Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

Soru YouTube hesap adı değiştirmenin etkisi nedir?

Logan

TFC Kullanıcısı
Puan 43
Çözüm 0
@Logan
Arkadaşlar belli aralıklarla youtube adı değiştirmenin olumsuz bir etkisi var mı? İnsanlar o hesabı bulmakta zorlanır mı yoksa değişen birşey olmaz mı?

Sürekli isim değişiminde şöyle olumsuzluklar yaşayabilirsin;

Doğrulama Rozeti Kaybı: Kanalınız doğrulanmışsa (yani, yanında bir doğrulama rozeti varsa) ve kanal adınızı değiştirirsen, doğrulanmış rozetini kaybedebilirsin.

Marka Tanınırlığı: Eğer kanal belirli bir marka veya kişilik ile özdeşleşmişse, ad değişikliği izleyicilerde kafa karışıklığına yol açabilir. Bu, marka tanınırlığını ve sadakatini olumsuz etkileyebilir.

Sınırlamalar: YouTube, kanal adının değiştirilmesini belli aralıklarla sınırlar. Örneğin, 90 günde sadece üç kez değiştirebilirsiniz.

SEO Etkisi: Kanalın adı, YouTube aramalarında SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) açısından önemli bir rol oynar. Ad değişikliği, eski adla ilgili anahtar kelimelerle yapılan aramalarda görünürlüğü azaltabilir.

Güvenlik ve Hesap Kontrolü: Nadiren de olsa, hesap adı değişikliği sırasında, özellikle marka hesabı oluşturma veya aktarma işlemleri yapılırken, hesap güvenliği konusunda dikkatli olmak gerekir. Yanlış bir adım, kanalın kontrolünü kaybetmeye yol açabilir.

Ben devamlı isim değiştirilmesine karşıyım, bir ismi beğenmezsin veya değiştirmek zorunda kalırsın bir defaha mahsus değiştirebilirsin. Aksi hâlde Youtube içerisinde de SEO çok etkili.

Neden değiştireceksiniz? Geçerli bir sebep yoksa değiştirmeyin

Arkadaşlar belli aralıklarla youtube adı değiştirmenin olumsuz bir etkisi var mı? İnsanlar o hesabı bulmakta zorlanır mı yoksa değişen birşey olmaz mı?
Seni unutsunlar ve ''ne yapmaya çalışıyor'' desinler istersen, hatta belki ''sorgusuz sualsiz'' unutulmak istersen sık sık değiştirebilirsin diye düşünüyorum. İş ciddiyse ve kemik kitlen hariç seni çok kolay unutabilirler. Bu tip kritik hatalara sebep olacağı düşüncesindeyim. Onun yerine ek kanal açmanız daha mantıklı ve aynı hesabın içine açılan ek kanalda olabilir ki ben ayrıca olmasını öneririm. Eğer ki niyet bahsettiğim gibiyse, ciddiyse...

Bilmiyorum ki değiştirdim işte sonra anlatırım 😔

Seni unutsunlar ve ''ne yapmaya çalışıyor'' desinler istersen, hatta belki ''sorgusuz sualsiz'' unutulmak istersen sık sık değiştirebilirsin diye düşünüyorum. İş ciddiyse ve kemik kitlen hariç seni çok kolay unutabilirler. Bu tip kritik hatalara sebep olacağı düşüncesindeyim. Onun yerine ek kanal açmanız daha mantıklı ve aynı hesabın içine açılan ek kanalda olabilir ki ben ayrıca olmasını öneririm. Eğer ki niyet bahsettiğim gibiyse, ciddiyse...
Yok başka birşey kardeşim niye değiştiriyorum bende bilmiyorum neyse son kez değiştirip öyle bırakacam, canım çok sıkkın 😔

Yok başka birşey kardeşim niye değiştiriyorum bende bilmiyorum neyse son kez değiştirip öyle bırakacam, canım çok sıkkın 😔
Anladım. O zaman algıladığım konuysa, değiştirmen gereken ne varsa "ben olsam değiştirirdim" diyerek konuyu kapatayım.

YouTube hesap adını değiştirmek, mevcut abonelerine bildirim gitmediği için fark edilmesi zaman alabilir. Ayrıca sık değiştirirsen, izleyicilerin seni tanıması zorlaşabilir. Ama URL aynı kaldığı sürece doğrudan linkle ulaşımda sorun olmaz.

YouTube hesap adını değiştirmek, mevcut abonelerine bildirim gitmediği için fark edilmesi zaman alabilir. Ayrıca sık değiştirirsen, izleyicilerin seni tanıması zorlaşabilir. Ama URL aynı kaldığı sürece doğrudan linkle ulaşımda sorun olmaz.
Eski kullanıcı adımı tekrar yaparsam düzelir mi herşey peki

Konuyu Kimler Okuyor

Geri