerek Var mı?​

Kesinlikle hayır. Kendinize sormanız gereken soru şu olmalı; içerik hedeflediği anahtar kelimeyi karşılıyor mu? Eğer karşıladığını düşünüyorsanız açıkçası başka hiçbir şeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Anahtar kelimelerinizi widget ile destekleyebilir sayfanızdaki metin/kod oranını dengeleyebilirsiniz.

3) Seo Konusunda Neler Yapabiliriz?​

Öncelikle herkese açık paylaşılan içerik üretme yazılımlarının hiçbir katkısı olduğunu düşünmemekle birlikte, size kısa sürede hype etkisi göstersede algoritma güncellemeleriyle tepe taklak olacağınızı düşünmekteyim. Bu doğrultuda tabiki çağdışı kalmadan, yapay zekadan faydalanarak özgün içerikler üretmenizden yanayım.

Semrush, aherfs, keywordtool gibi araçlar sizin önünüzü görmenizde büyük fayda sağlayacak, rakiplerinizi analiz etmekte önem arz etmekte. Bu araçları kullanmayı öğrenmeli veya kullanmayı bilen profesyonel birinden bilgi almalısınız. Profesyonelden kastım onlarca özellikli seo paketleri, yorum backlinkler vs. değil arkadaşlar; birbirimizi kandırmayalım bunların hiçbiri seo değil. Özellikle yabancı kaynakları kullanarak seo konusunda bambaşka bir aydınlanma yaşayabilirsiniz.

Örneğin; bundan 2 yıl önce google translate site çevir özelliği ile içeriklerini indexleten hintileleri görünce bir hayli şaşırmıştım :)

SONUÇ:​

Sonuç olarak seo birden çok bileşenleri olan bir yapı diyebiliriz. Scriptler ise bu yapıyı oluşturan yalnızca 1 adet bileşen, scriptlere çok fazla anlam yüklememekle birlikte XenForo kullanırken arkanıza bile bakmanıza gerek yok. Şuan yaptığımız en büyük hata suçu scriptte bulmak script sizin içeriklerinizi sunmanıza yarayan bir araç. Her şeyin başıda sonuda bana sorarsanız içerik.

Buraya onlarca grafik koymak isterdim fakat samimi olarak konuşmak istedim grafiklere boğmaya gerek yok diye düşünüyorum. Her gün yeni bir şey öğrendiğimde şaşıran biri olarak sizinde deneyimlerinizi dinlemek isterim.

XenForo’nun SEO performansı tartışmasız başarılı. Ancak, unutmayın ki içeriğinizin kalitesi ve hedef kitleye uygunluğu her şeyin temelidir.

Tertemiz yazı olmuş hocam. Eline, emeğine sağlık.

Tertemiz yazı olmuş hocam. Eline, emeğine sağlık.
Teşekkür ederim, ufakta bir ekleme yapayım. Algoritma sürekli kendini güncellediği için sitenizin seo stratejisini o yönde yeniden oluşturmalısınız. Her güncelleme mantıklı olmuyor ama etkileri çok büyük oluyor. Güncellemeleri takip etmek için aşağıda vermiş olduğum sayfaya göz atabilirsiniz.

XenForo seo konusunda bambaşka seviye. Yapay zeka ile girilen içerikler açıkçası pek hoşuma gitmiyor, bunun yerine kullanıcı deneyimi daha mantıklı geliyor forum sitelerinde. Ben şu mantıkla düşünüyorum, yapay zekaya yazdırılmış bir makale, elbette Google'dan gelen ziyaretçiye fayda sağlar ama forum içerisindeki adam; ben zaten yapay zeka kullanabiliyorum, neden orada aratmayayım diye düşünebilir?

Bu arada arama motorları yapay zeka içeriklerine nasıl bakıyor?

XenForo seo konusunda bambaşka seviye. Yapay zeka ile girilen içerikler açıkçası pek hoşuma gitmiyor, bunun yerine kullanıcı deneyimi daha mantıklı geliyor forum sitelerinde. Ben şu mantıkla düşünüyorum, yapay zekaya yazdırılmış bir makale, elbette Google'dan gelen ziyaretçiye fayda sağlar ama forum içerisindeki adam; ben zaten yapay zeka kullanabiliyorum, neden orada aratmayayım diye düşünebilir?

Bu arada arama motorları yapay zeka içeriklerine nasıl bakıyor?
Öncelikle ai içerikler şuan için google tarafında her algoritma güncellemesiyle sıralamalardan kayboluyor. Sıfırdan yapay zeka içeriğine bende karşıyım, boş bir uğraş, o yüzden spesifik botların iş yapacağına inanıyorum.

Öncelikle ai içerikler şuan için google tarafında her algoritma güncellemesiyle sıralamalardan kayboluyor. Sıfırdan yapay zeka içeriğine bende karşıyım, boş bir uğraş, o yüzden spesifik botların iş yapacağına inanıyorum.
2004-2008 arası dönemlerde herkes forum sitesine direkt kopyala yapıştır yapıyordu ve bunu birçok kişi savunuyordu (iyi hatırlıyorum) ardından kopya içeriklerle ilgili sağlam güncellemeler gelince hemen hemen herkesin sitesi diplere çöktü.

Ben her zaman şu mantıktayım SEO konusunda, 1000 kelime yapay zeka makalesi olacağına; açıklayıcı 100 kelime kullanıcı yorumu çok daha faydalı :)

Xenforo SEO konusunda gayet başarılı bence de.

Xenforo'dan daha iyi yazılım ve Xenforo anlamında en iyi işçiliği Türklerin haricinde görmedim. Xenforo buradan sorulur. Geliştirme, ince ayar, tema ve diğer Xenforo konuları anlamında daha iyi seçeneğiniz yok 😊

Xenforo'dan daha iyi yazılım ve Xenforo anlamında en iyi işçiliği Türklerin haricinde görmedim. Xenforo buradan sorulur. Geliştirme, ince ayar, tema ve diğer Xenforo konuları anlamında daha iyi seçeneğiniz yok 😊
Serhat abi, Fikret abi ve Uğur abi çok severim. Yıllardır tanışıklığımız var :) gerçekten çok sağlam ekip, çok severim hepsini

Konuyu Kimler Okuyor

Geri