Temayı Özelleştir
Özelleştirmeleri geri al
Neler yeni

İnceleme Yeşil Patates Yemek Güvenli mi?

Baris

TFC Kullanıcısı
Onaylı Profil
Katılım
10 Nis 2024
Mesajlar
9
Tepki Puanı
7
TFC Puanı
3
Yeşil patates yumrularında bulunan glikoalkaloidler (GA) toksiktir. Kimyasal aynı zamanda patlıcan ve domates gibi diğer sebzelerde de mevcut. Bitkiler kendilerini zararlılardan ve patojenlerden korumak için glikoalkaloitler üretir. Yönetmeliklere göre bir kilogram patateste (taze ağırlık) maksimum glikoalkaloit miktarı toplamda 200 mg olmalıdır ve daha yüksek seviyelere sahip çeşitler tespit edildiğinde piyasadan kaldırılır.

Glikoalkaloitler Toksiktir​

Glikoalkaloitler bir organizmanın sinir sistemini etkileyerek çalışır. Bunlar nörotoksinlerdir ve insanlarda genellikle baş ağrısı, mide bulantısı ve ishal gibi yalnızca hafif semptomlara neden olurlar. Şiddetli GA toksisitesi vakaları felç, solunum problemleri, kalp yetmezliği, koma ve ölümle sonuçlanabilir.

Kaynak
 
Yeşil patates yumrularında bulunan glikoalkaloidler (GA) toksiktir. Kimyasal aynı zamanda patlıcan ve domates gibi diğer sebzelerde de mevcut. Bitkiler kendilerini zararlılardan ve patojenlerden korumak için glikoalkaloitler üretir. Yönetmeliklere göre bir kilogram patateste (taze ağırlık) maksimum glikoalkaloit miktarı toplamda 200 mg olmalıdır ve daha yüksek seviyelere sahip çeşitler tespit edildiğinde piyasadan kaldırılır.

Glikoalkaloitler Toksiktir​

Glikoalkaloitler bir organizmanın sinir sistemini etkileyerek çalışır. Bunlar nörotoksinlerdir ve insanlarda genellikle baş ağrısı, mide bulantısı ve ishal gibi yalnızca hafif semptomlara neden olurlar. Şiddetli GA toksisitesi vakaları felç, solunum problemleri, kalp yetmezliği, koma ve ölümle sonuçlanabilir.

Kaynak
Güzel bilgilendirici bir konu olmuş, çok teşekkür ederiz 😍
 

Konuyu Kimler Okuyor

Geri