Web Analytics Made Easy - Statcounter
Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

YouTube, Reklam Engelleyici Kullananları Hedef Alıyor: Videoları İzlemelerini Engelliyor!

Kreathex

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Puan 43
Çözüm 1
@Kreathex
YouTube, son birkaç aydır reklam engelleyici kullanan kullanıcılar için daha katı önlemler uygulamaya başladı. Başlangıçta, kullanıcılara reklam engelleyiciyi devre dışı bırakmalarını söyleyen mesajlar gösteriliyordu. Bu mesajlar göz ardı edilebiliyor ve kullanıcılar alternatif yöntemlerle videoları izleyebiliyordu. Ancak artık bu pek mümkün değil. YouTube, reklam engelleyici kullanan kullanıcıları doğrudan videonun sonuna atarak izlemelerini engelliyor.

YouTube'dan Reklam Engelleyici Kullananlara Sert Önlem!​

YouTube, reklam engelleyici kullanan kullanıcıların videoları izleyememesi için yeni bir yöntem uyguluyor. Kullanıcılar videoyu başlattıklarında veya videonun bir bölümüne geçmeye çalıştıklarında, YouTube videoyu doğrudan kapatıyor. Reklam engelleyici kapatıldığında ise videolar herhangi bir kesinti olmadan normal şekilde oynatılıyor.

Birçok kişi, YouTube'un bu hamlesinin reklam engelleyici kullanımını caydırmak için kasıtlı bir hareket olduğuna inanıyor. Bu mümkündür, ancak bunun bir reklam engelleyici hatası olma ihtimali de var. Geçmişte AdBlock'taki bir hata videoların yavaş yüklenmesine neden olmuştu. Şu anki sorunu yaşayanların çoğu AdBlock kullanıyor, ancak diğer reklam engelleyicileri kullananlar aynı problemi yaşamıyor. Bununla birlikte, reklam engelleyici kullanmayan bazı kullanıcıların da bu sorunu yaşadığı bildiriliyor.

Youtube premium Türkiye'de aktif olduğu yıldan bu zamana kadar kullanıyorum ve çok memnunum. Ben de aktif olarak birçok reklam engelleyici kullanıyorum (eklenti ve modifikasyonları etme amaçlı) onun haricinde sanırım ihtiyacım yok diye düşünüyorum.

Youtube premium Türkiye'de aktif olduğu yıldan bu zamana kadar kullanıyorum ve çok memnunum. Ben de aktif olarak birçok reklam engelleyici kullanıyorum (eklenti ve modifikasyonları etme amaçlı) onun haricinde sanırım ihtiyacım yok diye düşünüyorum.
Reklam engelleyici olmadan şu an neredeyse hiç bir sitede gezinmez hale geldi. (İstisnalar kaideyiz bozmaz)
Fakat YouTube kısmında premium avantajlı bir şey. Hem müzik uygulamasından müzik dinleyebiliyorsun, hem de videolarını kesintisiz yüksek kalitede ve reklamsız izliyorsun.

Maalesef bazı internet siteleri haddinden fazla reklam kullanıyor ve bu durum kullanıcı açısından çok sinir bozucu hâle geliyor. Sırf para kazanmak için siteyi berbat hâle kesinlikle getirmem, getiremem. Geçmiş zamanlarda çok fazla reklam teklifi geliyordu ama benim kullanıcının rahatını düşünmem gerekiyor. Her reklam alanını kapattığında beni kötü anacak ise hiç almayayım.

Dijital platformlarda bulamadığım filmi bazen bazı sitelerde izlemeye çalışıyorum fakat reklamdan filme erişene kadar 2 sezonluk dizi bitirebilirim sanırım

Konuyu Kimler Okuyor

Geri